Uyanıklık yaptım Allahım, sen affet beni :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CZC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ey Büyük Allahım!
Dün gece sabaha kadar ekmek parası için çalıştım.
9'da yatmak üzereyken yarım gündür kapalı olan cep telefonlarını açtım. "Faturanı öde ve kredi kartı borçlarını unutma!" diyen mesajlar gönderen mesajları gördüm.
"Uyursam uyanamam" dedim ve evden çıktım.. "A" bankasına uğradım, sabahın köründe bi sürü adam sıradayken eski komşum banka güvenliğine "acil işim var, şu kartı bi yatırır mısın?" dedim ve sıraya girmeden işimi hallettim..
Eskiden Finans olan şimdinin "B" bankasında da benzer bir şekilde bir memur arkadaşı kötü niyetime alet ettim ve orada sıra bekleyenlere de "manevi bi kazık" atarak olay yerinden uzaklaştım.
Sonra mağazacı bir arkadaşımın yanına gittim, taksidimi elden ödedim. Kahvaltı yapmayı teklif etti, reddetmedim. Yemek, çay-kahve faslı, memleket kurtarma derken saat 11'i buldum. Sonra aynı istikameti tersten dönerek banka makbuzlarımı topladım ve eve döndüm. Ve huzur içinde uyudum..
Ben çok kötü bi çocuğum Allahım..
İnşallah beni affedersin, AMİN!

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İnşallah :)

Bunlar olağan şeyler :)

Suç veya günah olduğunu sanmıyorum :)

ALLAH'ım yinede en iyisini bilir :)

Reaksiyon puanı
10,315
Suç veya günah olduğunu sanmıyorum :)

yapma kardeş, bu kadar kolay fetva verilir mi hiç?!
tam aksine ben sizden çok farklı düşünüyorum. sıra bekleyen onca insanı atlatarak uyanıklık edip onların önüne geçmesi karşısında terettüp eden onca kul hakkını bi kalemde silip çöpe atmak, yok saymak hangi kitapta mübah görülmüştür?!

erenköyde sami efendi isminde Allah dostu bir zat yaşardı bundan epeyi yıllar evvel. onunla yaklaşık elli yıl komşuluk eden bir tanıdıktan dinledim de diyordu ki, "hayatı boyunca otobüse hep bozuk parayla bindi. ki, bilet almak için sıra bekleyen kişiler ben paranın üstünü alırken geçecek süre içinde zaman kaybından ötürü terettüp edecek kul hakkı günahına girmeyim" diye...

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
ben her bankaya gidişimde yapıyorum beklememek için bunları

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Üç aşağı beş yukarı herkes yapıyordur herhalde böyle şeyleri.. ama yapmamak lazım tabiki kesinlikle..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Benim merak ettiğim ALLAH artık duaları internet üzerinden mi kabul ediyor ?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim merak ettiğim ALLAH artık duaları internet üzerinden mi kabul ediyor ?
arapcaya cevirip yazmasi lazim. allahin resmi dili arapca turkce dua okumak/yazmak allah katinda e.../allaha ihanet gunahi kadar buyuk bi gunah.
bu dua kabul olmaz :P cunku prosedure aykiri yazilmistir!

Reaksiyon puanı
10,315
arapcaya cevirip yazmasi lazim. allahin resmi dili arapca turkce dua okumak/yazmak allah katinda e.../allaha ihanet gunahi kadar buyuk bi gunah.
bu dua kabul olmaz :P cunku prosedure aykiri yazilmistir!

saçmalama arkadaşım, bunu ciddi mi söylüyorsun bilmem ama, konu Allah olunca ciddiyet ister. Allah Teala gönderdiği bütün kitap ve sahifelerini gönderdiği milletin diliyle göndermiştir.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
saçmalama arkadaşım, bunu ciddi mi söylüyorsun bilmem ama, konu Allah olunca ciddiyet ister. Allah Teala gönderdiği bütün kitap ve sahifelerini gönderdiği milletin diliyle göndermiştir.
yada belkide peygamber hazretlerine saifelerin sozlu veya ruyada iletilmis ve peygamberin sozlerinden aklinda tutup kagida doken hafizlarin arapca biliyo ve kullaniyo olmasindan da olabilir . ancak peygamberin sadece bulundugu milletin dilini bilmesi de pek gercekci olmaz . diger dillerde de birer nusha hazirlanabilirdi ama yok. belkide bazi din profesorlerinin dedikleri gibi ozel bi anlami vardir sadece bir dilde yazilmis olmasinin .

ertgrlygmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arapça gönderilmesinin nedenlerinden bir taneside arapçanın dünya üzerindeki en geniş dil olmasından kaynaklanmaktadır.kullanım olarak değil tabi bu genişlik kelime haznesi olarak.

Reaksiyon puanı
10,315
yada belkide peygamber hazretlerine saifelerin sozlu veya ruyada iletilmis ve peygamberin sozlerinden aklinda tutup kagida doken hafizlarin arapca biliyo ve kullaniyo olmasindan da olabilir . ancak peygamberin sadece bulundugu milletin dilini bilmesi de pek gercekci olmaz . diger dillerde de birer nusha hazirlanabilirdi ama yok. belkide bazi din profesorlerinin dedikleri gibi ozel bi anlami vardir sadece bir dilde yazilmis olmasinin .

valla ne dediğini anladıysam zenci olayım! :)
kusura bakma kardeş... de, bu konulardaki bilgileriniz çok zayıf ve yetersiz olduğu gibi, ifade etme özelliğiniz de aynı durumda maalesef.
muhterem kardeş, size naçizane bir tavsiyem olsun, bilgi sahibi olmadan hüküm sahibi olmak iyi bişey değildir. sizi çok sevimsiz kılar!

