Vatan bilgisayarın 1 ila 10 gün saçmalığı

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar 2012 yılında aldığım ssd bozulunca garantiye gönderdim 3,5 inç normal hhd yi takınca pc çekilmez oldu bende bir ssd disk daha sipariş vermeyi düşündüm araştırdım kingston hyper x 3k almaya karar verdim resmi satıcı olarak gözüken vatan bilgisayardan çarşamba aldım bugün olmuş hala kıpırdanma yok aradım müşteri hizmetlerini kampanyalı ürünler 1 ila 10 gün içerisinde kargoya veriliyormuş derhal siparişi iptal ettirdim. Bu nedir yaw ellerinde olan malı kargoya vermiyorlar saçmalığa bakarmısın. kingston.com.tr deki diğer resellerden bilendenal.com adlı siteye girdim kargo dahil fiyatı daha ucuz birde aynı gün kargo çarşamba sipariş verirken vatan bilgisayarı daha sağlam görüp oradan sipariş verdim ama maalesef vatanın hakkında okuduğum kötü yorumlar gerçekmiş adamlar elindeki malı kargo yapıyor bu ancak Türkiye'de olur denen söz gerçekten haklı hayır sitelerinde açıklamada yok şu kadar günde kargo yapılır vs diye bilen var mı bunlarını nereye şikayet ederiz ???

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
vatan bilgisayarın tüm ürünlerde indirim saçmalığı bence bir derece daha saçma :)
bu kadar aleni şekilde insanı enayi yerine koyan başka firma yoktur herhalde
vatan'a bulaşmamak lazım

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
şu ürün hepsiburada'da 220 tl. vatanda ise 176 lira. gayet te gerçek bir indirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/120g...hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html#ozellikler

sizce alamalı mıyım bunu? kullanıp problem yaşan oldu mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar 2012 yılında aldığım ssd bozulunca garantiye gönderdim 3,5 inç normal hhd yi takınca pc çekilmez oldu bende bir ssd disk daha sipariş vermeyi düşündüm araştırdım kingston hyper x 3k almaya karar verdim resmi satıcı olarak gözüken vatan bilgisayardan çarşamba aldım bugün olmuş hala kıpırdanma yok aradım müşteri hizmetlerini kampanyalı ürünler 1 ila 10 gün içerisinde kargoya veriliyormuş derhal siparişi iptal ettirdim. Bu nedir yaw ellerinde olan malı kargoya vermiyorlar saçmalığa bakarmısın. kingston.com.tr deki diğer resellerden bilendenal.com adlı siteye girdim kargo dahil fiyatı daha ucuz birde aynı gün kargo çarşamba sipariş verirken vatan bilgisayarı daha sağlam görüp oradan sipariş verdim ama maalesef vatanın hakkında okuduğum kötü yorumlar gerçekmiş adamlar elindeki malı kargo yapıyor bu ancak Türkiye'de olur denen söz gerçekten haklı hayır sitelerinde açıklamada yok şu kadar günde kargo yapılır vs diye bilen var mı bunlarını nereye şikayet ederiz ???

dediğiniz ürün bilendenal.com'da 222 tl, vatan'da 208 tl. nasıl bilendenal'dan daha ucuza aldınız acaba?

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Vatan bilgisayar hakkında öğrendiğim şeyler:

1- İnternet sitesinden alışverişe çok yaklaşmayacaksın. Mağazadaki fiyatla aynı. İmkan varsa mağazadan gidip alacaksın.
2- İnternetten alışveriş yapmadıysan, iade için çok baskı yapman gerek. iadeye yanaşmazlar, iade yerine aldığın ürün fiyatı kadar hediye çeki verirler, malum sarı kağıt.
3- Orda çalışan elemanlara hemen tav olmayacaksın. Laptop alırken yanında norton, kaspersky vs antivirusu kakalamaya çalışırlar. "Güvenlik önemli abi" derler. Güzel prim getiriyor demekki.
4- Son olarak, cuma, cumartesi ya da pazar günü alışveriş yapacaksın. Telefon ya da laptop için değil ama, oem ürünleri, çevre birimleri, aksesuar vs. gibi ürünlerde gerçekten güzel indirimler yapıyorlar. Hepsiburada' dan ve teknobiyotikten topladığım pc 1800 TL' ye gelirken, vatandan cuma günü topladığım pc 1450 TL' ye gelmişti.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
şu ürün hepsiburada'da 220 tl. vatanda ise 176 lira. gayet te gerçek bir indirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/120g...hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html#ozellikler

sizce alamalı mıyım bunu? kullanıp problem yaşan oldu mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dediğiniz ürün bilendenal.com'da 222 tl, vatan'da 208 tl. nasıl bilendenal'dan daha ucuza aldınız acaba?

