Üstün TÜrkler

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bir bilen olarak söylüyorum bu hadis uydurma hadisler içindedir yani mevzu hadistir eğitimime dayanarak söylüyorum atmıyorum

Bende öyle düşünüyorum ki;

Bu hadisi yazan arkadaş gibi googleden tarama yapmadan sözde kaynağı kontrol edeceğim.. Eğer böyle birşey var ise elbet paylaşırım.. Çünkü bende bu konuda eğitim aldım.. Ve böyle birşey duymadım bugüne dek.. Ha bu duymadım diye doğru değildir de demiyorum.. Doğru ise birşey daha öğrenmiş olacağız..

Yalnız bu tür konularda özellikle istirhamım; googleden tarama yaparak kopyala yapıştır muhabbeti yapmayalım..

Çünkü googleden bakılan her kaynak doğruyu yansıtmayabilir..

Nitekim bu hadiste özellikle dikkat ettim.. genel olarak forumlarda mevcut.. Bana sahici gelmedi..

ereklim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu hangi kaynağa dayanarak söylüyorsun.. ?

Cümleyi kurarken bile böbürlenerek arabın "a"sını küçük türkün "t"sini büyük yazmışsın..

Söylediğinin aslı yok diye düşünüyorum ve bu konuya Peygamber Efendimiz'in
(S.a ) Veda hütbesinden bir kısımla cevap vermek istiyorum..

Mü'minler!

Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir.. Hepiniz Adem'densiniz, Adem de topraktan yaratılmıştır.. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur.. Allah katında üstünlük, ancak takvâ iledir.. Müslüman müslümanın kardeşidir.. Böylece bütün müslümanlar kardeştir..
bende veda hutbesindeki bu hadisi arıyordum Peygamberirimizin sen benden önce davrandın eline sağlık EBB
ayrıca
EBB hadis peygamberimizin tarzına uymuyor birde tarih hatası var
mekkenin fethinde peygamberimizin bi hadisi aklıma geldi
bahsedilen hadis görünce "Sakın savaşa girmeyin, saldırıya uğrayıp mecbûr kalmadıkça kan dökmeyin..."

"Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Övünesiniz diye değil, kolaylıkla tanışasınız diye, sizi milletlere ve kabîlelere ayırdık. Allah katında en değerliniz, Ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Allah her hâlinizi bilir, O her şeyden haberdârdır." (Hucurât Sûresi, 13)

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Dediğim gibi, yarın gerekli moderatörümüze sorar, doğrusunu öğreniriz. Ben yanılıyorsam sizlerden özür dilerim, mesajlarımı silerim. Bildiğimiz düzende devam ederiz yaşamımıza.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dediğim gibi, yarın gerekli moderatörümüze sorar, doğrusunu öğreniriz. Ben yanılıyorsam sizlerden özür dilerim, mesajlarımı silerim.

Bu bölümün moderatörü doğruyu bilecek diye bir kaide yok.. İşi uzmanına sormak gerek.. Yineliyorum ben böyle birşey duymadım.. Vermiş olduğunuz kaynakları da kontrol edeceğim..

----------------------------------

Herşey bir yana ırk üstünlüğü dinimizde yoktur.. bu yüzden bu hadis sahih olmaktan çıkar..

Veda hutbesinden bir kesit yazdım.. Çelişki iddiaları ortaya atmak için ve yönlendirme amaçlı uydurulmuş olabilir diye düşünüyorum..

NOT: Şuan mevcut kaynak olarak bertilen SÜNEN-UN NESEİ adlı eser önümde inceliyorum..
4 Cilt 44. Sayfada var olan hadisleri birazdan yazacağım..

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende veda hutbesindeki bu hadisi arıyordum Peygamberirimizin sen benden önce davrandın eline sağlık EBB
ayrıca
EBB hadis peygamberimizin tarzına uymuyor birde tarih hatası var

Mevcut kaynakta Cilt ve sayfaya baktığımda karşıma çıkan hadisi yazıyorum;

44-45 sayfalar arapça yazılmış hemen akabinde;

Abdullah, Resûlullah'ın (s.a.v) şöyle buyurduğunu naklediyor:

- "Sizden biriniz namaz kılarken şüpheye düşerse, araştırsın, doğru olduğuna kanaat getirdiği şekilde hareket etsin, sonra da ona göre namazını tamamlasın" demekle sehv-i secdeyi kastediyordu.

diye bir hadi var.. ve namazla alakalı hadisler devam ediyor..

Verilen kaynak doğru değildir veya yanlış sayfa numarası verilmiştir..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ayrıca Veda hutbesindeki ifadeler ve Peygamberimiz'in (s.a) ırkçılığa yaklaşımını göz önünde bulundurduğumuzda zaten sahici gelmiyor..

