Üniversite önemli mi ??

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Arkadaşlar herkese merhaba bu ilk paylaşımım cok heyecanlıyım öncelikle ben inşaat mühendisliği okuyordum hem gelecek kaygısı hem okuduğum üniversite iyi olmama sebebi ile bölümü bıraktım sınava hazırlanmaya başladım diş hekimliği veya eczacılık istiyordum fakat bu meslek sahipleriyle konuştuğum zaman şöyle bir şey dediler artık ihtiyaç fazlası mezun veriyoruz . Yani hiç mezun vermeseler bile 2023 e kadar yetecek mezun var ardından benimde gerek çalışma ortamı gerek ilgi alanım olsun bilgisayar mühendisliğine yöneldim fakat bilgisayar mühendisliğinde ilk 10 bin harici garanti iş vaadi etmeyen bir bölüm diye düşünüyorum orta halli ünilerde okuyacağım en iyi ihtimal Ankara ya da Anadolu ünileri veya biraz paraya kıyıp Bahçeşehir veya mef ya da Kadir has gibi ünilerde okuyacağım . Sizlere sorum şu bilgisayar mühendisliğinde bilgiye aç kendini cok iyi geliştirecek biri için üniversitenin önemi nedir ?
(Masomo veya shiftdelete net gibi yerlerde çalışmak için )

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Shift delete'de Moderatör olabilmek için Üniversite diploması gerekmez. Zaten maaş da vermiyorlar. Masomo ne oluyor ?

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Shift delete'de Moderatör olabilmek için Üniversite diploması gerekmez. Zaten maaş da vermiyorlar. Masomo ne oluyor ?
Hocam moderatör degil ofislerinde çalışmak ne bileyim haber vb seyler yazmak uygulamalarını yönetmek vb hedeflerim var .
Masomo ise kafa topu 2 nin sahibi miniclip tarafından ortaklığı olan bir şirket YouTube’da Masomo ofis videosunu izlerseniz daha iyi bir bilgi alırsınız yorumunuz için teşekkürler

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olarak şunu diyeyim, hiçbir meslek garanti iş vaat etmez. Her şey kişide biter. Ancak bilgisayar mühendisliği şu anda oldukça popüler ve çok geniş iş imkanlarına sahip. Üstelik açıkta çok fazla. İlk 10.000 şart değil. Türkiye şartlarında ilk 100.000 iyi sayılır.

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Hocam dediklerinizde haklı sayılırsınız ama linkednde cogu büyük şirketleri incelediğim zaman en düşük üniversite olarak Ankara üniversitesini gördüm ve gerçekten artık cok tereddütte kaldım ne yapacağım konusunda bakalım umarım iyi yerlere gelebiliriz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olarak şunu diyeyim, hiçbir meslek garanti iş vaat etmez. Her şey kişide biter. Ancak bilgisayar mühendisliği şu anda oldukça popüler ve çok geniş iş imkanlarına sahip. Üstelik açıkta çok fazla. İlk 10.000 şart değil. Türkiye şartlarında ilk 100.000 iyi sayılır.
Galiba sizde shiftdelete ekibindensiniz bu ekibe girerken üniversite diplomanıza mı baktılar yoksa bilginize mi ? Kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi mi ? Yani diploman hangi aşamada önemli teşekkür ederim ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Hocam dediklerinizde haklı sayılırsınız ama linkednde cogu büyük şirketleri incelediğim zaman en düşük üniversite olarak Ankara üniversitesini gördüm ve gerçekten artık cok tereddütte kaldım ne yapacağım konusunda bakalım umarım iyi yerlere gelebiliriz

Galiba sizde shiftdelete ekibindensiniz bu ekibe girerken üniversite diplomanıza mı baktılar yoksa bilginize mi ? Kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi mi ? Yani diploman hangi aşamada önemli teşekkür ederim ?
Eğer yeterli yazılım bilgisine ulaşırsanız, bir şeyler üretirsiniz muhakkak. Mobil ise birkaç uygulama, web ise birkaç web sitesi gibi gibi. Yani ortalama üstü bilgiye ulaşıldığı zaman kendiniz bir şeyler de yaparsınız ve bunları iş müracatlarında kullanırsanız bütün kapılar açılır. Bugün bizim üniversiteden mezun olup Amerika'da Microsoft ve Google gibi dev şirketlerde çalışanlar da var. Yazılım dünyası derya deniz. Tamamen kendinizi geliştirmenize bağlı. Bu ülkenin eğitim seviyesinde ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi hariç üniversiteye çok bel bağlamayın derim zaten.

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Eğer yeterli yazılım bilgisine ulaşırsanız, bir şeyler üretirsiniz muhakkak. Mobil ise birkaç uygulama, web ise birkaç web sitesi gibi gibi. Yani ortalama üstü bilgiye ulaşıldığı zaman kendiniz bir şeyler de yaparsınız ve bunları iş müracatlarında kullanırsanız bütün kapılar açılır. Bugün bizim üniversiteden mezun olup Amerika'da Microsoft ve Google gibi dev şirketlerde çalışanlar da var. Yazılım dünyası derya deniz. Tamamen kendinizi geliştirmenize bağlı. Bu ülkenin eğitim seviyesinde ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi hariç üniversiteye çok bel bağlamayın derim zaten.
Özetleyecek olursak kendini geliştirdiğin sürece korkmadan oku diyorsunuz degil mi ?