hiç aklına geldimi sonradan indirim yaptıkları aldığımda 221 tl idi 5 tl kargo 226 tl bilenden aldan 222 tl ye aldım.

edit : yeni mesaj yazmayım dedim ondan editledim.

v300 de kullanılan kontrolcü hyper x den farklı 20-30 fazla ver hyper x al bak hem 208 tl imiş

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hiç aklına geldimi sonradan indirim yaptıkları aldığımda 221 tl idi 5 tl kargo 226 tl bilenden aldan 222 tl ye aldım.

edit : yeni mesaj yazmayım dedim ondan editledim.

v300 de kullanılan kontrolcü hyper x den farklı 20-30 fazla ver hyper x al bak hem 208 tl imiş

kontrolcü tam olarak ne iş görüyor?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
kontrolcü tam olarak ne iş görüyor?

SSD'ler de bir çok farklı kontrolcü kullanıyor. Bunlardan en iyisi Sandforce kontrolcüsüdür. Bu kontrolcü verileri sıkıştırmak için kullanılıyor.

V300 ve HyperX 3K de Sandforce kontrolcüsü kullanılıyor. Yani iki SSD de aynı kontrolcüye sahip.

HyperX 3K 4K read 4K write hızları V300'den çok daha yüksektir.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[TABLE="class: containerTTGlobal-header, width: 960"]
[TR="class: row1"]
[TH="class: product-header"]Ad[/TH]
[TH][/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-sv300s3, align: center"]
prodSSD-V300-thumb.png
V300[/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-skc380s3, align: center"]
prodSSD-KC380-thumb.png
KC380[/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-skc300s3, align: center"]
prodSSD-kc300-thumb.png
KC300[/TH]
[TH][/TH]
[TH][/TH]
[/TR]
[TR="class: row-even"]
[TH="class: product-header"]Kapasiteler1[/TH]
[TD="class: spacer, bgcolor: #D1E8F8"][/TD]
[TD="class: product-item product-sv300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-480GB[/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-120GB[/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-480GB[/TD]
[TD="bgcolor: #D1E8F8"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: product-header"]Okuma2[/TH]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-sv300s3, align: center"]450MB/s'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, align: center"]550MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, align: center"]525MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TH="class: product-header"]Yazma2[/TH]
[TD="class: product-item product-sv300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]450MB/s'ye kadar[/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]520MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]500MB/s 'ye kadar[/TD]
[/TR]
[TR="class: row5"]
[TH="class: product-header"]Özellik[/TH]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-sv300s3, align: center"]Özel LSI denetleyicisi[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, align: center"]1,8” form faktörü[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, align: center"]Verimli güç kullanımı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

demek ki aynı değil miş. kingston.com.tr den aldığım caps dan anlaşılacağı üzere "
Özel LSI denetleyicisi" olarak geçiyor

sand force denetleyiciler şuan için en iyi performansı veren denetleyiciler. o yüzden seçim yaparken ön planda tutmakta fayda var hyper x modelinde ikinci nesil yani sf2281 denetleyici var intel bu denetleyicile yaptığı ssdlere 3 değil 5 yıl garanti veriyor.

edit ilgili kişi : @topalsolucan; @basbeLası;

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
[TABLE="class: containerTTGlobal-header, width: 960"]
[TR="class: row1"]
[TH="class: product-header"]Ad[/TH]
[TH][/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-sv300s3, align: center"]
prodSSD-V300-thumb.png
V300[/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-skc380s3, align: center"]
prodSSD-KC380-thumb.png
KC380[/TH]
[TH][/TH]
[TH="class: product-item product-skc300s3, align: center"]
prodSSD-kc300-thumb.png
KC300[/TH]
[TH][/TH]
[TH][/TH]
[/TR]
[TH="class: product-header"]Kapasiteler1[/TH]
[TD="class: product-item product-sv300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-480GB[/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-120GB[/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]60GB-480GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: product-header"]Okuma2[/TH]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-sv300s3, align: center"]450MB/s'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, align: center"]550MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, align: center"]525MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TH="class: product-header"]Yazma2[/TH]
[TD="class: product-item product-sv300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]450MB/s'ye kadar[/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]520MB/s 'ye kadar[/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, bgcolor: #D1E8F8, align: center"]500MB/s 'ye kadar[/TD]
[/TR]
[TR="class: row5"]
[TH="class: product-header"]Özellik[/TH]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-sv300s3, align: center"]Özel LSI denetleyicisi[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc380s3, align: center"]1,8” form faktörü[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: product-item product-skc300s3, align: center"]Verimli güç kullanımı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

demek ki aynı değil miş. kingston.com.tr den aldığım caps dan anlaşılacağı üzere "
Özel LSI denetleyicisi" olarak geçiyor

sand force denetleyiciler şuan için en iyi performansı veren denetleyiciler. o yüzden seçim yaparken ön planda tutmakta fayda var hyper x modelinde ikinci nesil yani sf2281 denetleyici var intel bu denetleyicile yaptığı ssdlere 3 değil 5 yıl garanti veriyor.

edit ilgili kişi : @topalsolucan; @basbeLası;

Yanlış bilgi veriyorsunuz. iki üründe de LSI sandforce kontrolcüsü var. Orada geçen LSI sandforce kontrolcüsü demek.

