Usb kabloya bloetooth ekleme ?

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar elimde bilgisayara takılmak üzere usb çıkışı olan bir cihaz var , fakat ben bunu kablosuz kullanmak istiyorum.Acaba bu usb çıkışına bluetooth ekleyip kablodan giden veriyi bluetooth ile aktarabilirmiyim.Ayrıca bu aktarım için kullanacağım cihazında(bluetooth olursa sorun olmaz sanırım) usb bellek bilemedin kibrit kutusu büyüklüğünde birşey olması tercihimdir.
Hazır olabilir ya da tarif edilirse kendim de yapmak için uğraşabilirim.
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.

Hex_Usb_Can_Vag_Com_For_805_1.jpg

qazxcv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşın bi cihazı varmış ve bu cihaz usb ile bilgisayara bağlanabiliyormuş. Diyorki bu cihaza Bluetooth ekleyelim ve her seferinde kabloyla uğraşacağımıza bluetoothla bilgisayara bağlayalım. işte bunu yapabilir miyiz?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şimdi benim anlamaya çalıştığım kablo ne tür bir veriyi bilgisayara yolluyor? Ekran kablosu mu, yoksa bilgisayarlar arası iletişim için mi, yok o da değil ise ney?

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşın bi cihazı varmış ve bu cihaz usb ile bilgisayara bağlanabiliyormuş. Diyorki bu cihaza Bluetooth ekleyelim ve her seferinde kabloyla uğraşacağımıza bluetoothla bilgisayara bağlayalım. işte bunu yapabilir miyiz?

Aynen o şekilde.Resim ekledim arkadaşlar.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aynen o şekilde.Resim ekledim arkadaşlar.

Tamam resim eklemişinde kablonun nasıl çalıştığını bilmemiz lazım sadece resim ile olmuyor...
Maalesef "Usb kablom var. Uzunluğu yetmiyor. Bluetooth ile çalıştırabilir miyim?" benzeri bir açıklama yeterli olmuyor. Nedeni ise kabloyu ortada ikiye böldüğünüzde her iki tarafında veri aktarmaya ve yeterli güç kaynağına sahip bir donanıma bağlanıp bağlanmadığını bilmememiz.
Ondan dolayı sözlü olarak daha detaylı bir açıklama yaparsanız yardımcı olabiliriz belki...

Örneğin: "Kablo bilgisayarı usb kullanarak ekrana bağlamaya yarıyor." gibi...

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tamam resim eklemişinde kablonun nasıl çalıştığını bilmemiz lazım sadece resim ile olmuyor... Ondan dolayı sözlü olarak daha detaylı bir açıklama yaparsanız yardımcı olabiliriz belki...

Örneğin: "Kablo bilgisayarı usb kullanarak ekrana bağlamaya yarıyor." gibi...

Bu cihaz arabanın beyninden bilgisayara veri yolluyor , bu işlemi yapan ve kablosuz olan cihaz da var elimde. Benim istediğim kablodan aktarılan veriyi kablo ile değil kablosuz olarak bilgisayara yollamak.

Bu arada , tarkan , nasıl yapacağımı bilmiyorum ama bir daha ekran dersen o cihazı bir yolunu bulup sırf senin için televizyona bağlayacağım. :D

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arabanın 'beyni' bluetooth cihazını çalıştırabiliyorsa, tabiiki neden olmasın. -Çünkü veri karşılıklı olarak gönderilecek bundan dolayı aracına bluetooth özelliği kazandırman lazım- Ama çalıştırmıyorsa kabloluya devam...

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arabanın 'beyni' bluetooth cihazını çalıştırabiliyorsa, tabiiki neden olmasın. -Çünkü veri karşılıklı olarak gönderilecek bundan dolayı aracına bluetooth özelliği kazandırman lazım- Ama çalıştırmıyorsa kabloluya devam...

Arkadaşım yardım etmeye çalıştığın için teşekkürler.Fakat benim isteğim şey kablodan giden veriyi bluetooth ile aktarmak ve bunun birsürü kullanım amacı olabilir.

Arkadaşlar somut bir şey bekliyorum.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
herhalde anlatmak istediğin tam olarak şöyle bir şey olmalı.

36871400.jpg

eğer anlatmak istediğin böyle bir şey ise bu noktada arabadan bilgileri alan cihazın, ona takılan bluetooth cihazını algılaması gerekir diye düşünüyorum.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
herhalde anlatmak istediğin tam olarak şöyle bir şey olmalı.

36871400.jpg

eğer anlatmak istediğin böyle bir şey ise bu noktada arabadan bilgileri alan cihazın, ona takılan bluetooth cihazını algılaması gerekir diye düşünüyorum.

Evet resimdeki gibi bişey istiyorum.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
arabadan bilgileri alan cihazda usb girişi yok galiba ve sen bu dönüşümü kablo ile yapmak istiyorsun. yanlıs anlamadıysam. yani bluetooth cihazını direkt olarak cihaza değilde, cihazdan cıkan bir kabloya takmak istiyorsun.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Cihazdan çıkan kabloya takmak istiyorum.Çok şey mi istiyorum acaba :D

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
supar 8051 isimli kablonun usb kısmının eğer usb çoğaltıcı kablolar gibi olanından bulursan denemekte fayda var. :) sonuçta o ucun bluetooth cihazının usb girişinin girecek şekilde olması gerekir.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sana farklı bir örnek ile açıklamaya çalışacağım:

Bir adam düşün. Bu adamın parmağını kestiğini, parmağı olmayan birine dikmeye çalıştığını düşün. Ne kadar dikersen dik parmak çalışmaz. Neden? Çünkü gereken sinir bağlantıları yapılmamıştır. Ha parmağın çalışması için sinir bağlantılarını yaptığını farzet. Çalışır! Ancak bizim üzerinde konuştuğumuz konuda bluetooth'un çalışması için gereken sinir bağlantıları araçta/cihazda bulunmuyor. Dolayısı ile bu istek geri çevriliyor ve kablolu kullanım öneriliyor.....

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
güzel düşünmüşsünde kullanacağın cihaza sadece donanım eklemekle olmaz onun yazılımı da olması lazım zor iş anladığım kadarıyla

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ya ben anlatamıyorum (kusura bakmayın) ya da siz anlamıyorsunuz.Benim amacım eğer bu amaç için üretilmiş bir bluetooth varsa ve sizde biyerlerde görmüş okumuş olabilirsiniz , bunu bana göstermeniz.Sizden bu teknolijiyi üretmenizi istemiyorum ki. :D .Yorumlara bakınca çoğunuzu benim gibi soru işaretleriyle dolu bi hal içinde görüyorum. İstediğim somut ; elle tutulur , gözle görülür ve denenmiş bişey.
Teşekkürler.