Uzmanlar bir baksın lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selweb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Benim çalıştığım iş yerinde internetimiz fortigate ile sınırlandırılmış durumda bu yüzden bazı siteler açılamıyor. Ben çok şey denedim ama bu fortigate denilen şeyi aşmayı başaramadım. Soruma gelecek olursak geçen hafta android bir cep telefonu almıştım dün iş yerinin wifisinden internete bağlandım cepden ve opera mini üzeriden normalde yasaklı olan her site açılmaya başladı Hemen Pc mede opera kurdum ama nafile. şimdi bunun hikemeti nedir? yani opera mobile ne yapıyor da her siteyi açıyor yada bunu pc de de nasıl kullanırım. Mesela opera mobile üzerinden facebook açılıyorken facebook uygulaması ile açamıyorum.
Not: Normalde iş yerinin interneti kablolu ben benim pc ye gelen kablo üzerinden wifi oluşturdum.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Opera hiç kullanmadım ama o tarayıcı da Turbo özelliği var diye biliyorum. Opera mobil tarayıcısında bu özellik otomatik olarak açık olabilir. Bu yüzden giriyordur.

Bilgisayarda kurulu olan opera'nın bu özelliği aktif edip deneme yapabilirsiniz.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sadece facebookmu diğer sitelerde açılıyormu yasaklı olan?
PC deki tarayıcın http://www.facebook ile giriyorken opera minide adres girişi https://www... şeklinde olabilirmi?
Opera turbo bildiğim kadarıyla hızlı sayfa açılışı için eklenti devre dışı bırakma düşük resim çözünürlüğü gibi şeylerle alakalı. Konuyla ilgili olduğunu sanmıyorum.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
PC deki tarayıcın http://www.facebook ile giriyorken opera minide adres girişi https://www... şeklinde olabilirmi?
Opera turbo bildiğim kadarıyla hızlı sayfa açılışı için eklenti devre dışı bırakma düşük resim çözünürlüğü gibi şeylerle alakalı. Konuyla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Söylenenler doğru.
Turbo sadece internet hızı ile alakalı bir durum (fotoğrafların kalitesini düşürüyor.)

Cepe telefonları genelde mobilde sitelere girer, o sebepten PC den giremeyip cep telefonu ile bir çok siteye girebiliyorsun.

selweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turboyu aktif ederek denedim olmadı.

Https de işe yaramıyor. Pc de engelli olan tüm sitelere cepten ulaşabiliyorum. Bunu pc de de kullanmak istiyorum nasıl olcak bilmiyorum.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Fortigate sağlam bir firewall, aşmak zor. En güzel yolu evde pcni açık bırak uzak bağlantı ile onu kullan :)

selweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Opera mini nasıl aşıyor onu anlayabilmeye çalışıyorum. yada bu opera miniyi pc de kullanabilirmiyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sen gerçekten Şirketin Wifisi ile bağlandığına eminmisin? Yani aslında kendi internet paketinden bağlanıpta şirket sanıyor olabilirmisin ? Bunun için internet gprs ayarlarını sil zaten ücretsiz mesajla geliyor birde böyle dene hala aynı sonucu alıyorsan o opera versionunu pc ne uyarla ayrıca operanın editlenip editlenmediğini araştır edit varsa müdahale kim yapmış onu bul mail at sor e tabi biraz ingilizce lazım sonucu bana bildirirsen burada sevinirim.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ayrı bir yerde sahip olduğun, açık, online bir ssh sunucu varsa, ona bağlanıp, onun üzerinden internete girebilirsin.

uzay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen gerçekten Şirketin Wifisi ile bağlandığına eminmisin? Yani aslında kendi internet paketinden bağlanıpta şirket sanıyor olabilirmisin ? Bunun için internet gprs ayarlarını sil zaten ücretsiz mesajla geliyor birde böyle dene hala aynı sonucu alıyorsan o opera versionunu pc ne uyarla ayrıca operanın editlenip editlenmediğini araştır edit varsa müdahale kim yapmış onu bul mail at sor e tabi biraz ingilizce lazım sonucu bana bildirirsen burada sevinirim.

selweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Kesinlikle 3g den bağlanmıyorum şirketin wifisinden bağlanıyorum. Sanırım bunu halledemeyeceğim en iyisi telefonun ekranını pc ye aktarmayı başarayım da pc üzerinden kullanayım opera mini yi.

uzay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu sakın yapma bataryayı öldürürsün usb takılı oldukça sürekli şarj halinde kalır.
Operanın editlendiğini oynanıp oynanmdığını öğren ... ama sen hemen yapamayacağım deyip kesitirip atıyorsun bu ilginç !

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
opera miniyi kurmadıysan uygulama markette kurulumu var indir ve kur.bu 1 2.si ise opera mini bende kullandım onun içersinde turbo mod var o aktif olduğu zaman bazı kanalları aşabiliyor bunu pcdede ayarlaman lazım operanın son sürümünü kur ve turbo modu aktiv et olması lazım zannederim tercihlerde bir kaç ayar yapman lazım ama hatırlayamadım .birde arkdaşın sölediği gibi kendi internetinden bağlanıyor olmayasın

uzay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte dişe dokunur bir olası cevap .. djvahset tebrik ederim ben bunu bilmiyordum operayı firefox mozilla'dan bu yana kullanmıyorum mozilla açık kaynak kodlu olduğu için kullandım ve kullanıyorum chrome de yığın taşması var.

proxy olabilir.

Başka bir yol etraf wep şifreli wifi varsa kır gitsin oradan gir : )

selweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
opera miniyi kurmadıysan uygulama markette kurulumu var indir ve kur.bu 1 2.si ise opera mini bende kullandım onun içersinde turbo mod var o aktif olduğu zaman bazı kanalları aşabiliyor bunu pcdede ayarlaman lazım operanın son sürümünü kur ve turbo modu aktiv et olması lazım zannederim tercihlerde bir kaç ayar yapman lazım ama hatırlayamadım .birde arkdaşın sölediği gibi kendi internetinden bağlanıyor olmayasın
Arkadaşım telefonda zaten opera mini kurulu onunla açıyor her yeri opera mini pc için olanı yok sanırım aradım bulamadım. Normal operanın son sürümü pc de yüklü turbo etkin yapıyorum nafile girmiyor. turbo ayarlarına baktım otomatik etkin devre dışı ayarı var başka ayarı yok.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
O dediğin programın dosyasını program filesten masaüstüne al. ve içindekileri sil. eğer olmazsa dosyaları geri al ve bi dosyada girilemiyecek sitelerin isimleri vardır ki böyleyse ayıp sana!

Haa eğer facebook falan sınırlamışlarsa sil gitsin :)