Usb Flashım Virus Kaynıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yengec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir arkadaşım 5 dakikalığına flashımı aldı geri getirdiğinde virus bulaştığını tahmin ediyorumdum.Ama kasparsky güvenip taktım hiç açmadan tarattım ama çok geçti bir anda 201 tane virus pcyi sardı temizleyemedi. Format atmak zorunda kaldım.şimdi gelelim asıl soruna flashta ki virusleri nasıl pcye yaymadan nasıl temizleyebilirim fikri olan varmı ??

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux yüklü ya da Avg yüklü ve güncel bir bilgisayara tak temizle.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Malwarebytes ile temizlersen sorun çözülebilir.

Bu arada tamamen renkli ve kalın yazmak yasak. Kurallara uyalım. ;)

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Usb disk security programını kurup flash'ını takıp temizleyebilirsin program flash diskin içindeki virüslerin bilgisayarına aktif olmasını ve bulaşmasını önler (Diye biliyorum!)
Buyur :
USB Disk Security - USB Disk Güvenliği

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bende arkadaşa belleğimi verdim , bakalım kaç virüsle gelecek...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
usb disk secrutiy kullan hocam :) takılır takılmaz pcdeki virüsleri temizler :) Ben bu virüslere keklik virüsleri diyorum :D ama her zaman keklik virüsü olacak diye bir şart yok :) usb disk açmadan hemen kaspersky ile de tarat eğer flash belleğinde özel veri yok ise bir de biçimlendir :)

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
usb disk secrutiy kullanıyor tehdit yok dedi :) Bu virusler tehdit etmiyor yalanlarıda yok direk öldüren cinslerden

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
usb disk secrutiy kullanıyor tehdit yok dedi :) Bu virusler tehdit etmiyor yalanlarıda yok direk öldüren cinslerden
Combofix programını açıp taratın zaten kendisi tararken aynı zamanda sistemdeki bazı doslayaları güvenlik açısından siliyor (Nedir bu sildikleri)
Mesela sen flash diski taktığında otomatik kullan yani takar takmaz içini açan dosya bunu sildiği için combofix sen flash'ı taksanda virüsler aktif olmuyor. Yani flash diski taktığında windows hemen flash diskin bulunduğu klasörü açmıyor otomatik sen elle açmazsan virüs zaten bulaşmıyor. Bu dediğim yolu deneyip silebilirsin.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
flashı tak..
sağ tıkla .. biiçimlendir de :D okadar alsana sıfır usb bellek ..

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
internet cafeye git oraya virus programı yükle
temi yani?

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
flash ı biçimlendir:)
Arkadaşlar flash diski zaten pc'ye taktığınız andan itibaren virüsü bir güzel yersiniz (vista değilse sisteminiz) vistalarda böyle bir sorun yok çünkü UAC var (admin izin onayı meselesi var ya) bana bulaşmadı amvo virüsü çünkü vistaydı taktığım diskte amvo virüsü vardı vardı eğer vista kurulu sistem varsa tanıdıklarında onda biçimlendirebilirsin yoksa kendi bilgisayarın xp ise usb disk security'nin şimdi yeni bir özelliğini gördüm saat çubuğunun oradaki usb disk security nin ikonu var sağ tıkla disable autorun for usb yazıyor ona tıkla sonra flashı tak ve biçimlendir ! başkada çözüm yolu yok!

Edit : Vista kullananlar için ipucu
UAC sistemini çoğunuz devredışı bırakıyor halbuki çok yararlı bir uygulama virüs kendini otomatik kopyalıyor ama bilgisayar sizi uyarıyor bak bu kendini açmak istiyor ve size soruyor izin ver veya iptal diye vista kullanan varsa UAC'yi açmasını şiddetle öneririm yoksa bilgisayarınız gerçekten risk alabilir benden demesi. Nasıl açacağını bilmeyenler olursa özel mesajla yardımcı olabilirim

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar flash diski zaten pc'ye taktığınız andan itibaren virüsü bir güzel yersiniz (vista değilse sisteminiz) vistalarda böyle bir sorun yok çünkü UAC var (admin izin onayı meselesi var ya) bana bulaşmadı amvo virüsü çünkü vistaydı taktığım diskte amvo virüsü vardı vardı eğer vista kurulu sistem varsa tanıdıklarında onda biçimlendirebilirsin yoksa kendi bilgisayarın xp ise usb disk security'nin şimdi yeni bir özelliğini gördüm saat çubuğunun oradaki usb disk security nin ikonu var sağ tıkla disable autorun for usb yazıyor ona tıkla sonra flashı tak ve biçimlendir ! başkada çözüm yolu yok!

Edit : Vista kullananlar için ipucu
UAC sistemini çoğunuz devredışı bırakıyor halbuki çok yararlı bir uygulama virüs kendini otomatik kopyalıyor ama bilgisayar sizi uyarıyor bak bu kendini açmak istiyor ve size soruyor izin ver veya iptal diye vista kullanan varsa UAC'yi açmasını şiddetle öneririm yoksa bilgisayarınız gerçekten risk alabilir benden demesi. Nasıl açacağını bilmeyenler olursa özel mesajla yardımcı olabilirim

Eyvallah deneyeceğim ama flashı takmaya korkuyorum ya bismillah

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eyvallah deneyeceğim ama flashı takmaya korkuyorum ya bismillah
Aynısı bendede olmuştu dünya para verip aldığım kingston flash diskimi çöpe bile atmayı düşündüm sırf bu yüzden ama vistanın bu uac olayı beni kurtardı 20 liradan :laugh:

Reaksiyon puanı
189
flash belleği sisteme takarken shift tuşuna basılı tutarsan açlışdaki dosyalar çalışmayacak ve virus bulaşmayacaktır. ondan sonra flash belleğin içindekileri istediğin gibi kurcalayabilirsin. (tabi ilk önce içindeki autorun.inf klsörünü sil ve çıkarıp sisteme yeniden bağla)

cagkan1923

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede aynı sorun vardı USBVaccine diye program buldum ,baya işe yarıyor usbyi bu programdan açarsanız virüsleri pasif duruma düşürüyor aktif olamıyorlar

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bi daha böyle olmaması için otomatik kullan özelliğini kapat bilgisayarın. ayrıca kasperin virüsleri yemesine şaşırdım:glare:

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bendede aynı sorun vardı USBVaccine diye program buldum ,baya işe yarıyor usbyi bu programdan açarsanız virüsleri pasif duruma düşürüyor aktif olamıyorlar

bu programı kullanın flashda sahte autorun oluşturuyo hiçbir virus karşı çıkamıyo ve değiştiremiyo:lol: TAVSİYEM

ibnisina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb disk security programını kurup flash'ını takıp temizleyebilirsin program flash diskin içindeki virüslerin bilgisayarına aktif olmasını ve bulaşmasını önler (Diye biliyorum!)
Buyur :
USB Disk Security - USB Disk Güvenliği
evet usb disk securty kullan
bir de antivirüs ayarlarını iyi yap mesala mutlaka silsin gibi eğer ayarlarını yapmazsan silemediklerini karantinaya atıyor sözde ama bilgisayara virüs gir müş oluyor.

btekin17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürşler arkadarşlar benim de bi sorunun du bu iyi oldu;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avast'ı Kullanabilirsin Sana serial keyinide verebilirim Özellikle taşınabilir aygıt taraması yapalbilmektedir...

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir şey sormak istiyorum Bilgisayara belleği taktığımız zaman otomatik başlatma kapalıysa ve hiç bir şey yapmazsak bellek içinden bilgisayara virüs geçişi olabilir mi?Taşınabilir hdd ler için de soruyorum.