Üniversitelerde yazılım dersleri

pikachu_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
üniversitede yazılım mühendisliğine hiç bir yazılım bilgisi olmadan gidilir mi yani üniversitede önceden alt yapı olması zorunlumu yoksa derslere temelden mi başlıyorlar

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
üniversitede yazılım mühendisliğine hiç bir yazılım bilgisi olmadan gidilir mi yani üniversitede önceden alt yapı olması zorunlumu yoksa derslere temelden mi başlıyorlar
Bilgili gitmeniz çok daha iyi olur fakat gidilir hocam. Temelden başlayarak dersler öğretilir. İlk olarak öğretecekleri şey 'Hello World' olur ki bu da her şeyin başıdır. Bir korkunuz olmasın. Ben de üniversiteye girdiğimde hiçbir şey bilmiyordum yazılım konusunda. Tabii yazılım mühendisliği okumadım fakat bir sorun yaratmaz size.

Batuhan Sertol

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Tabii ki öğretici derslerde veriliyor ama gitmeden önce konulara haşin neşir olmanız bilgili olmanız sizin için çok artı sağlayacaktır.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Eğer ilgi alaka göstermezsen ve yeteri kadar da çalışmaz isen ki zaman sorun çıkarabilir, o taktirde zorlanırsın. Mutlaka yardımcı bir kurs bul ve kendini destekle çünkü üni dersleri genelde yüzeysel olur...