Üniversiteler 15 gün öncesine döndü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gorkem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Danıştay, YÖK Başkanı Özcan'ın genelgesini durdurunca kampüslerde eskiye dönüldü

98727.jpg

Danıştayın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlere gönderdiği yazıyla ilgili kararı sonrasında, çeşitli üniversitelerden açıklamalar geldi.

KTÜ'DE YASAK YENİDEN UYGULANACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Danıştay kararı üzerine üniversitenin yönetim kurulları ve senatosunu toplayarak değerlendirme yaptıklarını belirtti ve ''Bu değerlendirme sonucunda, 15 gün önceki duruma dönülmüştür'' dedi.

RİZE ÜNİVERSİTESİ ESKİYE DÖNDÜ
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, Danıştayın YÖK'ün ilgili yazısını iptal etmesi üzerine eski uygulamaya döndüklerini ifade ederek, ''Türkiye bir hukuk devletidir. YÖK tarafından bize yazı gönderilmesinin ardından kararı uygulamıştık. Ancak şimdi Danıştayın verdiği karar var. Biz de doğal olarak eski uygulamaya döndük'' dedi.

Sakarya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada ise YÖK'ün genelgesi hakkında Danıştay tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararıyla, yeni bir durumun ortaya çıktığı bildirildi.

Açıklamada, ''YÖK Başkanlığı genelgesi doğrultusunda karar alan üniversitemizin yetkili kurulları, bu genelgeyle ilgili Danıştay 8. Dairesinin aldığı yürütmenin durdurulması kararı sonrası, değerlendirme yaparak bir karar vermek üzere 13 Martta toplanacaktır'' denildi.

Kaynak

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bende sevindim :)

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet bende üniversitelere türbanla gırmenın sevıncını yasayanlara fazla sevınmeyın demıstım :)sorun yok sevınclerı kursagında kaldı arkadasların

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Görevliler otobüsü durdurup baş örtülerini açtırınca bir kızın otobüsten inip hüngür hüngür ağladığını gördüğümde ben hiç sevinemedim ama sevinenler vardır tabi.

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şeriat istiyoruzzzzzzzzzzz. ;)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bence yök kanunu da değişip adım atılmalıydı, yap boz mu bu tak çıkar?

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok yazik ya, basortulu insanlar Amerikada, Avrupada her universitede cok rahat okurken %99 musluman olan bir ulkede ortemiyorlar. Cok yazik cok.

Avrupada hicbir ulkede universitede yasak yok. Liselerde de cogunda yok. Amerikada ise hicbiryerde ilkokulda bile yasak yok, Turkiyede ise serbest olan yer yok. Bu nasil bir zihniyettir.

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
%99 bu rakama hep takılmısımdır

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gorkem dedi ki:
"sevindim" diyenleri hiiic anlamiyorum. Bir hristiyan rahip kiyafetiyle universiteye girse eminim birsey demezsiniz ama basortusune gelince yasak olmasina seviniyorsunuz. Ben hic anlamiyorum sizi. Siz hangi ulkede yasiyorsunuz?

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kimsecik dedi ki:
Gorkem dedi ki:
"sevindim" diyenleri hiiic anlamiyorum. Bir hristiyan rahip kiyafetiyle universiteye girse eminim birsey demezsiniz ama basortusune gelince yasak olmasina seviniyorsunuz. Ben hic anlamiyorum sizi. Siz hangi ulkede yasiyorsunuz?

şeriat ıstıyoruz dıyorum sen ne dıyorsun kardesım ;)

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kimsecik dedi ki:
Gorkem dedi ki:

o zaman mayo ile de girilsin ? neyshe uzatırsak sabahı buluruz kapayalım

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
dnzz he ya doru dion :)

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
az kaldı gorkemcim.. azz istedigim seriat duzenı gelecek yakında ;) akp'ye guvenıyorum

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
anayasa engeller :)

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gorkem dedi ki:
kimsecik dedi ki:
Gorkem dedi ki:

o zaman mayo ile de girilsin ? neyshe uzatırsak sabahı buluruz kapayalım

Mayo ile basortusu bir mi? Amerikada kiyafet serbest diye mayoyla mi geliyor insanlar. Hem isteyen mayoyla da girsin. Kagit ustunde hicbir kiyafet yasak olmamali bence. Insanlar kendileri karar vermeli. Demokrasi bu degil mi? Demokrasi yoksa secim niye yapiyoruz?

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
* Uyanın ülkede enflasyon aldı başına gidiyor.Yİne Banknotların değeri artıyor .Demekki ihtiyaç var.Bence söylendiğinden çok çook daha fazla enflasyon.Amerika borsası çalkalanıyor dünya piyasası etkileniyor.

* Daha birkaç gün önce kuzey ırak a girdik halen operasyonlar sürüyor.Pkk ile mücadelemiz var.

* işşizlik hala başedilemeyen bir sorun.

daha liste uzar gider ve biz hala başörtüsü konuşuyoruz.İşte bu ülke bu yüzden uykusundan uyanamaz.

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ülkenin müslüman olmasına gerek yok. Laiklikten ödün vermeye de gerek yok. Okula dini sembolleriyle gelenleri almayan zihniyeti anlamıyorum ben, bi de tek kasıt İslam dinine sanki. Türbanın boyna takılmış bir haç kolyesinden ne farkı var, ikisi de dini belli etmiyor mu? Peki neden kolyeye ses çıkmıyor, herkes anlayışla karşılıyor da, başörtüsü takmak isteyince suç oluyor. Bu konulara taraf olarak katılmayı sevmesem de, İstiklal Marşı'nı hatırlamadan edemiyorum:

Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır atanı.

Şair kime sesleniyor bi düşünün bence.

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Alengirli İşlerin Adamı günümüzde başörtü din olarak kullanılmıyor simge olarak kullanılıyor

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben uzun uzun bu konularda yazmaktan bıktım .! kendimi tutayım diyotum tutamiyorum ?

sırf ülkede bir gurup istiyor diye sırf onların gönlü olsun diye bu ülke hep yasakcılarlamı uğrasacak ?
İstersen mayoyla gir ! istersen bikiniyle girebilirsin eğer utanmazsan anadan doğma bile girebilirsin .!

Dnzz neden sevindiğini anlamadım acıkcası .! %99 a takılman gayet normal cunku bende bu orana inanmıyorm . ! eğer öyle olsa durum böyle olmazdı . ! Şeriat istiyormususn deniz :) Malesef cok bekliceksin aslında bunun olmucağını sende biliyorsun ama maksat birine camur atmak olunca o partiye karsı olan %53 lük kısım hep saldiriyor. ! Ama gün gelecek bu ülke hakettiği yerlerde olacak . ! işte o zaman basortusuydu alevi derdiydi kürt sorunuydu falan filan gibi şeylerle uğrasmak yerine bilmem kacıncı Bor madenimizi işletmeye acmis bulunacaz . ! Ama Sizin istediğiniz bu değilse YASAKCILIĞA devam edebilirisinz ..
AMA ONDAN SONRA BANA ATATÜRKCÜYÜM . ! ÜLKEMİ SEVİYORUM muhabetti yapmayin. ! cünkü ülke insanları arasında ayrismaya yol acan herkes bana gore bu ülkenin gelişmesi için bir engeldir .ister katılın ister katilmayin ? cok daha sey yazardım aslında ama benim burda yazmam birşey değiştirmicek biliyorum .! daha once bu konularda cok yazdım nafile .!
Ama bu ülke güzel günler gorecek . ! ne kadar engelleme olsada .. ;)

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
neyshe konu uzar konuşmak istemiyorum

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Basortusu yasagina cok orijinal bir yaklasim Senai Demirci'den

http://www.senaidemirci.net/yazilar.php?kategori=1&makaleid=2365

Tercihe izin verilmeyen yerde, baskının hükmettiği alanda “insan” yoktur. Zorlamanın ezdiği “kamusal alan”larda “insan”ın var olabilirliği de iptal edilir. Zorlayan da zorlanan da “insan” olma fırsatını ilga eder. Mecbur tutulduğumuz demde “kendi kendinelik”imizi ortaya koyamayız ki. Zorbalığın olduğu yerde, “değer” üretemeyiz ki. Zorbalık “hatadan dönmeye” fırsat tanınmaz. Hata etmeni baştan engeller. “İyi”yi “kötü”ye tercih edecek özgürlük yoksa, “iyilik” üretilemez. “Zorla güzellik olmaz.” Zorla din de olmaz. “Borç”tur “din”. Minnet borcu. Hiç zorunlu olmadığı halde seni yoktan var edene, hiç zorlanmadan, iç’inden gelerek, iç’ten isteyerek teşekkür edebilmen içindir bu ömür. Teşekkür de edebilsin diyedir teşekkür etmeyenlere de, teşekkür etmeyişlerine de izin verilmesi.
Rabb-i Rahîmimiz, ister istemez kulluk etmemizi istiyor değil; isteyerek ve güzellikle huzuruna gelmemizi istiyor. Baskılanmış bir “insan”ı geçerli saymıyor. İradesiyle var olmasını istiyor insanın. Baskı, başını örtmeye doğru da olsa, başını kapatmaya doğru da olsa, başını örtmek de isteyenlerin örtmek isteyemeyenlere baskı yapabileceği ihtimaliyle başını örtmek de isteyenlere doğru da olsa, güzel değildir, insanî değildir. Dolayısıyla, ve dobrasıyla “İslamî” değildir.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Baş Örtüsüne El Uzatan yada Laf eden insanlar , Sütçü imamların hasan tahsinlerin Sıktıkları kurşunlara kısacası kurtuluş savaşının ruhuna tüküren insanlardır ...

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş olayı carpıttırmaya calısanlara ortam hazırlamayın.
sorun su
basartüsü ninelerimizin ve hata annelerimizin bundan 6 sene önce ki bildiğin haliyle bi örtüdür,

türban sa :,
temelin de syası bi emel tasıyan, masumane islam dinin gereklerini yerine getirmeye calısan
aslında Atatürk ve arkadaşlarının ve hatta dedelerimizin kurdugu bu cumhuriyete küfür etmekten cekinmeyen,

dinim bunu emrediyor deyip ayakları çıplak veya yarı açık veyahutta tansparan gezen,
kot vb pantolon giyen,

vücudunun tüm hatları nı gbelirten elbiseler giyen

dişilini tamamiyle ortaya koyacak sekilde mmakyaj yapıp sokaga cıkan,
cırtlak renklı türbanıyla bakışları üzerine ceken,

sevgililer günün diye uydurk bi günde bebekte sevgilisiyle kolkola gezen

(istisnalar hariç)

vs... (sayamayacagım gine hırslandımm...)

bilinçsiz muhakeme yapamayan .okumayan.insanlar toplulugudur

madan siyasi bi simge tasımıyo, maden sırf dinim bunu emrediyo diye türban takıyorlarsa
b,z,m bildiğimiz türden basörtüsü taksınlar....

yoooo olmaaaaa. ben özgürüümmmm..

yaaaaaa

,

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ortitorti dedi ki:
kardeş olayı carpıttırmaya calısanlara ortam hazırlamayın.
sorun su
basartüsü ninelerimizin ve hata annelerimizin bundan 6 sene önce ki bildiğin haliyle bi örtüdür,
......

Turban siyasi simge basortusu degil diyorsunuz madem o zaman basortusu serbest olsun heryerde, buna da karsi cikarsiniz. Turbanla basortusu 2 ayri sey degil ki, sinirlarini nasil ciziyorsunuz merak ediyorum. Cenesinin altindan baglayan zararsiz, baglamayan zararli oyle mi, ne yaman bir celiskidir bu. Kafanin icindeki onemlidir ne giydigin degil. Su an universiteye basini acip giren ogrenci bugun zararsiz da yarin basortulu girse zararli midir? Hem ayni dunya gorusune sahip erkekler universiteye girerken kizlarin girememesi kadin ayrimciligina girmiyor mu?

Neyse bu hamur cok su goturur. Sizi de biraz keyiflendirecek bir video buldum. Turban basortusu ayrimina dair keyifli bir radyo programi mutlaka izleyin

[youtube=425,350]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/paEMPz1cZSM&rel=1&border=0"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/paEMPz1cZSM&rel=1&border=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent"width="425" height="355"></embed></object>[/youtube]

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turban CHPye de girdi

Madem turban siyasi bir simge CHP genel baskani da turbanli bir uyeye rozet takti. O zaman turban CHP nin de simgesi mi oluyor :)

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Olamaz böyle birşey laiklik elden gitti. Deniz Baykal şeriatcı olmuş. Nasıl siyasi, felsefi, sosyolojik, psikolojik,fasaryolojik bir simge olan türbanı takan birini chp'ye kabul eder. Rektörler komtitesi size sesleniyorum şu Deniz Baykal'a haddini bildirin hep bilimle uğraşacak değilsiniz ya.... Atatürk'ün kurduğu parti elden gidiyor. Aman Allahım şey yanlış oldu Tanrım kurtar benim oyuncağımı şey yani partimi :)))

kimsecik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
intibah dedi ki:
Olamaz böyle birşey laiklik elden gitti. Deniz Baykal şeriatcı olmuş. Nasıl siyasi, felsefi, sosyolojik, psikolojik,fasaryolojik bir simge olan türbanı takan birini chp'ye kabul eder. Rektörler komtitesi size sesleniyorum şu Deniz Baykal'a haddini bildirin hep bilimle uğraşacak değilsiniz ya.... Atatürk'ün kurduğu parti elden gidiyor. Aman Allahım şey yanlış oldu Tanrım kurtar benim oyuncağımı şey yani partimi :)))

[glow=red,2,300]Turban CHP'ye de girdi[/glow] basligiyla yeni bir konu actim yorumlarinizi bekliyorum
http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunyaturkiye/turban-chpye-de-girdi-t26791.0.html;new

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kimsecik dedi ki:
Turban CHPye de girdi

Madem turban siyasi bir simge CHP genel baskani da turbanli bir uyeye rozet takti. O zaman turban CHP nin de simgesi mi oluyor :)

Konuyu saptirmayin adam bazi yerlerde karsi Turbana konuyu saptirarak nereye varicaksiniz Irak`a mi ?