EtiJhin
Doçent
Dil bölümü öğrencisiyim.İngilizce,Almanca videolar izliyorum dilimi geliştirmek için.İzlediğim videolarda artık yorumlar kısmına inmeye korkuyorum,utanıyorum.Videoda adam Türkiye diyor veya Türk bayrağı çıkıyor.Yorumlara direk "as bayrakları as as as,Türkler burdamı?,Türkler like abansın,Türk varmı diye bakmaya geldim yabancı yokmuş" gibi sözcükler ben yazmasam bile beni çok utandırıyor.Hele geçen gün Kenan Sofuoğlunun bi videosunu yabancı bir kanalda gördüm izliyim dedim.Kawasaki marka motor ile gösteri yapıyor.Yorumlara baktım "Turkeyyyy,Türk farkı gg" gibi yorumlar gördüm en enteresanıda "baskın basanındır" bu nasıl bir cümledir Allah aşkına japon malı bir motosiklet Türkler yapmış olsa hadi tamam.Ve bu söz dizesi
TÜRKLER KİM Mİ ?
- Korkusundan Çin seddi yaptırılan (Mete)
- Avrupa'ya aman dileten (Attila)
- 50 binle 200 bin kişilik orduyu yok eden (Alparslan)
- 2 bin kişi ile 500 bin haçlı ordusunu Hatay'a kadar kovalayan (Kılıçarslan)
- 40 çeriyle binlerce kişilik Çin'e karşı duran (Kürşad)
- Gemileri karadan yürütüp çağ kapatıp çağ açan (Fatih)
- Herkesin 'Bitti, gitti' dediği zamanda topraklarını düşmanlardan kurtaran (Atatürk)
Çok alakasız bir biçimde her yabancı videonun altında kessinlikle bir türk bunu yorum olarak gönderiyor.Sadece 3.sevviye vatandaş olduklarını belirtiyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsuz?
TÜRKLER KİM Mİ ?
- Korkusundan Çin seddi yaptırılan (Mete)
- Avrupa'ya aman dileten (Attila)
- 50 binle 200 bin kişilik orduyu yok eden (Alparslan)
- 2 bin kişi ile 500 bin haçlı ordusunu Hatay'a kadar kovalayan (Kılıçarslan)
- 40 çeriyle binlerce kişilik Çin'e karşı duran (Kürşad)
- Gemileri karadan yürütüp çağ kapatıp çağ açan (Fatih)
- Herkesin 'Bitti, gitti' dediği zamanda topraklarını düşmanlardan kurtaran (Atatürk)
Çok alakasız bir biçimde her yabancı videonun altında kessinlikle bir türk bunu yorum olarak gönderiyor.Sadece 3.sevviye vatandaş olduklarını belirtiyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsuz?