Uygulama yapmak hakkında yardım

GOLDEN GOLD

Asistan
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar öncelikle merhaba ben scorp benzeri bi uygulama yapmak istiyorum . Hangi programları kullanmam gerekebilir. Kendim elle mi yazmam gerek fikir verir misiniz? Bu programı android ve ios marketlere yüklemek istiyorum .

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
arkadaşlar öncelikle merhaba ben scorp benzeri bi uygulama yapmak istiyorum . Hangi programları kullanmam gerekebilir. Kendim elle mi yazmam gerek fikir verir misiniz? Bu programı android ve ios marketlere yüklemek istiyorum .

Selam dostum ,

İnternette android/ios uygulama yapabilmek için bir çok site var fakat reklamlar yer alır, android/ios uygulamasını yapabilmek için öncelikle kodlama dillerine hakim olmanız gerekiyor ki bunun için alt yapınız olması gerekiyor youtubeden öğretici videolarla başlaya bilirsiniz.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Ben de çok şeyler yapmak istiyorum. Ama taşıma suyla değirmen dönmüyor. Bu işler video izlemek ile, yada akıl danışmak ile olmuyor. Üniversitede yazılım mühendiliği okursun, bitirirsin, Masterini de yaparsın, sonra bu konu ile ilgili nasıl ne yapacağını kendin biliyor olursun.

Videoların büyük çoğunluğu fasafiso.

GOLDEN GOLD

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Cevaplar için teşekkürler . Reklamlı reklamsız farketmez. Bi de yazılım mühendisliği okuyabileceğimi sanmıyorum. Master dan baya uzağım

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Ben de çok şeyler yapmak istiyorum. Ama taşıma suyla değirmen dönmüyor. Bu işler video izlemek ile, yada akıl danışmak ile olmuyor. Üniversitede yazılım mühendiliği okursun, bitirirsin, Masterini de yaparsın, sonra bu konu ile ilgili nasıl ne yapacağını kendin biliyor olursun.

Videoların büyük çoğunluğu fasafiso.

Ben üniversite bitirmeden öncede, videolardan bir çok bilgi edinip kendimi geliştirdim, kişiden kişiye göre değişiklik göstericektir

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Arkadaş zaten scorp gibi bir uygulamadan bahsetmişki dediğim zaten video izlediğin zaman yaparsın değil, video izleyerek nasıl yapacağın hakkında bilgi edinirsindir, alt yapısı olmadan kolay kolay bir şey yapamaz en azından bir iki bir şey bilmesi gerekiyor, biliyorsa zaten geliştirdikce yapar, örn :
Albert Einstein ' gerizekalı diyerek okuldan kovuyorlar fakat adam atomu parçalıyor veya
Bill Gates okulu bırakıyor ama Microsoft'u kuruyor dediğim gibi ne yazık ki herşey okul okumakla olmuyor ;););)

GOLDEN GOLD

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Burda ufak bi tartışma olmuş fakat cevaplarınız için çok teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim:) zaten bilgisayar bölümündeyim bakalım neler çıkacak

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Albert Einstein - Wikipedia
Bill Gates - Wikipedia
Wikipedia'ya göre, hem ailelerinin maddi ve sosyal durumları bakımından, hem de okudukları okulları bakımından öyle bir aksaklık yok.
Yüksek lisans gerekmemekle birlikte lisans eğitimi gerçekten de yazılım ve bilişim konusunda insana geniş bir bakış açısı kazandırıyor, ama Türkiye'de bunu yapabilen lisans eğitimlerinin sayısı az. Mit Opencourseware benzeri oluşumlar ve videolar, kitaplar sayesinde bir insan lisans eğitimine epeyce yaklaşabilir bence.

Üstteki arkadaşın dediği şey de biraz uç örnek.
İnsanlar nedense hep başarılara bakmaya meyilli, Bill Gates gibi kaç kişi bu sektörden para kazanmak istedi kaçı kazandı veya okuldan atılan kaç kişi bir fizik-matematik vs. dehası oldu ona bakmak lazım biraz da.