Vatan Bilgisayarin Cahilliği

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Iyi gunler arkadaslar, size daha henuz başıma gelen olayi açıklayacağım. Bu aksam tavsiyem uzerime arkadas asus memopad 7 almaya karar verdi. Ben de yaninda gittim. Önce Teknosayi gezdik 399 tl idi sonra gel bir de Vatana bakalim dedim. Model numarasi me176c olan tablet burada me176cx adiyla 379 tlye satiliyordu. Adama internette x olanı yok bir yanlislik olmasin aynisi mi diye defalarca gosterdim. Bana daha 2 saat once 419 a satiyorduk su an kampanyaya girdi dedi cok ustelemedim almak uzere kasaya yoneldik. Kredi kartiyla arkadas tam alirken bakiye yetersiz çıktı arkadas kontrol etmemis. Bugun almamaya marar verdik. Donuste baktigimda ise me176c modeli 16 gb 5 mo kameraya sahipmen cx modelinin 8 gb 1.33 mp kameraya sahip oldugunu internetten öğrendim. Bu adamlarin cahilligi yuzunden az daha arkadasimi magdur ediyordum paylasayim dedim.
NOT:Benim de biraz bilgisizligimden kaynaklandi ancak adama defalarca ozellikle sordum aynisi dedi. Simdk bu tabletlerin linklerini veriyorum.
http://www.teknosa.com/urunler/125044354/asus-memopad-me176c-7-tablet
http://www.vatanbilgisayar.com/asus...740-133ghz-1gb-ram-8-gb-disk-7-cam-and44.html
Alacak arkadaslar dikkat etsin bu konularda bu da bana iyi bir ders oldu saygilarimla. JİRAİYA06

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bügüne kadar gördüğüm hiçbir satış danışmanı(teknoloji) bilgili çıkmadı. Kesinlikle güvenmeyin ve kendiniz kontrol edin. Bana satmak için android işlemcili bu diyen bile çıktı :D Bugün Turkcell İletişim Merkezinde bir telefon bakıyordum çocuğa dedim ki bozuk çıkarsa internette ki gibi 7 iş günü içerisinde iade hakkımız var mı. Yok diyor internette de öyle bişey olmaz. Ben kanunu biliyorum fakat diyorum öyle bir şey kesinlikle yok diyor. Ben biliyorum zaten mağazalarda iade almadıklarını fakat yine de sorayım dedim. Hadi biz anlıyoruz da yemiyoruz anlamayan ne yapsın.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Anti virüs programına virüs bulaştıysa silmez diyeni de vatanda gördüm.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şaşırmamak lazım yani.

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anti virüs programına virüs bulaştıysa silmez diyeni de vatanda gördüm.

Şaşırmamak lazım yani.

size iyi demişler yine arkadaşa laptop tavsiye ettım gitti aldı antivirüste almanız lazım vırus gırerse garantı dısı olur demısler oda benı aramamıs almıs :D

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
size iyi demişler yine arkadaşa laptop tavsiye ettım gitti aldı antivirüste almanız lazım vırus gırerse garantı dısı olur demısler oda benı aramamıs almıs :D
Vay bee. :D Bir de Norton kazıklıyorlar ya. Nortonlar'da da garip bir sistem var galiba. Premium yazıyor kutu arkasını bir çeviriyorsun en alt düzeyiymiş meğer, onu anlıyorsun. Premimum (vs. ne ise artık ismi) yazınca en iyisi diye kazığı basıyorlar bir de. :D

Reaksiyon puanı
16,128
bende vatan da elim niye cüzdanıma gitmiyor elemanları hiç dinleyesim yok diyordum ordan bişey bakarken teşhirdeki notebooklardan arıyordum teknosa,bimekse bakıyorum çıkıyordum...

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
bende vatan da elim niye cüzdanıma gitmiyor elemanları hiç dinleyesim yok diyordum ordan bişey bakarken teşhirdeki notebooklardan arıyordum teknosa,bimekse bakıyorum çıkıyordum...

Herhalde adam önceki yıl tutmuş mcdonaldsta çalışmış gidiyorlar onu alıyorlar iş tecrübesi olarak aradıkları bu olsa gerek hayır oradaki müşterileri de yanlış yönlendiriyorlar kızdığım taraf bu bilmiyorum de cok daha iyi

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yıllar önce bir teknoloji mağazasına uydu alıcılı led tv almak için gittiğimde oradaki eleman uydu alıcısı hiç televizyonun içinde olur mu, onu ayrı alıp evin balkonuna veya çatısına kurmak zorundasınız diye baya kastırmıştı beni.. çanak anten-uydu alıcısı karmaşası yaşamış garibim. ben de olayı pek üstelemeden kendi yoluma devam ettim.. böyle bilgisiz çalışanlar müşteriye yardım etmekten çok müşteri kaybına neden oluyor..

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Allah'ım Yarabbim ya ben de birşey biliyorlar sanıyorum bunları:) Yav zaten laptop içinde anti virüs çıkmıyor mu bunların maşallahı var:)

yo£cu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bana da teknosada kulaklık sorduğum eleman o kulaklık iphonede çalışmaz demişti sallamadım 1 yıldır da çatır çatır müzik dinliyorum

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Logitech G430 alıcaktım, Vatanı aradım ellerinde olup olmadığını sordum var dediler ve gittiğimde olmadığını söylediler :) dedimki size sordum var dediniz nasıl şimdi yok dedim? verdikleri cevap şu: G930 ile karıştırmışız kusura bakmayın. :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bir ara vatan computere iş başvurusunda bulunmuştum kaç ay sonra aradılar bende geçmiş olsun dedim benim gibi bir elemanı kaybettiler :D

Reaksiyon puanı
16,128
Logitech G430 alıcaktım, Vatanı aradım ellerinde olup olmadığını sordum var dediler ve gittiğimde olmadığını söylediler :) dedimki size sordum var dediniz nasıl şimdi yok dedim? verdikleri cevap şu: G930 ile karıştırmışız kusura bakmayın. :D

galiba g930 daha pahalı bluetooth kulaklık galiba.
g430:
v2-65945-1_medium.jpg

http://www.vatanbilgisayar.com/g430-oyun-headset.html#galeri
g930:
v2-65942_medium.jpg

http://www.vatanbilgisayar.com/g930-kablosuz-71-oyun-headset.html#galeri

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

fiskelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar için hdd alcaktım geçtiğimiz günlerde gerevliye sordum ,bu hdd benim bilgisayarı destekler mi markası şu internetten bakarmısınız dedim bilgisayarlarda internet olmadığı için bakamayız dediler .koskoca vatanda internet bağlantısı yok olcak iş değil .

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
bilgisayar için hdd alcaktım geçtiğimiz günlerde gerevliye sordum ,bu hdd benim bilgisayarı destekler mi markası şu internetten bakarmısınız dedim bilgisayarlarda internet olmadığı için bakamayız dediler .koskoca vatanda internet bağlantısı yok olcak iş değil .

İnternet bağlantısı olmaz olur mu sizle dalga geçmişler dümdüz kardeşim. Vatan ın o kasalarında ki bilgisayarlar internette depoalra bağlı kasadan çıkan bir ürün stoktan düşüyor, belli bir stok seviyesine düşünce yeni stok temin ediyorlar, internet var satış temsilcisi seni başından salmış.

Reaksiyon puanı
16,128
ben onlara sormam alt kattaki teşhirdeki notebooklardan bakardım kimsede karışmıyor bornova vatan'da.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bilgi sahipleri olanları aşırı bilgili, cahilleri aşırı cahil tam bi denge yok. :D

Teknosa'da telefonlarda en iyi işlemci Android diyenide duydum. Buda böyle bi anımdır. :lol:

fiskelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

İnternet bağlantısı olmaz olur mu sizle dalga geçmişler dümdüz kardeşim. Vatan ın o kasalarında ki bilgisayarlar internette depoalra bağlı kasadan çıkan bir ürün stoktan düşüyor, belli bir stok seviyesine düşünce yeni stok temin ediyorlar, internet var satış temsilcisi seni başından salmış.
antalyadaysan beraber gidelim var mı yok mu!

