Uyarıya İtiraz

serhatdundar

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Merhaba arkadaşlar, bugün aldığım bir uyarıdan bahsetmek istiyorum.

Denk geldiniz mi bilmiyorum ancak son birkaç gündür özellikle Gündem (Dünya/Türkiye) bölümünde sürekli haber paylaşımı yapıyorum. Bütün yaptığım haberlerin sonunda fotoğrafını, metnini, içeriklerini (ayrı ayrı sitelerden alıyorsam ayrı ayrı belirtiyorum) kullandığım haber sitesinin kaynağını yazıyorum, istisnasız bütün haberlerimin sonunda kaynak var.

Bugün Oyun Dünyasından Haberler bölümünde paylaştığım bir haberde kısa link kullanımıyla ilgili bir uyarı aldım.

Forum Kurallarının üçüncü maddesi;
  • Kısaltılmış link paylaşımı yapmak yasaktır. Vermek istediğiniz içeriğin gerçek linkini paylaşmalısınız.
Öncelikle her zamanki gibi haberimin sonunda "kaynak" yazıp o şekilde linki tam olarak "kaynak" yazısıyla birleştirdim, yazıya tıkladığınızda kaynak sayfası otomatik olarak açılıyordu.

Ancak sorun bu değil, Forumda Gündem, Oyun Haberleri, Teknoloji Haberleri gibi haber alanlarında haber veya bilgi paylaşımı yapan arkadaşlar konuların sonunda benim uyarı aldığım gibi "kaynak" yazarak kısaltıyor, ya da kaynak girmeden direkt nereden aldığını yazıyor veya hiç kaynak yazmıyor. Bu kişiler uzun zamandır böyle haberler, paylaşımlar yapmasına rağmen uyarı almadan yayın yapmaya devam ediyorken ben neden kaynak belirttiğim halde uyarı alıyorum?

Ek olarak bu şekilde haber yapan arkadaşların çoğunun moderatör, yönetici veya moderatör adayı olduğunu gördüm, ne yani, adının altında mod. adayı yazdığı zaman kurallara uyup uymamak serbest mi oluyor? Tam tersine bu kişilerin bize örnek olması gerekmiyor mu?

Ya bu kurallara hepimiz uyalım, ya da hiç birimiz uymayalım.
Anlatabilmişimdir umarım, saygılarımla.

Bana uyarı bildiriminde bulunan moderatör @okinkurt ile durumu konuştum, konunun kendisiyle hiç bir alakası yoktur, işini gayet başarılı ve düzgün yapıyor.

@pesimist @eSa @Troy

Son düzenleme:

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Benim algılamama göre bu olay kurallara göre yasak görünmekte ancak başka açıklaması olabilir hata yapmışsakta özür dilerim :)

Son düzenleme:
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Merhaba

Bir yanlis anlasilma olmus sadece. Kaynak yazip yönlendirmeyi icine gömmenizde herhangi bir sorun yok.

Mod. arkadasimiza durumu izah etmis bulunuyoruz.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Kısaltılmış linklerden kasıt adf.ly, link.tl gibi para kazandıran sitelerden oluşturulan linkler. Yazıya link gömüldüğünde bir sorun olmaz. Ancak haberi aldığınız kaynakta önemli. Diğer teknoloji sitelerinden haber alıp konu açmak yasak. Belki siz bu yasağa takıldınız. Bir hata varsa muhakkak ilgilenilir. Uyarıyı veren moderatör arkadaşla iletişime geçebilirsin :)

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Özelden özrümüzü diledik burdanda diliyelim tekrar kusura bakmayın ben yanlış algılamışım kuralı .

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Uyarı değil de mesaj düzenleme bildirimi gitmiş sanırım.