V-Sync açık ama çalışmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Selam,

GTX 750 Tİ aldım diğer kartlarda bu problemi yaşamıyordum, tüm oyunlarda geçerli Tam ekran modunda V Sync açtığım zaman fps 60'ı geçiyor ama yırtılma olmuyor böyle görüntü takıla takıla gidiyormuş gibi oluyor ama takılma donma olmuyor anlatmakta zorluk çekiyorum görmeniz lazım fakat v sync açık 60fps sabit o yağ gibi akıcılık olmuyor.

Ekran modunu çerçevesiz yada pencereli moda alınca fps sabitleniyor ama çerçevesiz yada pencereli moda alırsam performansa etkisi oluyor fps kaybı yaşıyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
vsync kapalı iken normalde kaç fps alıyorsun?

Kapalıyken aldığım fpsler 60ıda geçiyor 60 altınada düşüyor o anda bulunduğum yere bağlı.

BF4'de Mediumda 1680x1050 min 35 40, ortalama 45 50, max 60 65.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aynen öyle benim uyku düzenim aşırı karışıktır öğlen yatar akşam kalkarım, sabah yatar gece kalkarım karışık :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
"Fps 60'ı geçiyor ama yırtılma olmuyor böyle görüntü takıla takıla gidiyormuş gibi oluyor ama takılma donma olmuyor"

Sorun vsync falan değil. Oyun 30 fpsye sabitliyor sadece olay bu.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Sorunu çözdüm arkadaşlar, aynı durumu yaşayanlarada yardımcı olmak isterim.

Sağ alt tarafa gelip GeForce Experience tıklıyoruz ve Nvidia denetim masasını aç diyoruz yada ekrana sağ tıklayıp Nvidia denetim masasını aç diyebiliriz.

3D Ayarlarının yönetilmesi seçeneğine giriyoruz

Özelleştirilicek program seçinden fpsnin sabitlenmesini istediğiniz oyunu seçin

Aşağıda bir sürü ayar çıkıcak ordan '' Düşey senkronizasyon '' ayarını Açık konumuna getirin ve oyuna girdiğinizde tam ekran yaparsanız ve V-Sync açarsanız fps sabitleniyor yırtılmalar veya takıla takıla ilerlemeler olmuyor.

Not: 3D Ayarlarının yönetilmesi seçeneğinin üstünde bulan seçenek '' Görüntü ayarlarını önayarla yap '' seçeneğine girin eğer '' kaliteli, dengeli yada performans ''da kullanıyorsanız '' benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver '' seçeneğindeki tik kalkıp üstünde bulunan '' gelişmiş 3d görüntü ayarlarını kullan '' seçeneği işaretlenmiş olabilir değişiklikler yaptığınız için, tekrardan benim ayarlarımı kullanı işaretleyip artık kalitedemi dengedemi performansdamı kullanıyorsunuz ona göre seçip uygula dersiniz.

Not: Düşey senkronizasyon yerine '' Dikey senkronizasyon '' da yazabilir ama genelde Düşey yazması gerekiyor orda.

@memogoren Yardım için teşekkürler, tam olarak anlayamadım ama oyun 30'a sabitlense 30 fps olur benim 60 fpsleri 80 90 150 fpsleri gördüğüm oluyor ama yırtılma olmadan görüyordum ve 30 fpsnin nasıl olduğunu biliyorum 60 fpsnin akıcılığını vermez ama bahsettiğim şey o değildi sanki oyuna lag girmiş gibi oluyordu görüntü takıla takıla ilerliyordu her neyse yukardaki anlattıklarımı yaparsa bu sorunu yaşayanlar, sorunu ortadan kalkıcaktır %100.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ben de Shadow Warrior oyununda senin gibi oluyordu, meğersem 30 fps sabitliyormuş, ben de bu sebepten söyledim. Senin durum farklıymış, çözdüğüne sevindim. Gel istersen gel Bf4 oynayalım bu akşam.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben de Shadow Warrior oyununda senin gibi oluyordu, meğersem 30 fps sabitliyormuş, ben de bu sebepten söyledim. Senin durum farklıymış, çözdüğüne sevindim. Gel istersen gel Bf4 oynayalım bu akşam.

Olur hocam oynayalım, daha önde hiç kimse ile girmedim beraber giriliyormuymuş? ilk defa öğrendim :P

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Co op malesef yok ama aynı squad a girip hardcore bir şekilde oynayabiliriz.