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
antalya gelirsen beraber gidelim varmı yokmu !

antalyadaysan beraber gidelim varmı yoknu!

İstanbuldayım kardeşim araştır öğren. Dumanla haberleşecek, stokları dumanla bildirecek, cari leri dumanla gönderecek halleri yok.

Ayrııca kısa bır bilgi POS makinelerinin çalışması için internet şebekesi gerekir.

fiskelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İstanbuldayım kardeşim araştır öğren. Dumanla haberleşecek, stokları dumanla bildirecek, cari leri dumanla gönderecek halleri yok.

Ayrııca kısa bır bilgi POS makinelerinin çalışması için internet şebekesi gerekir.

pos makinesinde olduğunu bilmiyordum bilseydim post makinesinden bakardık benim pc özelliklerine:)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
pos makinesinde olduğunu bilmiyordum bilseydim post makinesinden bakardık benim pc özelliklerine:)
Kardeşim anlatamadım herhalde muhalefet olmak için cevap yazma. İnterneti sadece pos makinelerine bağlayacak değiller. Mağazaya gelen internet hattını modeme modemden Switc e verip tüm cihazlara dağılımı yapılır.

fiskelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim anlatamadım herhalde muhalefet olmak için cevap yazma. İnterneti sadece pos makinelerine bağlayacak değiller. Mağazaya gelen internet hattını modeme modemden Switc e verip tüm cihazlara dağılımı yapılır.
tamam anladım dediğinizi ama onların kullandığı sistem farklı sadece giriş çıkış işlemleri için bana öyle dedi ya benle uğraşmak istemediler başlarından attılar.

Reaksiyon puanı
16,128
teşhirdeki notebooklardan baksaydın ona karışmıyorlar torna videosu izlemedikçe ...

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bi gun birine cok cahilsin keske olsen diyesim var :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemci farkı var teknosa da satılan İşlemci Hızı (GHz): 1.33GHz vatanda satılan 1.86 GHz çalışıyo

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende diyorum tek bizim buradaki vatan mı böyle diye. Vatan her önüne geleni işe alıyor sanırsam .

Vatan Bilgisayar çalışan analizim şudur ki

--------------------
Mümkünse Top Sakal (ilk tercihleri)
Saçlar jöleli olmalı yada parlatıcı wax vs , cebinizde en az 2 tane yedek wax bulunan
CAHİL sıfatı taşıyanlar
Cahil sıfatına yakın olanlar
Müşteri memnuniyeti için kafadan uydurup kasaya yönlendirmeler
Dediğini anlamayınca o bizde yok deyip kıvırtmalar
Sohbeti baldan tatlı olanlar tercihlermizidendir (sıkılıyorlar tabii yedek parça bölümünden notebook bölümüne doğru zincir bağlamışlar muhabbet koyu aga)
--------------------

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Teknoloji marketlerde çalışan çoğu personelin teknolojiyle uzaktan yakından alakası yok.Bişiler bilende yanlış biliyor.Müdürleri zaten hiçbişey bilmiyor.

Geçen bende vatana gittim.Telefonuma batarya alacaktım.Batarya reyonuna baktım baktım bulamadım S3 için batarya.O reyondaki personellerden birine sordum.Karşıda beyfendi dedi.Gösterdiği yere gittim sadece telefon kılıfları var orada.Kılıf reyonu yani.Kılıf reyonundaki personele sordum.Arkadaşın buraya yönlendirdi beni batarya arıyorum nerde dedim.O çocukta benim bakıpta bulamadığım reyonu gösterdi yine.Sonra arkama bakmadan terkettim vatanı :)