Uyarılara rağmen koronavirüs testi paralı yapılıyor

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Özel hastaneler ve lâboratuvarlarda paralı koronavirüs testi devam ediyor. Belirtilen ücretler şu şekilde;
Test, muayene dahil 510 lira,
Lâboratuvar 100-150 dolar
Fiyatlar çok pahalı değil mi sizcede yoksa bana mı öyle geliyor

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Özel hastaneler ve lâboratuvarlarda paralı koronavirüs testi devam ediyor. Belirtilen ücretler şu şekilde;
Şahsen sağlık için harcanacak paraya acımam para benim sağlığımdan önemli değil

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Adı üstünde Özel hastane değil mi ? Devlet Özel hastaneye böyle konularda karışabiliyor mu. Arz talep meselesi sonuçta karaborsa yapmadıkça ve faiş fiyat çekmedikçe normal gibi.

Test ve muayene dahil 510 TL ucuz bile bence :) Devlet hastanesine gidip sıra beklemektense ( İnsanda Korona yoksa bile o sırada beklerken bulaşır ) parası olan gitsin özelde testini yaptırsın. Hatta hastalık çıkarsa direk özelte karantinaya aldırsın kendini.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Biraz fazla gelir. Üstelik hastalık çıkarsa zaten belirli bir ücret ödenmeye yine devam edilecek.

osmanus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
devlet özel hepsi pandemi hastanesi ilan edilmedi mi ? Devlet bu konuya el attı ama o an can derdindeyken düşünmüyorsun tabii.

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Adı üstünde Özel hastane değil mi ? Devlet Özel hastaneye böyle konularda karışabiliyor mu. Arz talep meselesi sonuçta karaborsa yapmadıkça ve faiş fiyat çekmedikçe normal gibi.

Test ve muayene dahil 510 TL ucuz bile bence :) Devlet hastanesine gidip sıra beklemektense ( İnsanda Korona yoksa bile o sırada beklerken bulaşır ) parası olan gitsin özelde testini yaptırsın. Hatta hastalık çıkarsa direk özelte karantinaya aldırsın kendini.
Vakalar çoğaldıkça belki de devlet hastaneleri yeterli gelmeyecek. Bu durumda çoğu kişi özel hastaneleri tercih edecek. Şu an insanlar işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. Bir sürü insan çalışamıyor. Doğal olarak geçim kaynakları da yok. Bunları düşününce fazla geldi. Bu ücreti karşılayamayacak insanlar illa ki vardır...

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Zaten devlet hastanesi sizin istemenizle test yapmıyor.

Geçen Devlet Hastanesi acilene gittim. Burun akıntısı ve öksürük var diye. Triajda arteşim var mı diye baktı. Doktor da sadece boğazıma baktı. "Akut Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu" tanısı koydular. Ateş yok, nefes darlığı vs. yok.

Ateş ve nefes darlığı yoksa test yapacaklarını sanmıyorum. Boştan yere hastaneye gitmenizi tavsiye etmem. Zaten gitseniz de test yapmazlar. Onu geçtim de korona virüs sizde yoksa bile hastanede varsa size bulaşma riski olur.

En azından özel hastane siz isteyince para ile yapıyorsa yine iyi bir şey. Devlet hastanesi sizin istemenizle test yapmıyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Sağlık Bakanı Koca, özel hastanelerde ücret karşılığında koronavirüs testi yapıldığına yönelik duyumlar alındığına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Şunu net ifade etmek istiyorum hiçbir test, ücret karşılığı asla yapılsın istemiyoruz. İzin verdiğimiz merkezlerde de üniversiteler dahil olmak üzere test kitini biz bakanlık olarak veriyoruz. Her kim PCR cihazı bulunduruyor ve çalışmak istiyorsa kiti bizden olmak üzere ama asla vatandaşımızdan ücret alınmaması çabasındayız. Ne Bakanlık ne üniversiteler herhangi bir ücret alma durumunda değiller."

Koca, bu süreçte istismar yapan ya da korsan çalışan laboratuvarlara karşı yasal işlem yapılacağına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Pozitif çıkan vakanın, bulaştırdığı kişileri taramak istiyoruz. Temas olduğu kişileri tarayıp izole edemezseniz salgınla mücadele edemezsiniz. Yasal mevzuat da bu konuda çok katı. Bu kapsamda tespit edilen vakaların bildirilmesi zorunludur. Bu testi yapabilecek merkezlere yetki vermiş oluyoruz. Onun dışında bu dönemi istismar etmek isteyen, bir şekilde korsan çalışmak isteyen birtakım laboratuvarlar olursa bize bildirin, gereği yapılır. İstanbul'da bildiğim bir laboratuvarla ilgili bizzat kendim arayarak asla vatandaştan ücret alınmaması ve istenirse test kitini bizim vereceğimizi bildirdim ancak pozitif çıkan vakanın bize bildirilmesi gerektiğini de hatırlattım. Bir eksilik de hissedilirse yasal olarak yapılaması gerekenler yapılır."

25.03.2020
Anadolu Ajansı

Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=OaY037e-6-o