Unlocker 1.9.2 İle Silinenemeyen Dosya/Virüs Kalmasın

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
image.axd

Unlocker, silinemeyen dosyaları silmek amacıyla hazırlanmış ücretsiz bir yazılımdır. Yazılımın Türkçe desteği de bulunmaktadır. Çalışma mantığı ise şudur: Silinmeyen dosyanın hangi uygulamalar tarafından kulanıldığını denetlemek ve bu uygulamalara son vererek dosyanın silinmesini sağlamak. Zaman zaman her kullanıcının başına bu tür sorunlar gelebilir. Yani siz bir dosyayı silmek istediğinizde dosyanın kullanımda olduğu ve silinemeyeceğine dair uyarı iletileri alabilirsiniz. Bu gibi tüm problemlerde Unlocker, işinize yarayacak en iyi sağ tuş yardımcınız olacaktır.

Yazılımın Kullanımı

Silmeye çalıştığınızda uyarı iletisi almış olduğunuz bir dosyayı Unlocker yardımıyla silmek için silemediğiniz dosyaya sağ fare tuşuyla tıklayın. Unlocker programı kendisini zaten sağ tıklama menüsüne yerleştirmiştir. "Unlocker" ifadesine tıklayın, karşınıza o dosyanın hangi uygulamalar tarafından kullanıldığını gösteren bir pencere çıkacaktır. Burada yapmanız gereken tek şey seçim menüsünden "Sil" komutunu kullanıp, "Bütün kilitleri aç" tuşuna tıklamak olacaktır. Daha sonra dosyayı rahatlıkla silebilirsiniz. (Özellikle dosyanın Explorer.exe uygulaması tarafından kullanıldığı için silinemediği ve bir sonraki sistem açılışında temizlenmesi gerektiği yazılı bir uyarı mesajı alırsanız, bu uyarıyı gözardı edebilirsiniz. Zira program, bir sonraki açılışta dosya silmeyi teklif etse de ekranı yenilediğinizde, tekrar başlatma zorunluluğu olmadan silindiğini görüyorsunuz)

http://www.emptyloop.com/unlocker/#download

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Uzun süredir kullandığım vazgeçilmez programlarımdan

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Windows 7 den sonra hiç kullanmadım daha çok windows xp de kullanmıştım.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bayadır 1.9.1 sürümündeydi. Güncellenmiş kopyalama taşıma gibi işlemler eklenmiş.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Gerekli programlardan ama zamanında IObit Unlocker'a geçmiştim

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Teşekkürler, arada lazım oluyor.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ancak benim başımda bir tema var temayı silemiyorum unlocker ile sil dediğim zamanda bilgisayara rest atıyor öyle lanet bi virüs :/