----------------------------------

Merak edenler için bilgi vereyim.. Mevcut cilt ( 4. cilt ) birinci kısım Sehiv secdesiyle ilgili kısımdır ki; 1'den 121'inci sayfaya kadar bu konu işlenmektedir..

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
EBB, biz burda dini konuşmuyoruz. Din konuşmak istiyorsanız forumda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümümüz mevcuttur ve bölüm moderatörümüzünde bilgisi yeterlidir. Konumuz üstün ırk. Dini her şeye karıştırmayalım isterseniz, zaten en olur olmadık yerlere yüce dinimizi karıştırı oldular. Ben sadece bildiğim bir örneği verdim, sizlerde konuyu din meselesine çevirdiniz. Çok şükür dini bilgim var ve "Veda Hutbesi" ni de bilirim. Kimsenin kimseye üstün olmadığınıda bilirim. Ben Türk olmakla gurur duyuyorum ve övünüyorum. Ben kendimi bu yönde üstün görüyorum. Bu üstünlüğümle kimseye üstten bakmam, bakamam. Ama konunu yanlış anlaşılması, konuyu nerelere taşıdı.

Birde arkadaşlarımızdan biri arap yazarken "a" yı küçük yazmışım, Türk yazarken "T" yi büyük yazmışım diye kızmış, beni bu yazıda bile üstünlük taslıyor sanmış. Arkadaşlar ben Arapları sevemedim,bu şahsi görüşümdür. Ama şimdi "sen Arapları sevmiyorsun o zaman Peygamber' imiz de sevmiyorsun" gibi bişeyler işiteceğime eminim. Peygamberimin yoluna canım, anam, babam kurban olsun. Ama araplardan hoşlanmadım, hoşlanmayacağım. Kimse üstüne alınmasın lütfen, şahsi görüşümdür.

Teşekkürler, iyi geceler dilerim.
Onair - S.D.N. Atatürk Köşesi Moderatörü.

(Not: Hakkımda öneri ve şikayetleriniz bölüm moderatörümüze ya da adminlerimize bildirebilirsiniz.)

Moderatör Notu: Ard arda mesaj yazmayınız.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Onair, abicim benim söylediğime bir cevabın yok mu? Yoksa bana küstün de ondan mı yazmıyorsun?

Bir de iki alıntı yapmak istiyorum, ikisi de senden alıntılar:

Kimsenin kimseye üstün olmadığınıda bilirim.

Ben kendimi bu yönde üstün görüyorum.

Çelişen iki ifade arka arkaya yazmışsın.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
EBB, biz burda dini konuşmuyoruz. Din konuşmak istiyorsanız forumda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümümüz mevcuttur ve bölüm moderatörümüzünde bilgisi yeterlidir. Konumuz üstün ırk. Dini her şeye karıştırmayalım isterseniz, zaten en olur olmadık yerlere yüce dinimizi karıştırı oldular. Ben sadece bildiğim bir örneği verdim, sizlerde konuyu din meselesine çevirdiniz. Çok şükür dini bilgim var ve "Veda Hutbesi" ni de bilirim. Kimsenin kimseye üstün olmadığınıda bilirim. Ben Türk olmakla gurur duyuyorum ve övünüyorum. Ben kendimi bu yönde üstün görüyorum. Bu üstünlüğümle kimseye üstten bakmam, bakamam. Ama konunu yanlış anlaşılması, konuyu nerelere taşıdı.

Birde arkadaşlarımızdan biri arap yazarken "a" yı küçük yazmışım, Türk yazarken "T" yi büyük yazmışım diye kızmış, beni bu yazıda bile üstünlük taslıyor sanmış. Arkadaşlar ben Arapları sevemedim,bu şahsi görüşümdür. Ama şimdi "sen Arapları sevmiyorsun o zaman Peygamber' imiz de sevmiyorsun" gibi bişeyler işiteceğime eminim. Peygamberimin yoluna canım, anam, babam kurban olsun. Ama araplardan hoşlanmadım, hoşlanmayacağım. Kimse üstüne alınmasın lütfen, şahsi görüşümdür.

Teşekkürler, iyi geceler dilerim.
Onair - S.D.N. Atatürk Köşesi Moderatörü.

(Not: Hakkımda öneri ve şikayetleriniz bölüm moderatörümüze ya da adminlerimize bildirebilirsiniz.)

Moderatör Notu: Ard arda mesaj yazmayınız.

