Üniversite Sınavlarına Hazırlanıcam Yol Gösterir Misiniz?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar selamlar.Bu sene 4 sınava da girdim aşağı yukarı kolay geldi bana sınavlar ve iyice hırs yaptım.

Şimdi ben 1-2 ay sonra dersaneye başlayacağım.Bu süre zarfında kendim evde çalışmak istiyorum.Çünkü meslek lisesi olduğumuz için hiç bir dersi görmedik.Haliyle matematikte işlem yeteneğim falan baya zayıfladı.

Dersaneye başlayana kadar kendim bir şeyler yapmak istiyorum , altyapı oluşturmak istiyorum ancak hangi konuları çalışmam gerektiğine karar veremiyorum. Dersane müfredatı hakkında hiç bilgim yok.

Şimdi ben seneye mimarlık kazanmak istiyorum MF4 den alıyor dersane başlayana kadar hangi konulara daha ağırlık vereyim ? Yol gösterir misiniz ? Şimdiden teşekkürler :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
*Dershanelerin konu anlatımlı, örnek çözümlü kitaplarından birtanesini al.
*Konu anlatımlarını güzelce oku, çalış, anladığın noktaları başka kaynaklardan araştır, bilenlere sor, çözümleri incele, ÖĞREN.
*ÖĞRENDİĞİN konunun testlerini çöz, minimum 50 tane soru.
*Daha sonra sıradaki konuya geç.(Bir konuyu öğrenmeden diğerine SAKIN geçme)

** Konu konu ilerle ve unutmaki, hepsini yaptığın konulardan ziyade hiçbirini yapamadığın, anlamadığın, çalışırken sıkıldığın konulara ODAKLAN.

*Kendine bir çizelge yarat, konu isimleri ve test isimleri,tahiri, testlerde yaptığın doğru yanlış boş sayılarını içeren ve bunu odanın baş köşesine as.
*Günü birlik bu çizelgeyi güncelle.
*Kendine hedefler koy, bilmemne konusunda 25 soruda 20 net çıkartana kadar bıkmadan usanmadan testler çözmek şeklinde.
*Planlı programlı çalış, sabah kahvaltıdan sonra 9-12 arası şeklinde.
*Ailenden birileri mutlaka ama mutlaka senin çalışmanı takip etsin, seni motive etsin, sana kızsın, sonuçlarını incelesin.
*Her testten sonra yanlış yaptığın soruların çözümlerini MUTLAKA ÖĞREN. Doğru yaptıkların sana pek birşey kazandırmaz, asıl kazanç YAPAMADIĞIN VE YANLIŞ YAPTIĞIN SORULARIN ÇÖZÜMLERİNİ ÖĞRENMEKTE!!!!!!!!!!

** Gerekirse özel ders al, ailen de bunun için çabalasın, aileme yük olmak istemiyorum deme, eğer sınavlarda başarılı olamazsan bugun yaratacağın yük hiçbirşey kalır yanında. O nedenle hem ailen özveride bulunsun, bulunmazlarsa sen HAKKINI İSTE!! Bu bir ailenin en önemli görevi ve sorumluluğudur!!!

*Çevrende daha önce başarılı olmuş, aklı başında, yardımsever, zeki bir abini/ablanı bul ve onla fikir alışverişinde bulun!!

:)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
*Dershanelerin konu anlatımlı, örnek çözümlü kitaplarından birtanesini al.
*Konu anlatımlarını güzelce oku, çalış, anladığın noktaları başka kaynaklardan araştır, bilenlere sor, çözümleri incele, ÖĞREN.
*ÖĞRENDİĞİN konunun testlerini çöz, minimum 50 tane soru.
*Daha sonra sıradaki konuya geç.(Bir konuyu öğrenmeden diğerine SAKIN geçme)

** Konu konu ilerle ve unutmaki, hepsini yaptığın konulardan ziyade hiçbirini yapamadığın, anlamadığın, çalışırken sıkıldığın konulara ODAKLAN.

*Kendine bir çizelge yarat, konu isimleri ve test isimleri,tahiri, testlerde yaptığın doğru yanlış boş sayılarını içeren ve bunu odanın baş köşesine as.
*Günü birlik bu çizelgeyi güncelle.
*Kendine hedefler koy, bilmemne konusunda 25 soruda 20 net çıkartana kadar bıkmadan usanmadan testler çözmek şeklinde.
*Planlı programlı çalış, sabah kahvaltıdan sonra 9-12 arası şeklinde.
*Ailenden birileri mutlaka ama mutlaka senin çalışmanı takip etsin, seni motive etsin, sana kızsın, sonuçlarını incelesin.
*Her testten sonra yanlış yaptığın soruların çözümlerini MUTLAKA ÖĞREN. Doğru yaptıkların sana pek birşey kazandırmaz, asıl kazanç YAPAMADIĞIN VE YANLIŞ YAPTIĞIN SORULARIN ÇÖZÜMLERİNİ ÖĞRENMEKTE!!!!!!!!!!

** Gerekirse özel ders al, ailen de bunun için çabalasın, aileme yük olmak istemiyorum deme, eğer sınavlarda başarılı olamazsan bugun yaratacağın yük hiçbirşey kalır yanında. O nedenle hem ailen özveride bulunsun, bulunmazlarsa sen HAKKINI İSTE!! Bu bir ailenin en önemli görevi ve sorumluluğudur!!!

*Çevrende daha önce başarılı olmuş, aklı başında, yardımsever, zeki bir abini/ablanı bul ve onla fikir alışverişinde bulun!!

Önerilerinizi okudum çok teşekkürler değerlendireceğim :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Denenmiş, başarıya ulaşmış ve birçok kişinin başarıya ulaşmasına vesile olmuş bir sistemdir bu.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Benim söyleyebileceğim bir şey bırakmamış [MENTION=142972]tambjk[/MENTION] :D

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
O zaman arkadaşlar söylediklerinizden yola çıkarak mat1 den başlıyorum çalışmaya. [MENTION=105290]erenberk[/MENTION] [MENTION=142972]tambjk[/MENTION]

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Başla başla :yes: Mat1 konularını belirle ya da direk dersane kitaplarından birini al oradaki konu sıralamasıyla çalış.

Kitap alma işini haftaya yapabilirim anca internetten video vs. çalışmayı düşünüyorum yazıcıdan da testleri çıkartırım :) Teşekkürler bu arada.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
O zaman arkadaşlar söylediklerinizden yola çıkarak mat1 den başlıyorum çalışmaya. @erenberk @tambjk

Kaybedecek 1 dakikan bile kalmadı :) Hayatının dönüm noktasındasın, bunu unutma.

** Sana bu yolda zarar verecek, rehavete sokacak, çalışmaktan alıkoyacak arkadaşların EN BÜYÜK DÜŞMANIN.
*Kendibu bu arkadaşlardan ve arkadaşlıklardan soyutla, uzak dur.
*Gerçek arkadaşların senin geleceğini ve başarını isteyenler ve bu yolda yardımcı olanlardır, unutma.
*Hedef olarak; gideceğin dershanenin en başarılı sınıflarını, istediğin bölümün en başarılı üniversiteleri belirle kendine.
*Bu yolda pes etme, nasıl daha iyi olurum diye sürekli düşün araştır sor soruştur.
*Sakın yeteri kadar başarılı olmayan kişilerle rekabete girme, onları geçmenin rehavetine SAKIN KAPILMA, senin rakiplerin Türkiyenin en iyiler, kolej öğrenciler, fen lisesi öğrenciler. Onlarla mücade edeceksin bu yolda!!
*Mümkünse bulunduğun bölgenin en kalabalık, en başarılı, en çok derece çıkartan dershanesine git, eğer bulunduğun ilçe yada kasabada yoksa, şehir merkezine git. Eğer başarılı öğrencilerle bir arada bulunur, rekabete girişirsen, işte o zmn başarıya yakın olursun. Onlardan öğrenebileceğin çok şey olduğunu sakın unutma

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kaybedecek 1 dakikan bile kalmadı :) Hayatının dönüm noktasındasın, bunu unutma.

** Sana bu yolda zarar verecek, rehavete sokacak, çalışmaktan alıkoyacak arkadaşların EN BÜYÜK DÜŞMANIN.
*Kendibu bu arkadaşlardan ve arkadaşlıklardan soyutla, uzak dur.
*Gerçek arkadaşların senin geleceğini ve başarını isteyenler ve bu yolda yardımcı olanlardır, unutma.
*Hedef olarak; gideceğin dershanenin en başarılı sınıflarını, istediğin bölümün en başarılı üniversiteleri belirle kendine.
*Bu yolda pes etme, nasıl daha iyi olurum diye sürekli düşün araştır sor soruştur.
*Sakın yeteri kadar başarılı olmayan kişilerle rekabete girme, onları geçmenin rehavetine SAKIN KAPILMA, senin rakiplerin Türkiyenin en iyiler, kolej öğrenciler, fen lisesi öğrenciler. Onlarla mücade edeceksin bu yolda!!
*Mümkünse bulunduğun bölgenin en kalabalık, en başarılı, en çok derece çıkartan dershanesine git, eğer bulunduğun ilçe yada kasabada yoksa, şehir merkezine git. Eğer başarılı öğrencilerle bir arada bulunur, rekabete girişirsen, işte o zmn başarıya yakın olursun. Onlardan öğrenebileceğin çok şey olduğunu sakın unutma

Zaten gaza gelmiştim iyice gaza getirdiniz hocam teşekkürler her fırsatta okuyacağım bu yazdıklarınızı :D