Uzun etek işinden etti

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Uzun etek işinden etti

Havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışan kadın fazla uzun etek giydiği için işten atıldı.


Kanada'da havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışırken fazla uzun etek giydiği için işten el çektirilen Halime Musa adlı Müslüman kadın, Kanada İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet dilekçesi verdi.

Avukatının AFP'ye verdiği bilgiye göre, 33 yaşındaki Halime Musa, Toronto'daki Pearson Havaalanı'nda 5 yıldır yolcu kontrol biriminde çalışıyordu. Önceleri şirketin standart ceket ve pantalonunu giyen halime, sonra bu giysinin vücudunu yeterince gizlemediğini düşünerek, uzun etek giymek istediğini şirket yöneticilerine bildirdi. Bu isteği kabul görmeyen Halime Musa, topuklarına kadar inen etek diktirdi. 6 ay bu etekle çalışan Halime, bir gün bir yetkiliyle bu konuda tartıştı. Şirket yetkilisi, Halime Musa'ya "çalışmayı bırakıp gidip evinde oturmasını" söyledi.

Halime Musa'nın, kendisine dini inancı yüzünden ayrımcılık yapıldığı iddiasını da içeren başvurusu, İnsan Hakları Komisyonu'na havayolu çalışanları sendikasınca sunuldu. İşveren bu şikayet üzerine, Halime Musa'nın uzun etekle çalışabileceğini bildirdi, ancak kıyafet yönetmeliğini kendilerinin değil Kanada Hava Taşıma Güvenliği Kurumu (CATSA)'nun belirlediğini kaydetti.

Halime Musa'nın durumu, sendikayla CATSA temsilcileri arasında müzakere edilecek.

Kaynak :

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=44972&cat=180&dt=2007/11/21
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
İnancı bu işe bulaştırmaya ne gerek var? Senin gözün benim bacaklarımda mı diye sor olsun bitsin. İnsanların artık bunu görmeleri gerekiyor, bu olayın dini inançla filan ilgisi yok, illa ki herkesin bir yerlerini görmek istiyorlar tam olarak bundan ibaret. (Aslında din düşmanlığı da var, ama asıl önemli konu açılmak, bakılmak, kırmızı nokta! Bakalım daha neler yapacaksın insanoğlu.)

"Özgürlük" denilen olayın geldiği noktaya bakın, sırf bacaklarını göstermek istemiyor diye.. Vay canına..
 

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Günümüzde dünyasında nedense bir görsellik furyasıdır gidiyor , belki yanlış ama yanlış olsa bile tepki verilmiyor, görselliğin b kadar ön plana çıktığı bir dönemde bu taz haberleri sanırım görmeye devam edeceğiz. ""İnsanoğlu bunlarıda gördü sonumuz hayrola""
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0

Her yerin giyim kuralı vardır bu kurallara uyacaksın standardizasyonu sağlamaları gerekir kurumlar.
Kıyafet de şarttır bu şartı yerine getirmeyeceksen girmeyeceksin o işe, bu kadar basit.

Şart yoksa istediğini giyer, şart varsa halime hanımı elbette kapı önüne koyarlar, sen bu işe girerken kuralları bilmiyor muydun?

Haa amaç farklı ise o zaman bunu yapan müdür cezasız kalmamalı.

Ama havayolu şirketinin kuralları varmış, sen bu kuralı biliyorsan ona göre de giyineceksin bu kadar basit.
Hz. Muhammed şöyle demiş. "yaşadığınız ülke kurallarına, düzenine uyun"
 

hakan.daburda

Profesör
Katılım
26 Haziran 2007
Mesajlar
1,112
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
"Yaşadığınız ülke kurallarına, düzenine uyun"
bunu demişmi? Rivayet kimden onuda altına yazsaydın,çok dikkatimi çekti,eğer demişse buna göre davranırım!! Çünkü günümüzün Kuralı: "Kuralları hiçe saymak"
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
acı_gerçek
Çok espiritüel olduğunu söylemem için sanırım böyle bir ileti yazdın, "çok espirütüelsin"

Eğer bir ülkenin kötü idare edilmesinden dolayı ortaya çıkan hukuksuz durumları genç arkadaşlar "kanun hükümleriyle" karıştırıyorlarsa, milli eğitimin ne denli geri olduğuna çok önemli bir ispat olur bu durum.

İnsan davranışları "kanun" değildir yani dünya üzerinde gördüğün hukuksuz durumlar kanunların geçerliliğini etkilemez.

