USB bellek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan as37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

as37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar, kingston 4 GB USB bellek aldım 2 yıl garantili. ama bir arkadaşımın pc sine taktım yandı, meğer pc şase yapmış bunu aldıgım yere götürdüm kullanıcı hatası deyip kabul etmediler. böyle bir hakları var mı? peki bu USB belleğin garanti kapsamına girmesi için tuz gb dağılması falan mı gerekiyor, bir USB bellek başka nasıl bozulabilir ki anlayamadım?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Kısa devre kullanıcı hatasıdır malesef. Sadece fanrika kaynaklı hatalar garanti kapsamına giriyor...

as37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman bu ürüne 2 yıl garanti vermesinin ne anlamı ve mantığı var ben de bunu anlayamıyorum kaberdey kardeş. bir ürünün fabrika hatalı olup olmadığı zaten ilk kullanışta anlaşılır iki yıla ne gerek var?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Direk fabrik hatası olmayıp sonradan ortaya çıkan şeyler olabiliyor. Elektrik sorunu değil de kullanım durumuna göre çipi sorun çıkarabilir mesela. Yani siz kendiniz zarar vermedeiğiniz sürece bizim yaptıklarımız minimum iki yıl dayanacak diyolar.

Şöyle düşün dizel arabayı alıp depoya motorin yerine benzin doldurduğun zaman bu kullanıcı hatasıdır ve normal şartlarda garanti bununla ilgilenmez. Ama motor 1500 KM sonra kendisi öksürmeye başlarsa bu garantiye girer

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu Donanım Sorunları ve Çözümler bölümüne taşınmıştır.