Gösterdiğiniz yerden V300 resminin üzerine tıklasaydınız ürün özelliklerinde sandforece kontrülcü kullandığını görürdünüz :)

http://www.kingston.com/tr/ssd/v?ktc_campaign=EE_SSD_Turkey&gclid=CIS2h-Hksr4CFUbkwgodGFAAvQ#sv300s3

Bakın ne yazıyor.

SSDNow V300 Sürücü
Kingston SSDNow V300 katı hal sürücüsü, bilgisayarınızı canlandırmanın uygun maliyetli bir yoludur. Bir sabit diskten 10x daha hızlı olmanın yanı sıra aynı zamanda daha güvenilirdir, daha dayanıklıdır ve darbelerden etkilenmez. Kingston için özel olarak hazırlanmış bir LSI® SandForce® denetleyici ve sınıfının en iyisi bileşenlerden oluşur. En yeni teknolojiye kolayca geçiş için gereken tüm aksesuarları içeren kitler halinde sunulmaktadır. İçinizin daha rahat etmesi için üç yıllık garanti, ücretsiz teknik destek ve efsanevi Kingston® güvenilirliğiyle desteklenmektedir.
Özellik

• Hızlı — bir 7200RPM sabit disk sürücüden 10x daha hızlı
  • Yüksek Kaliteli — Kingston için özel olarak hazırlanmış bir LSI® SandForce® denetleyici içerir
  • Güvenilir — herhangi bir hareketli parçası olmadığından katı hal sürücüleri, standart sabit disk sürücülere kıyasla arızalanma olasılıkları daha düşüktür
  • Ekonomik — tasarım, SSD'ye geçişi daha uygun maliyetli hale getirecek şekilde geliştirilmiştir
  • Kullanışlı — kolay montaj için tüm parçaları içeren hepsi bir arada kitler
  • İş yükünüze uygun birden fazla kapasite
  • Garantili — üç yıl garanti, ücretsiz teknik destek ve efsanevi Kingston güvenilirliği

http://www.kingston.com/tr/ssd/v?ktc_campaign=EE_SSD_Turkey&gclid=CIS2h-Hksr4CFUbkwgodGFAAvQ#sv300s3

A219o0.png

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yanlış bilgi vermiyorum lsi sand force yi satın almış o kısmı kaçırmışım :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Vatan bilgisayar hakkında öğrendiğim şeyler:

1- İnternet sitesinden alışverişe çok yaklaşmayacaksın. Mağazadaki fiyatla aynı. İmkan varsa mağazadan gidip alacaksın.
2- İnternetten alışveriş yapmadıysan, iade için çok baskı yapman gerek. iadeye yanaşmazlar, iade yerine aldığın ürün fiyatı kadar hediye çeki verirler, malum sarı kağıt.
3- Orda çalışan elemanlara hemen tav olmayacaksın. Laptop alırken yanında norton, kaspersky vs antivirusu kakalamaya çalışırlar. "Güvenlik önemli abi" derler. Güzel prim getiriyor demekki.
4- Son olarak, cuma, cumartesi ya da pazar günü alışveriş yapacaksın. Telefon ya da laptop için değil ama, oem ürünleri, çevre birimleri, aksesuar vs. gibi ürünlerde gerçekten güzel indirimler yapıyorlar. Hepsiburada' dan ve teknobiyotikten topladığım pc 1800 TL' ye gelirken, vatandan cuma günü topladığım pc 1450 TL' ye gelmişti.
Tam tersi. Alışverişi internetten yapmak iadede daha avantajlı. Mağazadan görerek aldığın bir ürünü problem olmadıkça değiştiremezsin, iade edemezsin. İnternetten aldığın ürünü ise gerekçe göstermeden iade edebilirsin. Kargo da karşı tarafa ait.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
vatan bilgisayardan 190tl'ye kingston v300 modelini aldım arkadaşlar. ilgi ve bilgi için teşekkürler.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Aynı modeli ben de şimdi monte edip OS kurdum. Hızlıaldan aldım hediye çekim vardı. İyi görünüyor şimdilik.

windows 8 kurdum. kasanın power tuşuna bastıktan 12 saniye sonra chromu açıp internette gezintiye başlayabiliyorum. pc'nin kapanma süresi ise 4 saniye :)