USB veya SD karta Bulaşan Virüsleri Silmek? (WinÇos Yöntemi)

Bu konuyu okuyanlar

turhill

Öğrenci
Katılım
5 Mayıs 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
USB belleğin temizlenmesi iki şekil de dir. Ya dosyalara elveda edeceksiniz yada dosyalarını kurtarabilirsiniz. Bu durumu belirleyen faktör ise şifrelenen dosya, şifrelenmeyen dosya dır. Bellek içinde yer alan dosyalarınız bu telefon da ki takılan SD kart da olabilir muhakkak bir şekil de SD kartı felç ediyor ve telefonu kullanılamaz hale de getirebiliyor. Bunun bir çok sebebi vardır. Umursamazlık veya ne olacak ki demekle USB belleği bilgisayara takmakla başa geliyor bu tip durumlar. Telefon üzerinden google güzel çalışıyor ve bu durum şifrelenmeden çok araya girme olarak baş gösteriyor. Telefonun ısınması, whatsapp açılıp kapanmaması, resimleriniz veya videolarınızın yok olması vs.. vs..

Nasıl temizlerim?
Az evvelde bahsettiğim gibi şifrelenmemiş ise iş basittir. Winrar sıkıştırma yazılımını kullanıyoruz. Çünkü güvenlik yazılımı olsa dahi Windows ürküyor ve Windows Explorer dosya yöneticisi sapıtıyor. O an da aklınızdan nerden taktım bu usb belleği (veya telefona takılı sd kartı..) söylemi zihninizde gezmeye başlıyor.
Sebep ve sonuç ilişkisi diyebiliriz. Winrar dosya gezginini açarak USB bellek içinde yer alan dosyalara bir güzel bakıyoruz. Başında $ işareti veya . işaretli olan klasör ve dosyaları bat, pif, reg, dat, exe, cab dosyalarını siliyoruz. Eğer kullandığınız programlara ait kurulum dosyaları mevcut ise onları iyi seçerek silmeyelim. İlk dizini tek tek siliyoruz dosyaları. Sonra özel bizim oluşturduğumuz klasörleri tek tek siliyoruz. Winrar dosya yöneticisi sistem dosyalarını dahi gösteren dosya gezginine sahiptir. Çok hayat kurtarmışımdır dosya babın da.
Klasör içinde yer alan garip dosyaları siliyoruz. Mesela dosya isminiz ÖDEV 2015 olsun. Bir de o klasörün içinde ÖDEV 2015.exe veya ÖDEV 2015.pif gibi dosyalar var ise güzelce bunların hepsini siliyoruz. Güvenlik yazılımı genelde siler gerisine pek bakmaz veya bakamaz. Çünkü zamanın da crack oyun için kullanan ve aklıam gelmedi şuan ama chypta yani uygulama izini değiştiren programlarla izi değiştirilmiş uygulamaları bulamaz. Bu çokça karşınıza çıkar korsan oyun kullananlarda. Bu tip dosyaları güvenlik yazılımları pek falz abulamaz bulan da zaten sezgisel koruma yani USB belleği taktığınızda sisizin sisteme yama yapmasıyla anlayan güvenlik yazılımları da vardır. Fakat bunlar sistemi zamanla çok fazla yorduğu için birde eski rem fakiri bilgisayarların kullanıcılarının yanlış yorumlama ve gereğini yapmamasından ötürü çıkan hurafelerin de etkisi ile kullanılmaz ve bu gibi durumlar ortaya çıkmasına sebep olur.
Dosyaları sildik ve güzelce belleğe erişimi sağlıklı hale getirdik.

Eğer dosyalarınız şifrelenmiş ise Winrar ile baktığınız da dosyalar hiç ortada yok sadece dosya ismine ve sonunda .exe ile karşılaştıysanız su için ve dosyalarınıza elveda diyin. İnternette bu tip zararlılara karşı küçük programlar olsa da pek işe yaramaz. Çünkü günümüzde internetin hızlanması sayesinde kendisini güncelleyen zombi olmuş makinelerin sayesinde bu USB ye bulaşan virüsler çok çabuk kabuk değiştirebiliyor.
Bir ihtimal eğer zararlıyı yapan insaflı ise bunu .damdam gibi klasör içine gizleyebiliyor. Ordan alabilirsiniz dosyalarınızı.

Güvenlik yazılımı sisteminiz de kurulu olsun. Fakat çok işlemci gücü isteyen durumlarda devre dışı bırakabilirsiniz.
Her halükar da dosyaları sildiniz veya bellekten dosyalarınızı aldınız. Muhakkak usb belleğe veya sd karta ağır format atın. (Dosya kurtarma durumlarında çok faydasını görürsünüz.)

İyi günler.
turhill
 
Üst