USB portlarını şifre ile açan program

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstadlarım, Win 7 kurulu bilgisayarlara izinsiz USB Bellek takılıp çalıştırılmasını engellemek ve şifreyi (358 gibi) bilenlerin usb bellek takabilmesini istiyorum. Programlama dillerinin temelini çok az biliyorum, biraz araştırma yaptığımda usb portlarını kapatan ve açan bir .reg dosyası buldum. İstediğim şey küçük bir program kodu ve neyle derleyebileceğim. Program çalıştırıldığında şifre isteyecek (mesela 358 gibi) şifre doğru girilirse mesela c:\windows\usb_ac.reg dosyasını uyarı vermeden çalıştıracak bir program konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
programlama olarak bir fikrim yok ama Winrar SFX ile de yapabilirsin bunu :)

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
winrar sfx ile denedim ama dosyayı çıkarmak için bir soru soruyor, reg dosyasını çalıştırmak için bir soru soruyor. sadece şifre sorsun, şifre doğru ise reg dosyasını çalıştırsın (uyarı vermeden), şifre yanlışsa birşey yapmasın istiyorum. Aslında programlama ile çok zor değil ama benim bilgim yetmiyor.

winrar sfx aklıma yattı, peki şunu sorayım .reg dosyası çalıştırıldığında kayıt değiştirmek için Evet-Hayır soru soruyor bunu nasıl engelleyebiliriz yada bu uyarıyı nasıl kapatabiliriz.

yasko0o

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
visual basic ile yapabilirsin bu islemi madem elinde reg dosyalari var google da , vb.net ile reg islemleri diye ara cok rahat bulabilirsin kolay gelsin

yasin kucuk

istersen bende sana en gec yarin program elinde olur.

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
winrar sfx aklıma yattı, peki şunu sorayım .reg dosyası çalıştırıldığında kayıt değiştirmek için Evet-Hayır soru soruyor bunu nasıl engelleyebiliriz yada bu uyarıyı nasıl kapatabiliriz.

Reg to bat ile yapabilirsiniz. Çalışmanız bitince bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reg to bat ile yapabilirsiniz. Çalışmanız bitince bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Seve seve paylaşırım da hala tam aklımdakini yapamadım, sadece şifre soran ve şifre doğruysa uyarı vermeksizin .reg dosyasını veya içindeki kodları çalıştıracak bir küçük program yapmayı başaramadım.