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu forumun yaş ortalaması çok fazla düştü. Artık çoluk çocuğun yazacağı saçma yazılardan dolayı yorum yapamıyoruz.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
teknolojinin b.kunu çıkarmayın arkadaşım. "online günah çıkarma" da neyin nesi?

-papaz efendi çok günah işledim, ne olur bir kutsa beni.

-şimdi olmaz internet üzerinden şeytan çıkartıyorum, akşam saat 22.30 da msn'de ol!

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Ben de geçen Bankaya girdim baya kalabalıktı, Sıra nosunu kart ile aldım 2 dk sonra sıra geldi O kadar bekleyenin pat diye önüne geçtim :D Şimdi günah ben de mi ? Yoksa bu siste mi yapan Banka da mı ? :P

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Zannedersem Baba (Godfather) filimlerinin birinde vardı.

Mafya babalarından birisi çocukluğunu ve bu işlere nasıl başladığını anlatmaktadır:

"Çocukken bir bisikletimin olmasını çok isterdim. Hergün Tanrıya dua ederdim. Birgün Tanrının böyle çalışmadığını anladım. Bir bisiklet çaldım ve Tanrıdan beni affetmesi için dua etmeye başladım"

Bizim millette önce birşeyler yapıyor sonra affedilmek için dua ediyor. Aynı mantık değilmi? :biggrin:

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Zannedersem Baba (Godfather) filimlerinin birinde vardı.

Mafya babalarından birisi çocukluğunu ve bu işlere nasıl başladığını anlatmaktadır:

"Çocukken bir bisikletimin olmasını çok isterdim. Hergün Tanrıya dua ederdim. Birgün Tanrının böyle çalışmadığını anladım. Bir bisiklet çaldım ve Tanrıdan beni affetmesi için dua etmeye başladım"

Bizim millette önce birşeyler yapıyor sonra affedilmek için dua ediyor. Aynı mantık değilmi? :biggrin:

Gerçek bir mafya olan Al Capone'un verdiği röportajdan bir demeç.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Fenomen olmaya aday bir konu, merakla takip ediyoruz.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77

O dönem en zengin ve yoldan çıkmış millet Arap'lar olduğu için arapça geliyor. Misal, Hirıstiyanlık Roma'lılara gelmiştir. Çünkü Hz.İsa döneminin en güçlü ama yoldan çıkmış milleti Romalı'lardır. Hz.Musa sadece, İsrailoğlullarına değil aynı zamanda dönemin en güçlü ve yoldan çıkmış milleti olan Mısırlı'lara da teblih için gönderildi. Kur'an'daki peygamber hikayelerinde hep güçlü ve yoldan çıkmış kabilelere peygamberlerin geldiğini görüyoruz.

Allah her dili anlar, bizim anlayamadığımız hayvan ve maddelerin dilini de anlar.

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bunlar küçük günahlar,büyük değil,çok sorun değil ama tekrarlıyorsan bu da büyük olur

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arapça gönderilmesinin nedenlerinden bir taneside arapçanın dünya üzerindeki en geniş dil olmasından kaynaklanmaktadır.kullanım olarak değil tabi bu genişlik kelime haznesi olarak.

Yanlış öğrenmemen için söylüyorum kırıcı bir sözüm olursa bağışla. Arapça yazılan ilk kitap kuran-ı kerim kabul edilir . Yani o dilin zengin olması imkansız bişeydir. Kurani kerime ait en eski kabul edilen kitaplar bile suryanice olarak yazılmıştı. Ek olarak Hz. Muhammed okuma yazma bilmiyordu , yani kuran-ın bir dili olduğu dahi iddia edilemez aslında.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu konu coşağa benziyor. daba daba duuuuu .....

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence konu sapıttı :)

Mod'lardan bu kadar yeter diyorum. ve

Thread Close istiyorum :D

Konu kapandı dağılın :p Hadi evlerinize...

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
[video=youtube_share;dkAONd6HNAY]http://youtu.be/dkAONd6HNAY[/video]

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vay ki vay dat kom..
Mevzuyu uçurmuşsunuz, rating için teşekkürler..
Ama manevi konularda yorum yaparken az bişey dikkatli olmak iyidir bence de. Laf olsun diye kurulmuş bi cümle yüzünden doğrudan penaltı yeme riskine binaen :)

Djemba Djemba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya konuyu açan arkadaş açtığına pişman olmuştur. Bu SDN ahalisi bi konuyu alıp başka bi yere getirmekte bire bir çok gördüm öyle :D :D alt tarafı bi konu açılmış yani normal yorumu yapın geçin gidin ne gerek var başka şeylere....

Reaksiyon puanı
68
Yaptığın iyi bi' şey değil o kesin ama birinin hatasını böyle görüp anlatmasıda bence büyük bir erdemdir.

Nice insanlar var öyle hatalar günahlar işlerler ki bi' an düşünüp hatasını bulmaktan acizdirler.

Zararın neresinden dönersen kardır hocam.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
eger bu hatanın farkındaysan ve pişmansan sen iyi bir insansındır,ama eger vicdan azabı çekiyorsan sen fazla yaşamasın verem falan olursun ölürsün,bu tür küçük şeyleri büyütme dostum,senden daha kötüleri de var adam birini öldürüyo kesiyo çöpe falan atıyo ya onun hali nolcak.kötüye bişey olmaz sözü tam da bunun içindir,takma..