Uyduda HDMI ile Scart arasında Fark ?

BLacK.EaGLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Normal HDMI çıkışlı (HD) olmayan uydu alıcılarında normal scart çıkışlı olan modellere oranla görüntü farkı varmıdır ? şimdiden teşekkürler..

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Hd desteği yoksa sadece çıkış desteği olduğu için görüntü farkı yoktur.

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Evet var. Hdmi ile bağlanınca görüntü ve ses kalitesi daha iyi. Bizzat denedim. Hdmi kablosunun kalitesi ve Uydu alıcısının kalitesi de önemli.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
fark var bende denedim ama çok bir şey beklemek saçma olur çünkü yayın aynı yayın birtek iletme daha hızlı.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben denedim. Next 18500 HD Model bir uydu cihazım var. LNB ler de Next HD serisi. D-Smartta AnimalPlanet HD yi açtım bir scart ile bir de HDMI ile denedim bariz farklar ortaya çıkmasada epey bi fark var görüntüde. (Scart ve HDMI kablolarım altın kaplama uclu kaliteli kablolardır.)

BLacK.EaGLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki HD olan uydu alıcılar HD olmayan kanallarda normal alıcılara göre fark oluyormu ?

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki HD olan uydu alıcılar HD olmayan kanallarda normal alıcılara göre fark oluyormu ?
Hayır HD olan uydu alıcıları HD kanalları ve olmayan kanalları arasında farkı gösteriyor ( belirtiyor ) yani HDMI cıkışlı uydu alıcılarında HD kanalları çok kaliteli bir biçimde izlersin ki tavsiye ederim.. Özellikle sinema ve futbol izlerken keyif alıyorsun..