1- İlk olarak bir hadisten bahsedip kaynak veren sendin..
2- yazmış olduğun hadisi çürütecek "Veda hutbesi" kısmını yazdım..
3- Belirtmiş olduğun hadisin kaynağını inceledim böyle birşeye denk gelmedim.. Ve bunu paylaştım..
4- Araplardan hoşlanmayabilirsin.. Ama ben sana sahih bir hadis yazayım;
" Arapları üç husustan dolayı sevin: Ben Arabım, Kur'ân Arapçadır ve Cennet ehlinin konuşma dili Arapçadır.."

Ve son olarak dini hiç birşeye alet edemez kimse; Bu safsatadan kurtulmak gerek.. Alet olan insan, Alet ettiği nefsidir.. ( Ben öyle düşünüyorum diyeyim.. Yeni bir tartışma çıkmasın.. :) )

Not: Ardarda yazmanın yasak olduğunu biliyorum ancak istemeyerek oldu..

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşım, ya ben sana derdimi anlatamıyorum, yada sen anlamak istediğin gibi anlayıp yorum yazıyorsun. Ben bildiğim bir şeyi yazdım. Yanlışım varsa konunun uzmanı düzeltir. Hadisin kaynağında yanlış olabilir, ben duyduğumu, okuduğumu yazdım. Hala Türklükle ilgili birşey yazmadın, yazının başından beri aldın bir yanlış hadis konusunu yürüdün gittin. Yanlışsa, arkadaşım yazdığın hadis yanlış, doğrusu budur derdin, bende özür dilerim yanılmışım der, olayı kapatırdım. Benim hiçbir konuda bu kadar çok mesaj yazdığım olmamıştır, o da senin sayende oldu, teşekkür ederim. Son olarak 4. maddende verdiğin hadis için teşekkür ederim. Ama ben arapları sevmiyorum. Bu benim tercihimdir ve saygı duyulmalıdır. Çünkü ben sizin tercihlerinize saygı duyuyorum.
Tekrar iyi geceler dilerim.

elmacik dedi ki:
Onair, abicim benim söylediğime bir cevabın yok mu? Yoksa bana küstün de ondan mı yazmıyorsun?
Elmacık, neden küseyim sana? EBB arkadaşımız senden daha önce davrandığı için mesajlarım ona yönelik oldu. Seninle daha sonrada bu konuları konuşuruz, merak etme :)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yanlışsa, arkadaşım yazdığın hadis yanlış, doğrusu budur derdin, bende özür dilerim yanılmışım der, olayı kapatırdım.

iyi de muhterem yazdıklarımı okumamışsın galiba ben sana cevap verdim..

Neyse tamam.. uzatmayalım..

-------------------

Övünülecek herşey mazide kaldı.. Çünkü;

Övünme kaynağımız olan değerlerimizi bir bir eziyoruz..

Ezmeye de devam ediyoruz.. Böyle giderse ortada hiç birşey kalmayacak..

Meşhur muhabbetlerde geçen bir ifadeyi yazarak noktalayayım..

"Dış güçlerin uşağı olmuş içerden fethediliyoruz.."

Bu millet uyandı da biraz geç kaldı sanki..

Gençliğin sirkelenmesi gerek.. Tarih sayfalarında yer alan övünç kaynaklarıyla bu iş yürümez..

Şahsım adına övünecek tek şeyim var; Elhamdulillah Müslümanım..

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
nasıl bir yüceliktirki amerikanın ,abnin sözünün dışına cıkamıyor...eskidendi ne zamanki OSMANLI İmparatorlugu yitip gitti ne zamanki Atatürk gittide yerine amerikaya sıcak bakan bir zihniyet geldi o zaman yücelik bitti.BEN ZATEN IRK OLARAK BAKMIYORUM!!

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Biz bu bahsettiğin şartları göremedik acaba farklı ülkelerde mi yaşıyoruz, "burası Türkiye" diye darb-ı mesel bile oldu bu konu. Her gördüğümüz kötü olay karşısında "burası Türkiye" diyoruz artık.. Hangi adaletmiş bu göremediğimiz? Veya nasıl bir hızmış ki bu büyümemiz, farkına bile varamamışız.

Tabiki siz büyümeyi ve gelişmeyi bir anda akşam yatıp sabah kalkınca herşeyin bir anda dünyanın en iyi refahına ve en zenginliğine kavuşmayı bir gecede sihirli değnekle olacağını zannederseniz biz yerimizde sayıyoruz olarak görülebilir,

Ama Türkiye büyürken nasıl büyüyor, hangi şartlar altında büyüyor?
İçindeki yıllardır süre giden terör belasına rağmen, Avrupa'nın elinden gelen zorlukları çeşitli bahaneler ile çıkarmalarına rağmen büyüyor gelişiyor, sanıyorum gerçekten ayrı ülkelerde yaşıyoruz.

