Unreal Engine 4 detayları

Bu konuyu okuyanlar

farcry25

Öğrenci
Katılım
3 Haziran 2012
Mesajlar
32
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0

Gameinformer son sayısında Unreal Engine 4 için yaklaşık 10 sayfalık bir yazı dizisi bulunuyor. Bu yazı dizisinde grafik motoruyla ilgili oldukça önemli bilgiler mevcut. Bu bilgilere ana hatlarıyla bir bakalım.

Epic Games AMD, Nvidia, Intel, ve Qualcomm teknoloji devleriyle masaya oturup yol haritasını daha belirgin hale getirmeye uğraşıyor. Son gösterilen UE 4 grafik motoru sadece Gtx 680 ekran kartıyla çalıştı.

UnrealEngine4-CizgimNet-4-500x278.jpg

Bu grafik motoru lens flare (yani bir merceği ışığa yaklaştırdığınız zaman oluşan ışık daireleridir) teknolojisine dayalı ve dinamik bir grafik motoru olarak geliştiriliyor. Bir anda milyonlarca parça üretme kapasitesine sahip. Bu moturu kullanan bir oyunda ki patlamayı hayal edin.

Yapımcılar için geliştirme seti yakında satışa sunulacak. Epic ” mümkün olduğunca geliştirme süresince para almak ve bu konuda yapımcıları güçlendirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu. Epic Unreal Engine 4′ün gelecek nesiller için daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyor. Tüm bu oluşturma sürecini oldukça rahat ve akıcı geçirdiklerini söylediler. Yapımcılar herhangi bir noktada oyunun kontrolünü ele alabilir ve editöre çıkmadan kaynak kodu düzenleyebilir yeniden yapabilme gibi olanaklara sahip olacaklar.

Sadece büyük firmalar için tasarlanmıyor, basit programcılarda Unreal Engine 4′ü kullanabilirler. Epic Unreal Engine 4′ü yeni gelecek nesil için tam 10 yıl kullanılabileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.cizgim.net/unreal-engine-4-detaylari/
 
Üst