Usb den şarj

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar merhaba şu televizyona sahibim lg 32la660s:
http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-32LA660S
ben şarj cihazım kaybolduğu için usb kablosuyla burdan şarj ediyorum(s3 miniyi) ne farkı olur zararı olurmu ve de annemin samsung montesi var oda ordan şarj oluyo bilirsiniz montelerin şarjı çok uzun gidiyo, dokunmatiklerin içinde en iyi şarjlı telefon denilebilir onuda etkilermi acaba? bilerek televizyondan şarj ediyorum çünkü televizyonun usb leri bilgisayara göre daha sağlamdır diye çünkü gücü düşürecek çok az faktör olduğu için yorumlarınızı bekliyorum
thumbup1.gif

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
televizyon güzelmiş :P

ama tv de usb 2.0 var

usb 2.0 DC 5 volt, 500ma elektirk verir.
standart samsung şarj cihazlar ise DC 5 volt 1000ma (1A) elektirk verir.

voltaj değerleri aynı olduğu için zarar vermez. ama usb ile şarj süresi uzar ve bataryayı yorar.

bilgisayarlar usb ye sabit 5 volt elektrik verir. şebeke gerilimi değişse dahi PSU anakarta hep sabit voltaj verir. tabi anakarta usb ye hep sabit 5 volt 500 ma elektrik verir.

yani tv de şarj etmen pc de şarj etmen den daha mantıklı değil. tamamen aynı şey.

şahsi fikrim:
böyle bi tv varsa sende orjinal samsung şarj cihazı alacak, 15-20 tl kadar bi para da vardır, yoksa da kaybolan şarj cihazı evin içinde kaybolduysa 10 dk arar bulursun...

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
televizyon güzelmiş :P

ama tv de usb 2.0 var

usb 2.0 DC 5 volt, 500ma elektirk verir.
standart samsung şarj cihazlar ise DC 5 volt 1000ma (1A) elektirk verir.

voltaj değerleri aynı olduğu için zarar vermez. ama usb ile şarj süresi uzar ve bataryayı yorar.

bilgisayarlar usb ye sabit 5 volt elektrik verir. şebeke gerilimi değişse dahi PSU anakarta hep sabit voltaj verir. tabi anakarta usb ye hep sabit 5 volt 500 ma elektrik verir.

yani tv de şarj etmen pc de şarj etmen den daha mantıklı değil. tamamen aynı şey.

şahsi fikrim:
böyle bi tv varsa sende orjinal samsung şarj cihazı alacak, 15-20 tl kadar bi para da vardır, yoksa da kaybolan şarj cihazı evin içinde kaybolduysa 10 dk arar bulursun...
ya işin aslında şarj cihazı kaybolmadı orjinali duruyo ama usb den şarj olayının sağlığını merak ettim bilerek öyle yazdım bi denicem bakalım yarın nasıl gitcek şarjı bu arada televizyon gerçekten çok harika ama o kadar pahalı değil 1400 dü biz aldığımızda (hala öyle :tt1:) bu arada şarj olma süresi hiç mühim değil yeterki şarjı uzun gitsin normal adaptörle şarj edince gayet uzun gidiyodu ama usb den şarja merak saldım bu sefer:thumbup1:

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya işin aslında şarj cihazı kaybolmadı orjinali duruyo ama usb den şarj olayının sağlığını merak ettim bilerek öyle yazdım bi denicem bakalım yarın nasıl gitcek şarjı bu arada televizyon gerçekten çok harika ama o kadar pahalı değil 1400 dü biz aldığımızda (hala öyle :tt1:) bu arada şarj olma süresi hiç mühim değil yeterki şarjı uzun gitsin normal adaptörle şarj edince gayet uzun gidiyodu ama usb den şarja merak saldım bu sefer:thumbup1:
telefonu bozmaz, batarya ya da zarar vermez.

usb den şarj etmen şuna benzer:

max hızı 200 olan bir araçla şehirler arası yolculuk yaptığını düşün.
yoldaki hız sınırı 120, yol yeterince güvenli ama sen 60 le gitmek istiyorsun :)
60 le gitmenin kimseye zarar yok ama hem vakit kaybı hemde aracı boşa yormuş olursun

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
telefonu bozmaz, batarya ya da zarar vermez.

usb den şarj etmen şuna benzer:

max hızı 200 olan bir araçla şehirler arası yolculuk yaptığını düşün.
yoldaki hız sınırı 120, yol yeterince güvenli ama sen 60 le gitmek istiyorsun :)
60 le gitmenin kimseye zarar yok ama hem vakit kaybı hemde aracı boşa yormuş olursun
hiç sorun değil o zaman:tt1:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

teşekkürlerl ilgilendiğin için

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konu; "ben aslında biliyorum da, acaba başkalarının bilgisi ne düzeyde"ye götürülmüş..