USB Çok yavaşladı kopyala yapıştır

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar 2 haftadır USB hızı baya düştü ,önceden saniyede 20 mb veri kopyalarken şimdi ilk 5 saniye 20 mb ile başlıyo sonra 3mbye iniyor deli olacam çözümü yokmu bunun ya :(

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Biçimlendirmeyi dene. Olmadı low level format at.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
bu aslında kopyaladığın şeye göre de değişir eğer bir winrar taşıyorsanız bu bi kalıp olduğu için bunu hızlıca taşıyacaktır fakat txt jpg doc gibi dosyaları taşıyorsanız bu uzun sürücektir yani parçalı birşey taşıyorsanız ya da kopyalıyorsanız bu uzun sürücektir normal bir durum :) ama öyle değilse yeni bir usb bellek alabilirsiniz çok pahalı şeyler değil :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Belki yavaş yazmaya programlanmıştır :P
[MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION] e katılıyorum :) Çözümü yok mu derken var ama usb 3.0 a geçmen lazım.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
flash belleği biçimlendir. biçimlendirirken hızlı biçimlendir sçeneğini kaldır.

birim ayırma boyutu olarak da 8kb den büyük 1 kb den küçük seçme.(büyük seçersen hızlı-küçük seçersen biraz daha güvenli depolar)(mümkünse 4096 gibi bir şey seç yada 2048)

flash belleği sadece bilgisayar da kullanıyor, dvd, gibi medyalara takmıyorsan ntfs olarak biçimlendir.(PC haricindeki bazı aygıtlar ntfs dosya sistemini okuyamaz)

istersen biçimlendirme bittekten sonra flash belleğe sağ tıkla. özellikler. araçlar a gel. orda hatalar için tarama gibi bir şey var onu seç tarat.

zaten flashta donanımsal bir problem olduğumda windows "tara ve düzelt" diye uyarı çıkarıyor... bu seşekilde kurtarırısın :) ölmez belki

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynı sorun bende de var. Usb 3.0 Portu üzerinden Level Format attım. Normalde 80 Mb ile kopyalarken şimdi 30 Mb ile kopyalıyorum. Masaüstü bilgisayarın Usb 3.0 Portunda attım denemek için o da bozuldu. Merak etmeyin hard disk yada flash bellek bozulmuyor. Bilgisayar Portlarını bozuyor level format