Kanunlar; bir başka kanunun doğrudan kaldırması, değiştirilmesi ya da bir başka kanun maddesinin zımni olarak diğer kanun maddesinin işlerliğini kaybettirmesi yoluyla kaldırılabilirler, hukuksuzluklar kanunları ılga etmez.

Her gün bin tane adam öldürsen bu kanun maddesini geçersiz kılmaz.

Peygamber efendimiz "anarşi yaratın" mı dediğini sanıyordun?
Onun bahsettiği kanunlardır, teamüllerdir, toplumda kaosa neden olabilecek durumlara müslüman kişinin sebep olmamasını ve insanları islam dininden bu şekilde soğutmamasını diler, ama malesef bu isteği yerine gelmez çünkü vicdan şekilci değildir.
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
sadece şunu sormak istiyorum. bize insan hakları dersi vermek isteyenler bunlar demi? :mad:
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Şu halde baş örtüsü yasağı, peygamberin desteklediği bir *kanun*dur. Uzun etek giymeyin, bacaklarınızn güzelliği ortaya çıksın da demiş olabilir.
 

mavinok.ta

Müdavim
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
6,285
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Şu zamanda tesettürlü olduğu için ''geri kafalı'' olarak kabul edilen nicelerinin yanında buna şaşırmamak gerek...
 

yer6

Müdavim
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
2,398
Reaksiyon puanı
54
Puanları
48
backdoor ona buna sataşaraktan pirim yapmaya çalışan bi arkadaş sanırım.söylediği şeyi tam bilmediğide kesin.yani peygamber efendimiz(s.a.v.)' nin bir sözünü söylemiş ama yarım yamalak.çünkü etrafındakilerde ona böyle şöylemiş.çünkü onlarada bi başkası.
burda kurumun tutumunun yanlış olduğunu anlamak için BaCkDoOr bile olsak yeterli.
o dindaşımızın bahtsızlığı kanada da çalışıyo olamsı deil aslında.çünkü Türkiye'de de olsa aynı muamele olurdu.belli kesime belli tavırlar koyuluyo.düzelmesi yavaş olucak.ama olucak.tek tek temizleniyolar.sitemizden de bazı kişileri temizlediğimizde tam olucak...

 

bkadri

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
amaç kıyafet değil bence, göz sevklerinden mahrum olmamak, istedikleri gibi kadın bulamam korkusu ne sayarsan say artık.
 

hakan.daburda

Profesör
Katılım
26 Haziran 2007
Mesajlar
1,112
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
"yaşadığınız ülke kurallarına, düzenine uyun"

Şu söz kimden rivayet edildi,espiritüel i falan bırak,eğer bu söz böyleyse benim dediklerim sen istemesende mantıklı!

"Mayami sahillerinde Herkes çıplak gezer,Çıplak gezmeyenleri garipserler" O zaman Müslüman lar, Orda Çıplak gezsin,Çünkü oranın Düzeni bu"
Yanlış mı,Söyledim!

Ne biliyim bu sözü senin uydurmadığını,Rivayet edeni yazsan bende araştırırdım,
Doğru mu,Değil mi diye!
Bak baş harfi bile büyük yapmamışın yani,bu sözün bi devamı var,Sanki başında başka bişeyler daha yazıyormuş gibi,Orayı kesmişin sanki!Yada bu söz yalan!
Google bile sonuç bulamadı,Bu sözcüğe!!

Kimden Rivayet edilmiş onu söyleyebilirmisin?

Düzenleme: Cevap hala gelmedi,O zaman bilipbilmeden İslam'a Yorum yapma!
Bu Çocuk oyuncağı deil!,Hain oyuncağıdır!


Allah(c.c) Türk'ü Korusun ve Yüceltsin(amin)
 

DarkLady

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
6,597
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
bu ne ya kadın tangalı gitseydii atmazlardıı heralde.açılıp saçılmayıı çağdaşlaşma diyemi algılıyolar nee:S
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0

Sayın yer6 forumun bu güncel haberler kısmında senin gibi 3 - 5 adam vardı ama onlar temizlendi, karşıdakine söyleyecek bir cevabı olamayıp, dinsiz falan fişman diyen ama açılan konuyla ilgili tek bir edebileceği kelime olmayan adamlardı.

