Usb ile linux nasil kurulur?

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Linux Mint Cinnamon x64 17.3 iso dosyasını indirdim. Bunu hangi program ile usb belleğe yazdırmam gerekiyor?
Usb'den windows'un yanına kuracam.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Bunu denedim hata aldım. Başka önereceğiniz bir program yok mu? Son olarak dvd'den daha önce kurmuştum linux mint. 3 tane harici hdd var. Windows'un yanına kurduğumda da, harici hdd'lere sadece linux kurduğum da da diğer hdd'lere giremiyorum. Erişilemiyor mu ulaşılmıyor gibi birşeyler çıkıyor. Bu hata neden oluyor?

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@ConfickerBelasi özellikle senin cevabını bekliyordum. Teşekkür ederim. Bu programın kullanımı nasıl, yani ince ayar falan gerekiyor mu? Yoksa direk, iso. dosyasını seçip yazdırıyormuyuz? (Resimli anlatım falan var mı?)
Son olarak dvd'den linux kurduğumda harici sabit hdd'lere giremiyorum. Bunu nasıl düzelteceğim?

önce usb belleği uygulamayı açıp seç dikkat et hdd! seçme sonra disk kalıbını seç tamama tıkla... hepsi bu...

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12

Olmadı dediğiniz program ile kalıbı usb'ye yazdırdım. Boot menüsünde usb'yi seçiyorum ve aşağıdaki hatayı alıyorum :(
5ME75L.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
ben hep unetbootin ile yaptım windows ile ilkinde olmayınca tekrar tekar deniyordum oluyordu ilginç...