Ups ( güç kaynağı ) tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikspi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Merhabalar,
22 inch AOC monitör
420W GIGABYTE KASA
DDR3 GIGABYTE ANAKART
1 GB DDR2 VGA 128 BIT
2 GB 1333 MHZ HI-LEVEL RAM
1.5 TB 5900 RPM HDD
CORE 2 QUAD Q8400 2.66 MHZ İŞLEMCİ

BEKO 200 TR YAZARKASA
HP B109A ÇOK FONKS. YAZICI
1+1 CREATIVE HOP. KÜÇÜKLERDEN

Evet Tunçmatik 650VA UPS ile bunları çalıştırıyorum. Öncelerden dvd yazıcı yazırma esnasında görmemezlik yapıyor, sanki bilgisayarla bağlantısını kesmişim gibi davranıyordu. Bu epeydir olmuyor, dün de 3 kere dvd yazdırdığımda veri tanımlama hatası verdi. Uzun süredir ups in yetmediğini düşünüyordum. Bilgisayarı kapattım, ups'i devre dışı bıraktım. Gücü 220 den verdim ve daha önce 3 kere hatalı yazılan dvdyi bu sefer ilk denememde hatasız yazdı. Hep aynı marka dvd kullandım.

Sizce tunçmatik 650va güç kaynağından kaynaklanmıyor olabilir mi?
Ya da o kadar bile çalıştığına şükret mi diyorsunuz?

Malum 850-1000va güç kaynakları biraz pahalı
850 işimi görür mü? Tavsiyeniz nedir?

Teşekkürler....

Reaksiyon puanı
189
Bilgisayarının ne kadar güç çektiğine bakarak bir karar verebilirsin. Ama ben senin yerinde olsam sıkıntı yaşamamak için kendimi biraz sıkar minimum 1000'lik bir şey alırdım. Marka olarak da ya Tunçmatik ya da APC tavsiyemdir...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bu sisteme 1000 wattlık psu almaya gerek yok. 700 wattlık gercek bir psu yeterlidir..
Sorun DVD sürücünüzden kaynaklaniyor olabilir.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yazdıklarının hepsini UPS ile mi çalıştırıyorsun? İyi dayanmış UPS. :)
Acaba PSU'da da sıkıntı var mı? Orası da önemli.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yazdıklarının hepsini UPS ile mi çalıştırıyorsun? İyi dayanmış UPS. :)
Acaba PSU'da da sıkıntı var mı? Orası da önemli.

Psu 420watt ve yeterli durumda.

Esas yetersiz olabilecek ups

hepsini 650 va tunçmatik ile çalıştırıyorum.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba kisaca guc kaynagi hakkinda bilgi vererek konuya girmek istiyorum.

Kullanmis oldugun guc kaynagi buytuk bir ihtimal Offline olarak tabir edilen guc kaynagidir. Bu tur guc kaynaklari girisi belli bir voltaj araliginda calisarak elektrik oldugu surece sebeke voltajinda herhangibir regulasyon yapmadan bagli oldugu cihazlara aktarir.

Kisa bir ornekle aciklayacak olursak;

Mevcut guc kaynaginin calisma araligi 190-230 volt ise bu sehir sebekesinden gelecek bu iki deger arasinda bir voltaj geldigi surece guc kaynagi devrede degildir ve giris voltajini direkt bagli oldugu cihazlara aktarir. Ne zamanki bu degerler disina cikildi guc kaynagi devreye girer ve cikisina da ortalama 220 volt elektrik verir bu esnada elektrigin kesik olduguna dair sinyal vermeye baslar.

Genelde 600VA ve civari guc kaynaklarinin hemen hemen hepsi offline sinifindadir. Online sinifindaki guc kaynaklari ise giris voltaji ne olursa olsun cikisinda surekli filtre edilmis ve sabit bir voltaj vardir. Bu tur guc kaynaklarini ayirt edebilmenin en kolay yolu ise fiyatidir.

Simdi senin sorununa gelecek olursak; Guc kaynaklarinda kullanilan kapasitenin birimi VA (Volt Amper) olarak geçmektedir ve cikisindaki guc (Watt) olarak degerlendirilmemelidir. Kabaca bir guc kaynaginin cikis gucunu 2/3 oranina gore hesaplayabilirsiniz. Yani 650VA bir guc kaynagi ortalama 430 Watt civarinda bir guc verir ki bu deger senin sistemin icin yetersiz gorunuyor.

Yeni alacagin guc kaynaginin kapasitesini secerken bu hususlara dikkat edersen sorunun buyuk ihtimal duzelecektir.

Saygilar.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Merhaba kisaca guc kaynagi hakkinda bilgi vererek konuya girmek istiyorum.

Kullanmis oldugun guc kaynagi buytuk bir ihtimal Offline olarak tabir edilen guc kaynagidir. Bu tur guc kaynaklari girisi belli bir voltaj araliginda calisarak elektrik oldugu surece sebeke voltajinda herhangibir regulasyon yapmadan bagli oldugu cihazlara aktarir.

Kisa bir ornekle aciklayacak olursak;

Mevcut guc kaynaginin calisma araligi 190-230 volt ise bu sehir sebekesinden gelecek bu iki deger arasinda bir voltaj geldigi surece guc kaynagi devrede degildir ve giris voltajini direkt bagli oldugu cihazlara aktarir. Ne zamanki bu degerler disina cikildi guc kaynagi devreye girer ve cikisina da ortalama 220 volt elektrik verir bu esnada elektrigin kesik olduguna dair sinyal vermeye baslar.

Genelde 600VA ve civari guc kaynaklarinin hemen hemen hepsi offline sinifindadir. Online sinifindaki guc kaynaklari ise giris voltaji ne olursa olsun cikisinda surekli filtre edilmis ve sabit bir voltaj vardir. Bu tur guc kaynaklarini ayirt edebilmenin en kolay yolu ise fiyatidir.

Simdi senin sorununa gelecek olursak; Guc kaynaklarinda kullanilan kapasitenin birimi VA (Volt Amper) olarak geçmektedir ve cikisindaki guc (Watt) olarak degerlendirilmemelidir. Kabaca bir guc kaynaginin cikis gucunu 2/3 oranina gore hesaplayabilirsiniz. Yani 650VA bir guc kaynagi ortalama 430 Watt civarinda bir guc verir ki bu deger senin sistemin icin yetersiz gorunuyor.

Yeni alacagin guc kaynaginin kapasitesini secerken bu hususlara dikkat edersen sorunun buyuk ihtimal duzelecektir.

Saygilar.

Uzun uzun açıklamışsınız, teşekkürler hocam.

850 veya 1000 va olur artık.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
PUS detekli al 80 lira falan ama en iyisi o