Uçakçı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar,

Tabi ki üniversitenin önemi oluyor ancak birinci etken bu mudur dersen bence değil. İTÜ ODTÜ vb mezunu ama kendini çok geliştirememiş bir mezundansa, başka üniversiteden mezun olup kendini geliştirdiysen çok güzel maaşlar alabilirsin :) Hakkında hayırlısı olsun.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Özetleyecek olursak kendini geliştirdiğin sürece korkmadan oku diyorsunuz degil mi ?
Kesinlikle. Ama dediğim gibi üniversiteye bel bağlamayın. Yüksek ihtimalle iyi bir eğitim alamayacaksınız çünkü. Yıl olmuş 2020 hala 15 yıl önceki sistemlerde kod yazdırmaya çalışan hocalar var. Sayıları da az değil. Ancak internette çok fazla kaynak var. Udemy olsun, YouTube olsun birçok yerden yazılım öğrenebilirsiniz. Ancak bütün bunlardan önce iyi derecede ingilizce şart.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
yazılım vs için kesinlikle gereksiz. doktor olacaksanız tamam ama diğerleri için gereksiz.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Kesinlikle.
Direkt başlığına cevap vermek gerekirse üniversite okuyan yüz binlerce kişi var. Bunların sadece bir kısmı iş hayatında başarı elde edebiliyor.
Başı çeken sebeplerden biri ise üniversite gibi bir nimetten faydalanmak istememeleri.
Ellerinin altında bulunan zibilyon tane kaynak ile kendilerini geliştirmek varken boş işlerle uğraşıyorlar.

Bu arada okuduğun üniversitenin kalitesi de bir yerden sonra hiç bir halta yaramıyor.
Olay tamamen seninle alakalı. Ne kadar gelişirsen o kadar başarılı olursun.

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Kesinlikle.
Direkt başlığına cevap vermek gerekirse üniversite okuyan yüz binlerce kişi var. Bunların sadece bir kısmı iş hayatında başarı elde edebiliyor.
Başı çeken sebeplerden biri ise üniversite gibi bir nimetten faydalanmak istememeleri.
Ellerinin altında bulunan zibilyon tane kaynak ile kendilerini geliştirmek varken boş işlerle uğraşıyorlar.

Bu arada okuduğun üniversitenin kalitesi de bir yerden sonra hiç bir halta yaramıyor.
Olay tamamen seninle alakalı. Ne kadar gelişirsen o kadar başarılı olursun.
Gerçekten cok doğru diyorsunuz bu bölümü seçme isteğimden birkaçı da sırf bu yüzden bu bölüme ilgili olmam kendimi geliştirebileceğimi düşünmem

yazılım vs için kesinlikle gereksiz. doktor olacaksanız tamam ama diğerleri için gereksiz.
Aaaa Hakkı abi inşallah tercih zamanı yanına gelip bu konu hakkında senin gibi bilgili birisinden görüş almak isterim veya tercih zamanı YouTube da bir video çekebilirsin bu konu hakkında abi gerçekten yararlı olacağını düşünüyorum

Merhabalar,

Tabi ki üniversitenin önemi oluyor ancak birinci etken bu mudur dersen bence değil. İTÜ ODTÜ vb mezunu ama kendini çok geliştirememiş bir mezundansa, başka üniversiteden mezun olup kendini geliştirdiysen çok güzel maaşlar alabilirsin :) Hakkında hayırlısı olsun.
Çok teşekkürler sizin bölüm nedir acaba ?

Uçakçı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Rica ederim. Ben İTÜ Uçak Mühendisliği bölümü mezunuyum. Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği okuyan bir arkadaşım şu an bir bankada çalışıyor. İşi ve maaşı güzel. Kendinizi geliştirmeye bakın. Ne katarsanız kendinize kardır. :)

Cem Varlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Üniversite elbette önemlidir. Ancak, eğer iş hayatına atılacaksanız, iş tecrübesi de önemli oluyor. Bence okurken farklı yerlerde staj yapın.

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bende onu düşünüyorum cv nin dolu olması önemli

Rica ederim. Ben İTÜ Uçak Mühendisliği bölümü mezunuyum. Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği okuyan bir arkadaşım şu an bir bankada çalışıyor. İşi ve maaşı güzel. Kendinizi geliştirmeye bakın. Ne katarsanız kendinize kardır. :)
İTÜ uçak mı ??? mükemmel ne güzel işsiz kalma derdiniz yok bakalım sence Erciyes vb gibi yerlerdeki uçak müh hakkında düşüncelerin nelerdir

Son düzenleme:

Uçakçı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bende onu düşünüyorum cv nin dolu olması önemli

İTÜ uçak mı ??? mükemmel ne güzel işsiz kalma derdiniz yok bakalım sence Erciyes vb gibi yerlerdeki uçak müh hakkında düşüncelerin nelerdir
Teşekkürler. :) Erciyes ve Kocaeli'ndeki bölümlerden mezun olanlar mühendis değil lisanslı uçak teknisyeni oluyor. Onlarda direk lisanslı mezun oldukları için iş bulma şansları yüksek ve güzel maaşlarda alabiliyorlar özellikle THY Teknik'te. Konya ve Samsun'da Uçak Mühendisliği açıldı diye biliyorum. Bazı şirketler ilanlarda sadece İTÜ ve ODTÜ mezunları alıyor havacılıkta ama THY'de mesela böyle bir şart yok. Buralardan mezun olupta iş bulma şansın yüksek. Başka sorun olursa sormaktan çekinme. Başarılar ve inşallah güzel bir mesleğin olur ilerde.