Haber Uzaktan sürüş yeni deneyim olacak!

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
202
16
18
24
Techinside içerik linki: LİNK

Şoförsüz yolculuklar için tele sürüş yeni deneyim olacak. Otonom yolculuğa adım atarken, tele sürüş önemli bir fark yaratacak.

1719993193442.png

Uzaktan sürüş, genellikle bir sürücünün gerçek zamanlı video yayınlarını, sensör verilerini ve artırılmış gerçeklik katmanlarını görüntüleyen birden fazla ekrandan oluşan bir kurulumu kullanarak bir aracı uzaktan kontrol etmesini içeriyor. Otomobil üreticilerinin sürücüsüz araçları geliştirmek için büyük miktarda yatırım yaptığı bir dönemde, bazıları bunu güvenli veya elverişsiz bir deneyim olarak görebilir.

Tele sürüş ne anlama geliyor?​

Onlar için uzaktan sürüş, aynı faydaları sağlayan uygulanabilir bir alternatif sunuyor. Uzaktan sürüşte, sürücü, birden fazla video akışının bulunduğu bir kontrol merkezinden aracı uzaktan kontrol eder. Michigan Üniversitesi’nden bir araştırmacının öncülük ettiği yeni bir çalışma, tele-sürüşün temel avantajının sürücülerin araçların olduğu yerde bulunmasına gerek olmaması olduğunu savunuyor. Bu, sürücülerin yolcu olmadan araçları düşük talepli alanlardan yüksek talepli alanlara taşıyabileceği anlamına geliyor. Bu bağlamda, tele-sürüş, araç çağırma hizmetlerinin ‘çılgınca kovalamaca’ senaryosu olarak adlandırdığı şeyi ortadan kaldırabilir.

Michigan Üniversitesi’ne göre, tele-sürüş genellikle bir sürücünün, araç kameralarından gelen video akışlarını, sensör verilerini ve artırılmış gerçeklik teknolojisini gösteren ekranlara sahip bir iş istasyonundan bir arabayı kontrol etmesini içeriyor. Bir yolcu alındıktan, taşındıktan ve bırakıldıktan sonra, sürücü o araçtan ayrılabilir ve ihtiyaç duyulan bir alanda bulunan herhangi bir başka araca bağlanmakta özgürdür. Las Vegas’taki Halo.Car ve Vay dahil olmak üzere birkaç özel tele-sürüş şirketi halihazırda faaliyette.

Endüstri ve operasyon mühendisliği profesörü Saif Benjaafar: “Tele-sürüş, hizmet kalitesini etkilemeden araçlardan çok daha az sürücüyle idare etmenizi sağlar çünkü müşterilere hızla ulaşmak için fazla araçları yine de kullanabilirsiniz. Düşündüğümüz bazı test vakalarında yüzde 30 ila 40 oranında bir azalma oldu. Sürücülerin ne kadar meşgul olduğunu önemli ölçüde artırma fırsatı var” dedi. Uzaktan sürüş, sürüşü etkili bir şekilde bir masa başı işine dönüştürecek ve potansiyel olarak işgücü katılımını artıracak. Araştırmacılar ayrıca, araç sahipliğini, ilişkili maliyetler ve risklerle birlikte, yolculuk paylaşım şirketine kaydırdığını da belirtiyorlar.

Uzaktan sürüş, geleneksel araç çağırma hizmetlerine kıyasla kadınlar için daha güvenli bir alternatif olabilir. Ancak araştırmacılar, uzaktan sürüş sistemlerinin, video oyununa benzeyen bir çalışma ortamında dikkatsiz sürüş riskini de dikkate alması gerektiği konusunda uyarıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
17 Mayıs 2017
1,521
1
704
293
32
Bilgisayar oyunlarındaki gibi monitörden araç kullanım deneyimi sunmak istiyorlar…

Bu şuanda çok mümkün görünmüyor;Çok basit nedenleri var;

1 - Kazaları azaltmak için oldukça fazla sensör ve kamera kullanımı gerecek

2 - Kullanılan kameraların birebir göz hassasiyeti ile denk olması gerekecek

3 - Konsol tarzında bir yapı ile gerçek bir arabayı yürütmek hem teknoloji hemde ayrı bir ekipman gerektirecek

4 - Tüm bunlar için otomobil üreticilerinin yeni platformlara yatırım yapmadı gerekecek

5 - Şuanda Dünya bunu ne maddi açıdan nede üretim açısından kaldıramaz…

6 - Corona salgınında bunu gördük çip krizinin nelere yol açtığını gördük…Yeni teknolojiler araçlardaki çip kullanımını artıracaktır…Dünya buna şuanda hazır değil 2040 yılını bulacaktır
 
Üst