Uzaktan değil beyinden kumanda!!!

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Jengar

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
3,909
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
96983.jpg

Japonlar sonunda eloktronik aletleri beyinden kumanda etmeyi de başardı.
Japonlar elektronik aletlerin tek bir tuşa dokunmadan, beyin dalgalarıyla kontrol edilmesini sağlayan bir alet geliştirdi

JAPONYA'DA Hitachi Inc. tarafından geliştirilen "beyin makinesi arabirimi" adlı cihaz, elektronik aletleri tek bir tuşa dokunmadan, yalnızca beyin dalgalarıyla kontrol edebilme imkânı tanıyor. Cihaz, beyindeki kan akışında meydana gelen küçük değişimleri analiz edip aktiviteyi elektrik dalgalarına çeviriyor. Laboratuvar deneylerinde, optik fiber kablolarla bir eşleştirme cihazına bağlı bir kep aracılığıyla, bir bilgisayara bağlı oyuncak trenin hareket etmesi sağlandı.

ARAŞTIRMADA yer alan uzmanlardan Kei Utsugi, trenin hareketini, aklında yaptığı küçük hesapların, beynin problem çözmeyle ilgili ön korteksindeki aktivitenin sağladığını söyledi. Hesap yapıldığında ya da bir şarkı söylendiğinde beynin bu bölgesinin harekete geçtiği ve trenin yürüdüğü, ancak şarkı bittiğinde trenin de durduğu belirtildi. Bu teknolojinin uzaktan kumandaların, bilgisayar klavyelerinin, elektrikli tekerlekli sandalyelerin yerini alabileceği belirtiliyor.

link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=252460
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst