Vatan Bilgisayar Anakart İade etme

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar Vatan bilgisayardan (mağazadan) anakart aldım ve anakartı ordaki montaj personeline montajlattım. Bios güncelledik fakat bios güncellenmedi. Yani bios güncelleme ile ilgili sorun var anakartta bunu montaj personelide biliyor. Dün mağazaya gittim ve durumu anlattım para iadesi istediğimi söyledim oradaki ilgili arkadaş iade alamayacaklarını söyledi. Neden diye sorduğumda ürünün paketinin açılmış olmasını montajlanmış olması gibi nedenler söyledi. Bende iade konusu ile ilgili benim haklarımı tam olarak bilmediğim için birşey diyemedim. Bugün birazcık araştırdım ve ürünün paketi açılmış bile olsa ürünün fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığını anlayacak kadar kullanılmak kaydıyla kullanmak iadeye engel değilmiş. Bu konu hakkında benim yasal hakkım var mıdır ve ayrıyaten Vatan bilgisayarda veya başka bir yerden ürün alıp (paketi açılmış montajlanmış veya kullanılmış) iade eden var mı yardımcı olurmusunuz?

POH

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Ara Tüketici haklarını sor söylesinler. Burada uzun uzunyazacağına çoktan öğrenmiştin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
mal kullanılmış bile olsa eğer ayıplı ise garanti kapsamında ya onarımını ya yenisini ya da iadesini yapmak zorundalar.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Onların prensibi bu para iadesi yapmazlar alman için mahkemeye verip dava falan açman lazım Fakat sana iade çeki verebilirler aldığın anakartın parasıyla başka bir ürün alabilirsin

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Onların prensibi bu para iadesi yapmazlar alman için mahkemeye verip dava falan açman lazım Fakat sana iade çeki verebilirler aldığın anakartın parasıyla başka bir ürün alabilirsin
Onlara söyledim zaten hani yine sizin mağazanızdan alacağım diye ama değişen birşey olmadı. Ben en iyisi bugün arayayım tüketici haklarını dün aradım fakat açmadılar akşam aradığım için sanırım.

Reaksiyon puanı
23
15 gün içinde bir sebep belirtmeksizin iade hakkın var diye biliyorum bir araştır istersen