Selam SDN ailesi.
P4 CPUlar bayagi eskidigi ve cok yavas kaldigi icin tavsiyenize ihtiyacim var.
Önümüzdeki 3 sene beni cok rahat bir sekilde götürmesi ve tabiki ileride yükseltmeye kalktigimda kolaylikla yükseltebilecegim parcalar olmasi gerekiyor..
Mesela min. 16GB Ram ve 3 lü veya 4 lü crossfire destekli bir kart.
Fiyat konusunda bir problem yok(extreme serisi tavsiyesinde bulunmadiginiz sürece)
1156 mi yoksa 1366 mi ?
Bir kac inceleme sonucunda ne kadar 1156 düsük seviye densede verim acisindan vardigim sonuc yinede Socket 1156 oldu. Ama yinede emin olamiyorum. Bu yüzden bilginize ihtiyacim var..
1- Overclock ile ugrasmiyorum. Pc nin özellikleri %50 ye kadar OC u desteklesede ugrasmam
2- 2010 da cikacak i3 ve 2011 de cikacak yeni islemciler Socket 1156 olacakmis.
Kesinlikle olmasini istedigim özellikler;
6 Slot DDR3
Sata 3 ve USB 3 destegi
3x Crossfire ayni zamanda SLI destegide olursa memnun olurum(ki oluyor diye biliyorum).
Gigabyte in Socket 1156 UD6 boardu bayagi hosuma gitti..
ama Socket 1366 UD7 boardunu cok yakin bir zamanda piyasaya sürecekmis.. Socket 1156 nin UD7 sini mi beklemeli ?
ve Gigabyte in UD sinin anlami, mantigi nedir?
Degisik fikirlerede acigim...
(Bilgisi olanlarin cevap vermesini rica ediyorum...)
P4 CPUlar bayagi eskidigi ve cok yavas kaldigi icin tavsiyenize ihtiyacim var.
Önümüzdeki 3 sene beni cok rahat bir sekilde götürmesi ve tabiki ileride yükseltmeye kalktigimda kolaylikla yükseltebilecegim parcalar olmasi gerekiyor..
Mesela min. 16GB Ram ve 3 lü veya 4 lü crossfire destekli bir kart.
Fiyat konusunda bir problem yok(extreme serisi tavsiyesinde bulunmadiginiz sürece)

1156 mi yoksa 1366 mi ?
Bir kac inceleme sonucunda ne kadar 1156 düsük seviye densede verim acisindan vardigim sonuc yinede Socket 1156 oldu. Ama yinede emin olamiyorum. Bu yüzden bilginize ihtiyacim var..
1- Overclock ile ugrasmiyorum. Pc nin özellikleri %50 ye kadar OC u desteklesede ugrasmam

2- 2010 da cikacak i3 ve 2011 de cikacak yeni islemciler Socket 1156 olacakmis.
Kesinlikle olmasini istedigim özellikler;
6 Slot DDR3
Sata 3 ve USB 3 destegi
3x Crossfire ayni zamanda SLI destegide olursa memnun olurum(ki oluyor diye biliyorum).
Gigabyte in Socket 1156 UD6 boardu bayagi hosuma gitti..
ama Socket 1366 UD7 boardunu cok yakin bir zamanda piyasaya sürecekmis.. Socket 1156 nin UD7 sini mi beklemeli ?
ve Gigabyte in UD sinin anlami, mantigi nedir?

Degisik fikirlerede acigim...
(Bilgisi olanlarin cevap vermesini rica ediyorum...)