Vatan Bilgisayar, Görüşleriniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan paz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

paz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sistem toplamayı düşünüyorum ve araştırmadığım yer kalmadı vatan %25 indirimli fiyatlarıyla diğer birkaç siteye göre toplam sistemde 100-150 tl fark edebiliyor, fakat Vatan bilgisayardan madur olan müşteri sayısıda bir hayli fazla.. bunların %70 bozuk ürün hatalı ürün kırık ürün gibi gibi .. ve iade almıyor servise gönderiyor oradan da sonuç alınamıyormuş.. 4-5 kere servise giden %100 firma sorunlu ürünler bile müşteriye geri yollanıyormuş bunu 10 larca şikayette gördüm!

şuanlık 1500 üzeri şikayet var..
http://www.sikayetvar.com/firma/detay/753

açıkcası bu durumu görünce 100 - 150 lira fazla verip müşteriyi madur etmeyen malının arkasında duran firmalara fazla para vermeye şimdiden razı oldum gibi.. sizinde Vatan bilgisayar hakkındaki görüşlerinizi alırsak daha da aydınlanmış oluruz ??????

not: şuanlık kafama yatan ve fiyat olarak uygun olan nova bilgisayar var daha kargo ücreti harici şikayet eden görmedim umarım orası sağlamdır..

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Vatan Bilgisayar gayet iyi ve güvenilir bir kaç tane sistem topladım hiç sorun çıkmadı,ilgileniyorlarda müşterileri ile.

Bilgisayar bileşeni olarak Vatan derim.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Daha 2-3 gün önce Vatan' dan topladım sistemi. Herhangi bir sorun çıkmadı.

Parçaları alırken de gayet güleryüzlü, sorduğum sorulara tam cevap veren elemanlar vardı.

Şu an için sıkıntı yok. Tekrar sistem toplasam tereddüt etmeden Vatan'a giderim.

paz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@SwateR mağazadan birebir aldınız sanırım ürünleri ? peki montajını kendinizmi yaptınız ? ve %25 indirimlimi aldınız ? fazla şikayet gördümde acaba diyorum %25 indirimli ürünlerdemi problem oluyor..

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
@SwateR mağazadan birebir aldınız sanırım ürünleri ? peki montajını kendinizmi yaptınız ?

Aynen öyle. Normalde onlar topluyorlar ama "ben kendim toplarım" dedim. Yoksa PC bugün elime geçecekti.

Tekrar Bursa' ya git gel. Zaten gece işe gidiyorum. Bir daha git-gel yapmayayım dedim :)

Geçen hafta sonu 30.Yıla özel %30 indirimi görünce PC yi topladım. Forumdan tavsiye ve yorumları aldıktan sonra Pazar günü arabaya atlayıp gidip aldım.

ayrıca ve %25 indirimlimi aldınız ? fazla şikayet gördümde acaba diyorum %25 indirimli ürünlerdemi problem oluyor..

İndirim olayı tüm ürünlere yapılıyor. Belli başlı ürünlere yapılsa kuşkulanmakta haklı olabilirdin :)

MertYurdakul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bazı bilgisayar parçalarının aşırı pahalı olduğu bir site fakat güveni konusu %100 güvenli bir sitedir :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
vatan bilgisayardan birsürü alışveriş yaptım. bozuk ürüne 1 kere denk geldim onuda sorunsuz değiştirdiler. vatan bilgisayar son zamanlarda büyük bir atılım yaptı. ne kadar çok mal satarsan o kadar çok sorunlu mala denk gelirsin. vatan bilgisayardaki ürünlerin bozuk çıkma ihtimalinin diğer firmalardan farklı olacağını sanmıyorum.

bunun yanında indirim oranı aldatıcı olabiliyor. popüler ürünlerde indirimi görmek çok zor. bazı ürünlerde de diğer sitelere göre %10'u geçmeyen indirimler oluyor. her ürünü tek tek karşılaştırıp almak gerekli

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben çok ürün aldım ama sorun yaşamadım.bir kere HP laptop aldık komşumuza.batarya arızası vardı servise teslim ettik.cihazın dönüşü uzun sürdü.fakar bu vatandan değil HP servisinin yavaşlığından

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
birde hergün %25 indirim yapmasalar iyi :D sanki biz malız fiyatını bilmiyoz fahiş fiyattan satıyorlar ondan sonra normal fiyatına indiriyorlar neymiş indirim.3 sene önce laptopu alırken 1800e bulmuştum bide vatanda görim dedim 2400 dü fiyatı :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
26' sında internetten verdiğim siparişin gelmemesi dışında bir sorun yaşamadım :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=308577]paz[/MENTION] çok alışveriş yapılan yerlerden diğerlerine göre daha çok şikayet gelmesi normal. bu kadar alışveriş yapılan bir yerde mutlaka sorun yaşayanlar olacaktır. biraz da şans meselesi...

Daha 2-3 gün önce Vatan' dan topladım sistemi. Herhangi bir sorun çıkmadı.

Parçaları alırken de gayet güleryüzlü, sorduğum sorulara tam cevap veren elemanlar vardı.

Şu an için sıkıntı yok. Tekrar sistem toplasam tereddüt etmeden Vatan'a giderim.
sahi senin sistemin son hali nasıl oldu? memnun musun? :)

hmztly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 6 yıldır Vatan Bilgisayar'dan birçok sistem toplama, bir sürü de irili ufaklı alışveriş yaptım. Bunlarda Vatan Bilgisayar kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım. Aldığım ürünlerde de herhangi bir donanımsal arıza yaşamadığım için hizmet kalitesi hakkında olumsuz bir görüş bildirmem mümkün değil. Ancak şöyle bir durum söz konusu: İnternet sitesinde %25 indirimli diye belirttikleri birçok ürün, farklı teknoloji mağazalarına göre gerçekte %5-15 civarı kalıyor. Bu yüzden, alacağınız ürünleri fiyat karşılaştırması yaparak alın.

Sonuç olarak eğer bir ürünü almaya karar verdiyseniz yüksek olasılıkla Vatan Bilgisayar ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
İnternet üzerinden bilmem ama mağazaları güzel,çalışanları güleryüzlü,teknik serviside iyi.

konsept

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vatan Bilgisayar deyince benim aklıma bolca SPAM sms'leri geliyor. Alışverişte nasıllardır bilemem ama cep numaranızı kaptırmayın derim :) Aslında ben Vatan'dan alışveriş yaptığımı da tam hatırlamıyorum, belki başka bir yerden buldular. Geri arayıp beni listenizden silin diyeceğim ama böyle bir numara kayıtlı değildir diyor, iyi numara. SMS blocker kurmak zorunda kaldım.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
@paz çok alışveriş yapılan yerlerden diğerlerine göre daha çok şikayet gelmesi normal. bu kadar alışveriş yapılan bir yerde mutlaka sorun yaşayanlar olacaktır. biraz da şans meselesi...

sahi senin sistemin son hali nasıl oldu? memnun musun? :)

Şu an gayet memnunum hocam. PSU yu kasalı olarak 500Watt Cooler Master aldım. Biraz tereddütte kaldım alırken "acaba gücü yetermi" filan diye. Ama ekran kartın kutusunun üstünde 500W or Higher gördüm. PSU lu kasada hoşuma gidince aldım. Kartın birde 2GB lik modeli varmış. Onu görmedim. Yoksa onu eklerdim sisteme. Ek olarak kasaya 12mm fan da aldım. Ön tarafında zaten vardı arkaya da ben taktım ek olarak.

Yalnız tek sorunum oyunlarda iken ekranda çok hafif dalgalanma var. Genelde siyah ve gri renklerde oluyor. İnternette araştırdım DVI - VGA çeviricisinden diyen var, güç kaynağı diyen var. Ama dediğim gibi oyunlara etkisi yok. İleride monitörü değiştirince hallolur heralde.

Önerilerin için tekrardan teşekkür ederim.

fuckyou

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%29 indirm kampanyaları çok başarılı! %30 yap ne olmuş farklı mı oldun şimdi???

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Vatan Bilgisayar %25 ya da %30 indirim yaptığı günlerde Türkiye'nin en ucuz mağazası...
Yaptığım alışverişlerde bir sorun yaşamadım. Ama indirim yaptığı günler dışında Vatan'a uğramam. Gerçi bilgisayar parçası satan başka da bir yer yok. Gold var İstanbul Anadolu yakasında - Mediamarkt, Teknosa, Bimeks ise bilgisayar toplanabilecek yerler değil.
Sözün kısası indirimli olduğu gün Vatan'dan al, başka gün ise indirimli günü bekle.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
vatanbilgisayar.com'dan adetli alım yapıcaksanız bir siparişte en fazla aynı üründen 3 adet olsun. farklı siparişlerle 3'er 3'er istediğiniz adeti alabilirsiniz bu şekilde. yoksa adetli aldığınız için siparişi iptal edip 1 tane gönderiyorlar. iade sürecide hemen olmuyor 3-4 günü buluyor bazen.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sorun yaşanılmayacak bir site fakat internet üzerinden indirim yaptıklarında gidip peşin para ile ürünü alamıyorsunuz, sadece internet üzerinden indirim yapıyorlar. Yüzde 25 gibi indirim kampanyaları da diğer sitelerdeki fiyatlara denk geliyor hemen hemen :) Vatan bilgisayardaki indirimlere pek inanamıyorum artık.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hafta sonları bazı ürünlerde % 5'e (yazıyla sadece beşe) varan indirimleri fena sayılmaz :)

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
toplama bilgisayarın devri geçti artık çogu laptopta istediginiz özellikleri bulabiliyorsunuz pazar genişledi eski çağda yaşıyosunuz hala

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Senin dediğine göre iMac kullanırsak sorun yok, ancak kendiniz bir bilgisayar toplasak eski çağdayız. Doğru anlamış mıyım?
Toplama bilgisayarın amacı ne ?

cwp : iyi parçaların bir araya getirilmesi olayı. Eskiden ram iyi oluyodu ekran kartı düşük oluyodu hard disk iyi oluyodu işlemci kötü oluyodu mesela yani ... ama şu andaki teknoloji bir çok marka bir çok cihaz oldugundan dolayı hepsini bir arada en iyisini bir arada orta segmentin en iyisini bir arada bulabildigimize göre toplama da neymiş ? ama tabi toplayan toplar :) nacizane fikrim

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Toplama bilgisayarın amacı ne ?

cwp : iyi parçaların bir araya getirilmesi olayı. Eskiden ram iyi oluyodu ekran kartı düşük oluyodu hard disk iyi oluyodu işlemci kötü oluyodu mesela yani ... ama şu andaki teknoloji bir çok marka bir çok cihaz oldugundan dolayı hepsini bir arada en iyisini bir arada orta segmentin en iyisini bir arada bulabildigimize göre toplama da neymiş ? ama tabi toplayan toplar :) nacizane fikrim

ram iyi olup, ekran kartı düşük oluyorsa ya da hard disk iyi olup işlemci kötü oluyorsa o toplama bilgisayarı toplayan adamın beceriksizliği olmasın?

Bana linkte verdiğim bilgisayarın performansını yakalayan bir laptop gösterir misin?
Bu mu eski çağ? http://www.asus.com.tr/Desktop/Gaming/ROG_CG8890/