Ünlü kripto para borsasına milyonlarca dolarlık siber saldırı

  • Konuyu başlatan Tunahan Karakış
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

T

Tunahan Karakış

SDN Okuru
Dünyaca ünlü kripto para borsası Crypto.com'a siber saldırı düzenlendi. Saldırının sonucunda 15 milyon dolarlık kripto para çalındı.
Geleceğin paraları olarak lanse edilen kripto varlıkların son yıllardaki devasa gelişimi hepimizi malumu. Yerinde ve doğru hamlelerle yatırımcılarına ciddi miktarlar kazandırabilme potansiyeline sahip olan bu varlıklar, kullanım hacminin günden güne büyümesi ve hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başlamasının ardından bilgisayar korsanları arasında adeta bir cazibe merkezi haline geldi.

Kısa süre önce T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğrenim gören binlerce öğrencinin özel bilgilerinin çalındığı açıklandı.​

Crypto.com’dan 15 milyon doların üzerinde kripto para çalındı​

Kripto paraların boy gösterdiği ve yatırımcılarla buluştuğu borsalarda yaşanan siber saldırı olaylarına kısa süre önce bir yenisi eklendi. Ünlü kripto para platformu Crypto.com’un siber saldırıya uğradığı ve 15 milyon doların üzerinde değeri bulunan 4 bin 600 Ethereum’un çalındığını duyuruldu.

crypto.com-coin.jpg


Bildiğiniz üzere platform, geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcıların hesaplarında şüpheli ve yetkisiz hareket bildirmesinin ardından olayı araştırabilmek için çekim işlemlerini geçici olarak durdurmuştu. Hatta o dönem yapılan açıklamada yatırımcılarının iki faktörlü doğrulama kullandığını ve bilgisayar korsanlarının gelişmiş güvenlik yöntemini geçmesinin bir hayli zor olduğu belirtilmişti. Öte yandan tüm fonların güvende olduğu açıklanmıştı.

Bu süreçte siber saldırıya uğradığını doğrulamayan Crypto.com’un yaşadığı bu durum Blockchain güvenlik firması olan PeckShield tarafından ortaya çıkarıldı. Firmaya göre bilgisayar korsanları bir şekilde güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcı hesaplarına sızdı ve çalınan 4 bin 600 Ethereum’un takip edilmesini oldukça zorlaştıran kaynak ve hedef arasındaki bağlantıyı kesen bir Ethereum gizlilik protokolü konumundaki Tornado Cash ile taşıdı.


Crypto.com’un yaşanan ihlalin ardından kendi içinde soruşturma başlattığı ve güvenlik altyapısını daha da geliştirebilmek için gerekli adımları atmaya başladığı iddia ediliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı Twitter paylaşımında kullanıcı fonlarının güvende olduğunun sözünü veren platformun önümüzdeki günlerde konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: Ünlü kripto para borsasına milyonlarca dolarlık siber saldırı
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst