USB ve harici harddiskten pc ye yavaş aktarım sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arakli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar usbden yada haridi harddiskten pcye dosya aktardığımda çok yavaş işlem yapıyor. başka pcde denediğimde atıyorum 700mb lik dosyayı 3dk da atıyosa bende 15-20dk da atıyor, o da en iyi süre...

Bide durumun tersine bakarsak, pcden USB yada harici diske veri aktarımı gayet normal, onda hiçbir sorun yok.

problemin pcmdeki harddiskten kaynaklanıyor sanırım. ama çözüm yolunu bilmiiyorum.

bilen birisi beni aydınlatsa, nasıl düzeltebileceğimi söylese çok makbule gecer.. sanırım pek bi cvp gelmez ama yinede şansımı deneyeyim :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Burdaki sorun aslında senin pcdeki donanımlardan kaynaklanıyor,çünkü harici birimlerden aktarım yaptığında çok yavaş ama PCden harici birimlere aktarım yaptığında veya diğer PClerden aynısını yaptığında bir problem yok buda PCdeki donanımlardan kaynaklanıyor bunlarda ram,hdd olabilir aklıma önce bunlar geldi tektek denemek lazım mesela ram kaç tane takılıysa diğerlerini çıkar ve bir tane kalsın o şekilde dene.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Öncelikle anakartın usb 2.0 destekliyormu onu bir öğren. bulamıyorsan anarkartının marka ve modelini buraya yaz.

eğer 2.0 destekliyorsa pc de bulunan diğer usb girişleri ile tekrar dene. özellikle doğrudan anakart üzerinde bulunanları(kasanın arkasında olanlar).

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
hdd evet 2 tane ram var. 2,5gb lik filmi 65 dkda atıyor şuan 12 dk kaldı, bitsin denicem. olmazsa söylerim.. çok saol

Öncelikle anakartın usb 2.0 destekliyormu onu bir öğren. bulamıyorsan anarkartının marka ve modelini buraya yaz.

eğer 2.0 destekliyorsa pc de bulunan diğer usb girişleri ile tekrar dene. özellikle doğrudan anakart üzerinde bulunanları(kasanın arkasında olanlar).

destekliyor görünümünde. anakartım A7S333 amd, 7-8 senelik emektardır :)
tüm girişleri denedim, değişen bişey yok ne yazıkki..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Anakart'ınız ve harici diskiniz muhtemelen usb 2.0 desteklidir. Harici diski usb 1.1 port'una takıyor olmayasınız? Ayrıca bios'da usb 2.0 desteği aktif mi?

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Anakart'ınız ve harici diskiniz muhtemelen usb 2.0 desteklidir. Harici diski usb 1.1 port'una takıyor olmayasınız? Ayrıca bios'da usb 2.0 desteği aktif mi?

ustam biosla ilgili bi yazı okumustum ama nerden nasıl yapılacağı hakkında en ufak bilgim yok. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

---------- saat 03:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 03:04 eklenmişti ----------

captaingreen ustamdenedim olmadı.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
ustam biosla ilgili bi yazı okumustum ama nerden nasıl yapılacağı hakkında en ufak bilgim yok. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

Sistem açılırken siyah ekranda 'Delete' tuşuna birkaç kere basın.
Anakartınızın marka/modelini bilmiyorum ama,
Bios ekranında ''Advanced/USB Configuration'' gibi bir alan olması lazım.
Burada Legacy USB Support ya da Legacy USB Storage Devices gibi bir seçenek de olmalı. Bunu enabled konuma getirmelisiniz. Usb 2.0 support gibi ibare de olabilir. Söylediğim gibi isim değişebilir, kendiniz bulmalısınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkdaşlar bendede aynı sorun ve 2.0 kullanıyorum ben arka portlara takılı .s ne yapmam gerek hdd çok yavaş atıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a oncelıkle ram lere agırlık vermelısın ram lerden degılse hdd sector sorunu ola bılır