Validen Facebook'a suç duyurusu

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Reaksiyon puanı
153
Puanları
243
Validen Facebook'a suç duyurusu

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Facebook'a bilgisi dışında üye yapıldığı, tanıtım sayfasında cinsel içerikli ve AK Parti karşıtı gruplara üye olarak gösterildiğini belirterek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

trk1vx4.png

Bingöl Valiliği'nden alınan bilgiye göre, www.facebook.com sitesinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından Vali Avuç adına tanıtım sayfası oluşturuldu. Sayfanın eğitim bölümünde, Avuç'un 1968 yılında hukuk fakültesi eğitimini tamamladığı, iş bölümünde ise meslek olarak “vali” olduğu belirtiliyor.

Vali Avuç, söz konusu sayfada ayrıca cinsel içerikli ve AK Parti karşıtı gruplara da üye olarak gösteriliyor.

Makamında çekilmiş 1 adet fotoğrafı yer alan Vali Avuç'un arkadaş listesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da alındığı belirtildi.

Vali Avuç, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu sitedeki tanıtım sayfasının bilgisi dışında hazırlandığını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Şahsi bilgileri ve fotoğrafının Bingöl Valiliği'ne ait web sitesinden alınmış olabileceğini ifade eden Avuç, şunları kaydetti:

“Sitede saçma sapan gruplara da destek verdiğim gösterilmiş. Benim adıma hazırlanan böyle bir sayfada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da arkadaş listesine alınmış olması, bu işin başkaları tarafından tasarlandığını açıkça ortaya koyuyor. İlgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.”

Kaynak
 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Kapatılırsa çok eğleniriz yalnız. :}

Hukuk sistemimiz o kadar güzel ki, her karar başka bir emsal!
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Reaksiyon puanı
153
Puanları
243
Türkiye Facebook'u sevdi :D bakalım daha hangi haberlerle karşılaşıcaz önümüzdeki günlerde
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,899
Reaksiyon puanı
71
Puanları
228
Yaş
37
engelleyerek değilde bizim için bazı şeyleri düzeltmesini isteyerek yapmazlarsa ona karşı bir şeyler o zaman yapsak daha iyi mi olur :)
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,902
Reaksiyon puanı
181
Puanları
1,243
Siyasi fikrini bu kadar ucuz şekilde ortaya dökerek alçaltanlara bayılıyorum. Seçim döneminde de AKP adına onlarca alan adı (iladi-akp.com gibi) satın alıp hepsinin içeriğinde AKP'ye ve bu partiye oy verenlere (milletin yüzde 47'si) hakaretler vardı. Sonra da "aferim laikler dincilerin saitelerini hacklemiş" haberleri yapıldı..

Benim lisede okuduğum dönemde tuvaletlere yazılan yazılar haddi aşınca müdür bir konuşmasında şöyle demişti: "Ben siyasi fikrimi veya sevdiğim kızın adını tuvalet duvarlarına yazacak kadar değersiz görmem. Eğer siz siyasi fikrinizi veya sevgilinizin adını tuvaletin duvarına yazıyorsanız demek ki o fikriniz ve arkadaşınız tuvalet duvarına layık!" Ne kadar da güzel söylemişti adam.

Şimdi de böyle oyunlarla hangi partiden olursa olsun başkasına çamur atmaya çalışmak o kişinin ancak kendisini alçaltır.

Bu olayın facebook'u kapattıracağını sanmam. Eğer olursa böyle bir şey, gerçekten acayip bir hukuk boşluğu (emsal teşkil etme), hukuk cinayeti vb sonuçlar ortaya çıkar.
 
Üst