*Bayram*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah resulünün (sav.) ırkçılığa bakışı nasıldır?

İns ve cinnin o yegâne rehberi, ırkçılık hakkında, “asabiyyet-i cahiliyye” tabirini kullanmış ve onu İslâm öncesi, Asr-ı Saadet öncesi, cehalet devrinden, fetret devrinden kalma çirkin bir dâvâ olarak görmüş ve göstermiştir. Bu vadide pek çok Hadis-i Şerifleri mevcut... Bunlardan birisi şöyle:

“Ümmetimin helâk olması üç şeyden ileri gelecektir: “Kaderiye (‘kişi kendi fiilinin yaratıcısıdır’ cümlesinde ifadesini bulan, kaderi inkâr dâvâsı). Unsuruyet dâvâsı (ırkçılık) ve dinî meselelerde gevşeklik etmek.” (Taberanî, Mu’cemüs Sağir, 158)

Bir diğer Hadis-i Şerif: “Asabiyet dâvâsına kalkışan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ uğrunda mücadele eden kimse bizden değildir” (Ebu Davut, Edeb, 121)

Bir başka Hadisleri: “Kim hevasına uyarak bâtıl yolda cenk eder, kavmiyetçiliğe çağrıda bulunur veya kavmiyetçiliğin sevkiyle öfke ve tehevvüre kapılırsa cahiliye ölümü üzere ölür.” (İbni Mace, Fiten, 7)

Bu Hadis-i Şerifleri iyi değerlendirdiğimizde kavmini sevmekle, kavmiyetçilik dâvâsı gütmenin ayrı şeyler olduğunu anlarız. İslâm’ın yasakladığı, Allah Resulü’nün şiddetle menettiği, “kavmiyetçilik dâvâsında bulunmak”, diğer Müslümanlara hor bakmak, İslâm’ı bölüp parçalamak ve takvanın dışında bir başka fazilet ve üstünlük ölçüsü getirmekle İslâm’ın ruhuna ters düşmektir. Yoksa, her insan akrabasını sever, onlara iyilikte bulunur. Yâni sıla-ı rahim yapar. Bu hususta Allah fermanında nice teşvikler vardır. İnsanın içinde yaşadığı milletini sevmesi, onlara acıması, onların hatasını düzeltmeye çalışması, ecdadının mazideki iftihar verici hallerini hatırlayıp onlara lâyık bir evlât olmak için gayret göstermesi ırkçılıktan tamamen ayrıdır.

İslâm ırkı reddetmez, ırkçılığı men eder… Buna bir misal olarak cinsiyeti verebiliriz. Kur’an-ı Kerîm, bizim kabile kabile yaratıldığımızı da haber veriyor, erkekli dişili yaratıldığımızı da…
Biz ne ırkları inkâr ediyoruz, ne de cinsiyeti… Erkeklerin ve kadınların ayrı birer cephe kurarak mücadeleye girmeleri hâlinde nasıl aile kökünden yıkılırsa, ırk dâvâsı güderek parçalanmak da millet mefhumunu, devlet mefhumunu yaralar ve bizi düşmanlarımız karşısında zayıf düşürmekten başka bir şeye yaramaz.

Allah Resulünün ırkçılık hakkındaki beyanlarını ‘Veda Hutbesi’ ile noktalayalım.Resulûllah Efendimiz (a.s.m.), 23 senelik tebliğ ve irşat hayatını noktalamaya yakın olduğu günlerde son haccını, veda haccını yapar ve oradan irat ettiği eşsiz hutbesiyle Müslümanların dikkatini ana meselelerde bir kez daha yoğunlaştırır. Irkçılık âfetine de bu hutbede dikkat çekilmesi ayrıca bir önem arz eder...

Hutbenin bu bölümünde şöyle buyurulur: “Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O’ndan en çok korkanınızdır.”

Kaynak:Sorularla islamiyet

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yok abi yok. konu açmaya gelmiyor artık :(
ne açılsa aynı yere gidiyor.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yok abi yok. konu açmaya gelmiyor artık :(
ne açılsa aynı yere gidiyor.

Böyle tepki vermenize gerek yok, konu tartışılırken bir çok konudan örnek olması objektif bakabilmek adına güzeldir aksi halde tek yönlü tartışmalar gerçekçi olmazlar, tıpkı bir kitap yada gazete okurken tek görüşlü fikirleri okumak gibi olur ki buda madalyonun öteki yüzünü göremememize neden olur, bence bunda bir sakınca yok sizcede olmamalı.