Uzun Zamandır Hex Editor Karekter Eklemeyi Çözemedim Yardım Edermisiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sedat11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sedat11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten Çoğu Forumda Yazdım Kimse Cevap Yazmadı Sonunda Burayı Tavsiye Ettiler
Sorum Şu
Hex Editör Programı İle Mesela Bir Rsc Dosyasını Editliyicem Ama Exit Yazısı İngilizce Ben Bunu Nasıl Türkçe Karekter Ekleyip Çıkış Yaparım Exit 4 Karekterli Çıkış 5 Karekterli Ve Ş.Ç Karekterlerini Kabul Etmiyor
Sympian Konusunda Epeyi Bilgim Var Yardım Ederseniz Çok İyi Olur

---------- saat 13:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:58 eklenmişti ----------

şu an bile araştırıyorum bilen varsa lütfen cevap yazsın bu konuda para bile verebilirim okadar öğrenmek istiyorum

Reaksiyon puanı
189
Hex editör'ü bilmem ama Resource Editörler ile denedin mi hiç. Tavsiyem Restorator programıdır. Biz bir ara windows 7'yi Türkçe'ye çeviriyorduk.

sedat11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardes ben telefon programlarını turkce cevırmek ıstıyorum normalde cevırıyorum ama hex satır ve turkce karekter eklıyemıyorum yapan cok sordum devlet sırrı gıbı kotu bı esprı yaptı

sedat11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onlar cep ıcın ve satır eklenemıyor bende winhex ve hexwork programları var duzenlıyebılıyorum ama satır ve turkce harf eklıyemıyorum yardımın ıcın tessekurler
umarım bılen bırısı cıkar

Reaksiyon puanı
189
programlardan birini gönder bir deneme yapayım istersen. ne yaparım bilmiyorum ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
hex programları değil de rsc editor tarzı programlar kullanmalısın. rsc editor ile Exit yerine istersen cümle yaz :)

vakti zamanında telefonuma yüklediğim programları türkçeleştirmiştim :) eskisi kadar ilgilenemiyorum artık bu konularla. ne günlerdi bee :)

Reaksiyon puanı
189
dostum upload ettiğin dosya hatalı. ayrıca N3CAT1'nin dediği programa bir bak istersen. Sanırım mobil yazılımlar için daha çok bu programı kullanıyorlar...

sedat11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onlarida kullandim ise yaramiyolar

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
rsc edit programıyla yapılıyordu bunlar.
http://www.easy-share.com/1903737371/RSCEdit.exe

türkçeleştirmek istediğiniz proğramın içinden rsc uzantılı dosyayı kopyalayın bunu telefonda yapın daha kolay oluyor.system explorer da arama yaptırın arama olarak .rsc yazın tüm rsc uzantılı dosyaları göreceksiniz bunları kopyalayıp bir klasöre atın.sonra bu dosyaları bilgisayara aktarın (kart okuyucuyla) rsc editi açın opena girin rsc uzantılı dosyayı seçin.dosyanın tüm içeriğini göreceksiniz (hangi dildeyse) kelimelerin türkçelerini yazın.kaydedin bunu yaparken iyi bir sözlük kullanmanızda yara var bu rsc dosyalarının bazısında sadece 10 kelime var yani türkçeleştirmek çok basit.ama bazı programlarda 200 ü aşkın kelime var bunlar biraz zaman alıyor.en son olarak da rsc editte kaydet diyoruz herhangi bir yere kaydediyoruz.bir de çevirdiğiniz kelimeleri çok uzun yazmayın ekranda gözükmüyor.sıra geldi telefonunuzdaki programa çevirdiğiniz bu dosyayı yapıştırmaya.neyle yolarsanız yollayın sis le falan uğraşmayın.programın içerisine şöyle girilir e/system/apps/program ne ise onun adını bulun içine yapıştırın rsc uzantılı dosyanın adını değiştirmeyin adı neyse aynısını kullanın.içine yapıştırın proğramın.artık türkçe.telefonunuzu iyice kullanmayı ögrenmeden bunları yapmayın.
açıklama alıntı.