Adamlar sizler gibi her şeyi cinselliğe çekmiyor ki, sizin gibi bir bacak görüp hemen ereksiyona geçen adamlar değil ki, milletin aklının başka yerlerde olduğu fikri sadece sizlerde var çünkü kadına o şekilde bakıyorsunuz, kadın sizin için sadece seks aracı.

Halimenin bacağı çok güzel de millet onun için mi açtırıyor sanıyorsunuz kaldı ki bu tür şirketlerde mini etek giyilmez Türkiye'de ki memur kıyafetleri kadar olurlar.

Siz çıkıp deseniz ki "ne var bunda kadın haksız, işe girerken haberi yok muydu", şurada ben okuduğum zaman derdim ki "ya bu adamlar cidden mantıklı, yeri gelince haklıyı savunuyorlar" ama yok demediğiniz gibi mantık çerçevesinde laf edene "vay zındık din düşmanı" diyorsunuz. ;D Kadının baştan normal iş kıyafeti giydiği yazıyor.

Kıyafet olarak uzun kıyafetle işe başlamıştır devam eder, sonradan "kısa giyilecek" denir, o zaman kadın haklıdır çünkü diğer şekilde başlamış öyle devam edecek sanmıştır.

Sizin gibi İslam savunucuları varken corç buş gibi din düşmanlarına gerek yok, İslam ülkelerinin bu denli kaos ve kargaşa içersinde olmasının nedeni şu konuya bakılınca görülüyor. Üstün zekalı biri çıkıp soyunmak modernleşmek mi dmesin kastettiğim şey dogmayla haraket edip aklı, mantığı yok sayan zihniyettir.

 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
İlla ki inanç meselesine çekilecek olay. :)
Halime işe girerken bacaklarını göster mi demişler ki "işe girerken bilmiyor muydu?" diye soruluyor? Asıl onlar bilmiyorlar mıydı, müslüman olduğunu? (Zaten özellikle böyle ülkelerde müslümana benzeyen bile potansiyel teröristtir.) Ayrıca oranın bir düzeni olması, bu düzenin mantıklı ve anlamlı olduğunun ispatı değildir. Kravat örneğini her zaman veririm. Saçma sapan bir kumaş parçasını boynumuzdan geçiriyoruz, neden? Düzen. Anlamlı ve mantıklı bir düzen mi? Hayır. Türkiye'de ve diğer bütün ülkelerde memur bayanların kıyafetinde baş örtüsü yasağı var sadece ve eteğin aşırı kısa olmaması ön görülmüştür. Yoksa uzun etek yasaktır gibi bir anlayış yok; olması da feci derecede kötü niyetli ve saçma olurdu.

Düzenleme: Dünyanın hiç bir yerinde uzun etek giymenin yasak olduğu bir kurum, kuruluş veya devlet yoktur. Ancak kendilerince koymuş oldukları tek tip kıyafet uygulamasına uymayanları işten çıkarmaları makul görülebilir.
 

honen

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2007
Mesajlar
1,259
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Zaten düzeni kıyafetlerde aramak saçma sapn bir düşünce düzeni sğlayan en büyük etken ahlaktır ama bunun farkına varamadılar hala.
 

yasir

Öğrenci
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
71
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kanada'da havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışırken fazla uzun etek giydiği için işten el çektirilen Müslüman kadın Halime Musa'nın mağduriyeti giderildi.

Musa'nın bağlı olduğu Teamsters sendikasının açıklamasında, sendikanın Musa'nın çalıştığı Garda güvenlik şirketiyle anlaşmaya vardığı belirtildi. Açıklamada, 33 yaşındaki Musa'nın, eski işinde aldığı maaşın aynısını alacağı başka bir idari göreve getirildiği kaydedildi.


Musa, Toronto'daki Pearson Havaalanı'nda 5 yıldır yolcu kontrol biriminde çalışıyordu. Önceleri şirketin standart ceket ve pantolonunu giyen Halime Musa, sonra bu giysinin vücudunu yeterince gizlemediğini düşünerek, daha uzun bir etek giymek istediğini şirket yöneticilerine bildirdi. Bu isteği kabul görmeyen Halime Musa, topuklarına kadar inen etek diktirdi.


