USB'de Yeni Ufuklar

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Bilmiyoruz ki verimliliği USB 2.0 kadar kötü olabilir mi, fakat USB 3.0 önceki sürümlerine göre oldukça daha fazla hız vaat ediyor. Tabii, asıl mesele verimlilikte.

Bilirsiniz; günümüzde bilgisayara harici bir aygıt bağlamanın iki yolu vardır: Ya FireWire ya da çok daha yaygın olan USB. USB uyarlama maliyetinin çok daha düşük olması sebebiyle FireWire'a göre ezici bir pazar üstünlüğüne sahip; ama FireWire da çok yüksek bir verimliliğe ve teknik üstünlüklerin temsilcisi. Şimdi teknik kıyaslamaya girmek istemiyoruz; fakat hem USB 2.0 (teorik olarak 480 Mbit/s) hem de FireWire (teorik olarak 400 Mbit/s) ile bağlanan bir harici diski sisteminizde kullandığınızda, FireWire'ın USB karşısında ezici bir üstünlük gösterdiğini görmeniz işten değil.

Yeni USB 3.0 İle Parlak bir Geleceğe

Başlık garip gelebilir velâkin Intel Developer Forum'da bahsedilen yeni USB standardı, numarasıyla 3.0, on kat fazla teorik hız (5 Gbit/s) vaat ederken optik kabloları da gündeme getiriyor. Daha da güzeli, tabii ki, yeni teknoloji eskisiyle uyumlu şekilde (geriye dönük uyumluluk) çalışabilecek. Bakarsınız USB'ciler FireWire 800 konusunda başarılı bir önlem alır ve biz de harici sabit diskleri bağlarken daha verimli hızlara erişiriz.

SDN - http://shiftdelete.net
 

chimera

Dekan
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
USB 3.0 aramıza hoşgelsin sefalar getirsin. Biz de kullanmaya başlayalım ve 2.0 ile aradaki farkı gözle görülür biçimde farkedebilecekmiyiz deneyelim. :)
 
Üst