Uyarı ! Sarahah isimli Android/IOS uygulaması bütün rehberinizi gizlice çalıyor

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sarahah'ı kullanan 18 milyon kullanıcıdan birisi misiniz ? Kötü haberimiz var çünkü uygulamanın kendisinin bir virüs olduğu ortaya çıktı. Kısa zamanda en popüler Android/IOS uygulamaları listesinde yer almayı başarmış uygulama diğer Sarahah kullanıcıları ile şifrelenmiş mesajlanma imkanı sağlıyordu. Ancak, arkaplanda gizlice telefon rehberinizi karşıdaki server'a minik göndermeler halinde herhangi bir neden olmaksızın gönderdiği güvenlik analisti Zachary Julian tarafından ortaya çıkarıldı. Bir Android yada IOS kullanıcısı bu uygulamayı indirdiği an uygulama arkaplanda bütün telefon numaraları ve e-mail'leri gönderdiği açıklandı.

Sarahah'ın geliştiricisi Zain al-Abidin Tawfiq bu verilerin gelecekte uygulamaya eklenecek arkadaşlarını bul "özelliği" için toplandığını iddia ediyor. Tawfiq veri toplanmasının sonraki güncellemede bitirileceğini de ekledi. Sarahah'ın serverlarının şu anda bu verileri barındırmadığını söylese de bunu tabi ki doğrulamak imkansız.

Sarahah haftalar içinde iPhone ve iPad için en çok indirilen 3. (ücretsiz) uygulama olarak kendini listenin başlarına yazdırdı. Uygulama çoktan tahmini olarak 18 milyon kişi tarafından indirildi. Hem Apple, hem Google servislerinden.

Hala Sarahah'ın rehberinize ulaşmasını bloke ederek kullanabilirsiniz, böylece rehberinizi riske atmamış olursunuz. Yeni Android sistemlerden beri (Android 6.0 Marshmallow) uygulamalara verilen izinleri limitleyebiliyoruz.

Ayarlar > Kişisel > Uygulamalar
Uygulama ayarlarından uygulama izinlerine girin ve istediğiniz uygulamaların izinlerini değiştirin.

Sarahah kullanıyor muydunuz ?

hitman59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bi ara indirdim kayıt olmak gerekiyormuş kaydolmaya üşenip silmiştim benim ele geçmemiştir herhalde

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Çok saçma bulduğum bi okadar da indirilen bir uygulama. Bu haber üzerine gereği yapılmalı.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
the grudge inanmıyor virüs yok diyor hala...