Bir şirket yetkilisi, 6 ay bu etekle çalışan Halime Musa'ya 'çalışmayı bırakıp gidip evinde oturmasını' söyledi. Musa, görevden alınmasından sonra Kanada İnsan Hakları Komisyonu'na, kendisine dini inancı yüzünden ayrımcılık yapıldığı iddiasını da içeren bir şikayet dilekçesi vermişti. İşvereni, Musa'nın uzun etekle çalışabileceğini bildirmiş, ancak kıyafet yönetmeliğini kendilerinin değil Kanada Hava Taşıma Güvenliği Kurumu'nun (CATSA) belirlediğini kaydetmişti. CATSA'nın Musa'nın şikayetini geçerli bulması halinde, Musa istediği elbiseyi giyerek eki işine kavuşabilecek.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=311919
 

mehmet

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
BacKDooR dedi ki:
Her yerin giyim kuralı vardır bu kurallara uyacaksın standardizasyonu sağlamaları gerekir kurumlar.
Kıyafet de şarttır bu şartı yerine getirmeyeceksen girmeyeceksin o işe, bu kadar basit.

Şart yoksa istediğini giyer, şart varsa halime hanımı elbette kapı önüne koyarlar, sen bu işe girerken kuralları bilmiyor muydun?

Haa amaç farklı ise o zaman bunu yapan müdür cezasız kalmamalı.

Ama havayolu şirketinin kuralları varmış, sen bu kuralı biliyorsan ona göre de giyineceksin bu kadar basit.
Hz. Muhammed şöyle demiş. "yaşadığınız ülke kurallarına, düzenine uyun"
herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar

ne kadar güzel meseleyi açıklığa kavuşturmuşsunuz backdoor bey!
sizleri gerçekten tebrik ediyorum
elbette her işyerinin veya işyeri sahibinin,işyerinde uyguladığı bir kuralı olacaktır.
kurallara uymayanlar ya cezalandırılır yada kovulur.

öyle değilmi,

peki bu dünyayı yaratanın bir kurallar zinciri yokmudur???
Bu dünyayı ve bizleri yaratan bize kuralsız bir hayatmı yaşamamızı söylemiştir?
bu dünyada yaratanın kurallarını çiğneyenler cezasızmı kalacaklardır??
birde bize öyle bir dünya vermişki herşey en mükemmel bir şekilde insanlığın hizmetine sunulmuş.
Peki bu kadar mükemmel bir şekilde bizi yaratan ve hayatımıza lazım olan bütün unsurlarıda yerine getiren ve yine hayatımızı devam ettirmemiz için bizlere rızıkların en güzellerini ikram eden bir zat bizden hiçmi birşey istemesin?????

bu mümkünmü sizce

bizler bile kendi elemanlarımıza imkanların en güzelini sunsak (para,pul,mal,mülk gibi) ve o bizim isteklerimizi yerine getirmese tepkimiz ne olur??
"gözüne başına dursun"deriz değilmi nankörlükle suçlarız.


o zaman anlaşılıyorki

önce bu kainatı ve bizleri yaratan zatın kurallarına uygun hareket etmemiz lazım
sonra onun koyduğu kurallara aykırı hareket etmeden helal dairede her türlü fiiliyatı gerçekleştirebiliriz.

birde sizden rica ediyorum
yazmış olduğunuz hadisi şerifin kaynağınıda yazarsanız insanlar size töhmet altında bırakmazlar


saygılarımla
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Bu hayatın kuralını kabul etmeyenler birden bire çıkarılmıyorlar hayattan, o yüzden rahatlar. Hani icranın son tarihine kadar rahat gezinip haciz geldiğinde tutuşmak gibi...

"Onlara yaşamaları için tanıdığımız süreyi fırsat sanmasınlar; biz onlara süre vermekteyiz ki günahlarını arttırsınlar. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." 3/176

Halime başvurduğu Kanada İnsan Hakları Komisyonu'nda haklı bulunmuş ve işe geri almak zorunda kalmışlar. Acaba diyorum şimdi her defasında "kanun, nizam, kural" vs deyip, işine gelince Avrupa İnsan Hakları gibi mahkemelerin "türban" hakkındaki red davalarına sevinip "bakın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de onayladı" diyerek onların kararının kriter olduğunu düşünen ve işlerine gelmediğinde "zaten Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, onlar adaletsiz, bizim hukukumuzdan anlamazlar" diyerek pişkinlik yapanlar, şimdi bu İnsan Hakları Komisyonu'nun kararına ne diyecekler.. ?
 

hellish

Müdavim
Katılım
20 Kasım 2007
Mesajlar
2,226
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Demekki sadece türkiyede olmuyomuş böyle olaylar.
 

Son mesajlar

Üst