Uzay Mühendisliği

Trespuanie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili dostlarım aranızda uzay mühendisleri varsa bana yardımcı olacak varmı ben uzay mühendisliği bölümüne gireceğim Orta Doğu Teknik Üniversitesinde 3. sene ingilizce kursuna gideceğim okul bitince lisans ve lisans üstü yapacağım sizce benim için iş imkanları nedir ? Nasa gibi yerlerde çalışabilirmiyim ?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
odtü ye gidip ingilizce kursuna gitmene gerek pek yok.nasa da çalışamazsın :) eğer çok iyi değilsen tabii.ama gelecek için önü açık bir meslek.biraz göze batarsan iyi yerlerde olursun.hayatının büyük bölümü eğitimle geçer.bilgin olsun :)

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Cem Yılmaz'ın bir lafı geldi aklıma

Şimdiden zıplamaya başla anca aya gidersin :)

Şaka bir yana da umarım hedeflerine ulaşırsın. İmkansız diye bir şey yoktur. Çok istersen neden olmasın.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Şu an için Uzay Mühendisliği İnsana çok Fantastik geliyor.
Ülkemizde nasıl ve nerede iş bulabilrsiniz oda muamma.
Ama 'Gerçekçi olup İmkansız İstemende' çok güzel.
Başarılar Dilerim.:)

Reaksiyon puanı
4
bölümün gelecegi var.odtü yerine itü uzay muh. gitseymişin daha ıyı yaparmısssın.3-4 ay sonra turk uzay kurumu kurulacak.yani amerıkanın nasa sı gibi.burada iş bulma sansın var.nasa da falan baska ulkelerın çıkarları için oralarda çalısma.turk uzay kurumunda çalıs.senı vergılerıyle okutan turk mılletıne ulkene hizmet ederek karsılıgını ver.

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
halk arasında sanıldığı gibi sadece uzayla ilişkili olan yerler dışında çalışamaz diye birşey söz konusu değil. itü'dekinin ismi uçak mühendisliği, odtü'dekinin de havacılık ve uzay mühendisliği.
türkiye'de savunma sanayine hizmet veren bazı kuruluşlarda iş bulabilirsin. bunun dışında makina mühendisliği alt dalı olduğundan pozisyonun ihtiyacına göre benzer pozisyonlara alınabilir.

nasa işine gelince, karşında tüm dünyadan yıllardır mezun veren bölümler olduğunu düşünürsen şansının düşük olduğunu kabul etmen ama istemeden de olmayacağını bilmen gerekli.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sevgili dostlarım aranızda uzay mühendisleri varsa bana yardımcı olacak varmı ben uzay mühendisliği bölümüne gireceğim Orta Doğu Teknik Üniversitesinde 3. sene ingilizce kursuna gideceğim okul bitince lisans ve lisans üstü yapacağım sizce benim için iş imkanları nedir ? Nasa gibi yerlerde çalışabilirmiyim ?

Türkler'in uzayla imtihan'ı dizisinde yan rol de oynayabilirsin hayatın kurtulur.

tolginho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NASA'da her türlü branştan bilim adamları var. Mesela NASA'nın en kritik görevlerinde hep Jeofizik Mühendisleri yer alıyor.

Verilen dersleri incele. Sonra da derslerin içeriklerine bak. Bölümün adına bakarak girersen hayal kırıklığı olabilir.

Mesela Bilgisayar Mühendisliği'nde donanım çok az, yazılım ağırlıklı eğitim var. Yani Elektronik mühendisliğinin alt branşı olmaktan uzak, daha çok Yazılım Mühendisliği eğitimi verilir.

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Uzay Mühendisliği Mi Arkadaşım iç yanaşma bence maceramı arıyosun :) takıl bana hayatını yaşa :) hertürlü stres alınır dert kardeşliği sırdaşlık yapılır :) benim gibi sende dersin sonra ahanda kafayı buldum boynumun üstündeymiş diye :)

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
aç kalırsın türkiyede çalışçam dersen malesef mecburen yurtdışında çalışman lazım

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım bu mesajımı yörüngeden yazıyorum. burada iş güç yok çünkü insan yok,başka bir mahlukat da yok. her yer taş toprak. ha o kadar okurum gider uzayda emlakçılık yaparım diyorsan oku ama müşteri nereden bulursun arsalara orasını da hesaba kat :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Uzay Mühendisliğinin bir çeşit makina mühendisliği olduğundan ve mezunlarının tai, tei, roketsan, havelsan, thy, onur air vb. havayolu şirketlerinde yoğun olarak çalıştıklarından ve dahası otomotiv ve beyaz eşya firmalarında rahatlıkla iş bulabildiklerinden habersiz olmanız üzücü. Bundan sonra bilmeden konuşmazsınız herhalde. Özetle Uzay Mühendisliği gayet güzel ve geleceği parlak bölümdür, endişelenmene gerek yok;)