Üniversite okumadan doçent olan Türk

soldier01

Profesör
Katılım
21 Temmuz 2009
Mesajlar
1,012
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Böyle sahtekar görülmedi!
Tokyo Üniversitesi, "130 yıllık tarihimizde böyle bir şey yaşamadık" diyerek Anılır'ı işten attı...
Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş'ın haberine göre, dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Japonya'nın en prestijli okulu Tokyo Üniversitesi'nde "Türk bilim sahtekarı" şoku yaşanıyor.
20100503185852.jpg

"Uzay Asansörü" adlı projesiyle Japon ve dünya basınına konu olan, NASA'da iki yıl astronotluk eğitimi alarak "İlk Türk astronot" olduğu iddiasıyla ortaya çıkan Serkan Anılır, Japonya'yı karıştırdı.

2003 yılında Tokyo Üniversitesi'ne verdiği doktora tezinin yüzde 40'ı "aşırma " çıkınca bir anda ülkede bilim dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekti. Anılır'ın Türk Ulaştırma Bakanlığı'nın kendisini NASA'ya gönderdiğine dair belgenin de sahte olduğunun belirlenmesinin ardından yardımcı doçent olarak görev yaptığı Tokyo Üniversitesi, 37 yaşındaki Türk'ün doktora tezini iptal etti, üniversite ile ilişiğini kesti. Rektör Junichi Hamada, Yomiuri Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, "Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık" dedi ve Anılır'ın doktora tezini kabul eden heyet hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Anılır'ın internet sitesinde yayınladığı astronot fotoğrafının da fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunu olduğunu belirten Türk'ün, bu okullarla da bir ilişiği olmadığı tespit edildi.

http://www.haberler.com/boyle-sahtekar-gorulmedi-haberi/
 

kam turalı

Doçent
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
784
Reaksiyon puanı
14
Puanları
18
Adımızı kirletiyo..
Böylesini vatandaşlıktan atmak lazım..
 

gezegen

Profesör
Katılım
23 Haziran 2008
Mesajlar
1,750
Reaksiyon puanı
37
Puanları
0
bu yeteneğini okumak için harcasaydı şimdiye rektör olmuştu
 

Pupilla

Dekan
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
böyle çakallar ülkemizin adını kirletiyor...
 

mert__

Doçent
Katılım
17 Ocak 2010
Mesajlar
585
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
küçükken astronot olmak istemiş ,olamamış heralde.
 

vegaturk

Profesör
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
Sıfata bak askerlik pozu vermiş gibi :D
 

uma350

Profesör
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Evet okumuştum bunu daha önce gerçekten garip bir olay ama adamı tebrik etmek lazım o kadar insanı kandırmakta kolay değil doğrusu..:rolleyes:
 

By-Chost

Asistan
Katılım
11 Eylül 2008
Mesajlar
448
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
:D bu sıfata ancak o çekik gözlüler inanır zati :D Türkiyede çöpçü bile yapmamışlardır bunu ondan gitmiştir oraya :D
 

Vendetta_

Profesör
Katılım
28 Kasım 2009
Mesajlar
3,704
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
verilmedi mi bu haber ya :D çooook eski bi haber :D japonlar işin aslını nasaya başvurduktan sonra anlıyolar:D
 

spybot

Emektar
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Kaynaksız konu açmayalım.:)
 

0ReiS0

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
1 kişinin cezasını 70 milyon çekecektir çünkü o yabancılar artık türkleri 3 kağıtçı olarak bilecektir ondan sonra gelenlere de aynı şeyleri söyleyecekler askerde 1 kişi hata yapıyor bütün batarya sürünüyor buda o hesap.
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Tokyo Üniversitesi'nde isyan ettiren Türk: 130 yıldır böyle bir şey görmedik!

Tokyo Üniversitesi, "130 yıllık tarihimizde böyle bir şey yaşamadık" diyerek Anılır'ı işten attı, doktorluk unvanını iptal etti.


fft64_mf1464702.Jpeg


Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş’ın haberine göre, dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Japonya ’nın en prestijli okulu Tokyo Üniversitesi’nde “Türk bilim sahtekarı” şoku yaşanıyor.

“Uzay Asansörü” adlı projesiyle Japon ve dünya basınına konu olan, NASA’da iki yıl astronotluk eğitimi alarak “İlk Türk astronot” olduğu iddiasıyla ortaya çıkan Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı.

2003 yılında Tokyo Üniversitesi’ne verdiği doktora tezinin yüzde 40’ı “aşırma” çıkınca bir anda ülkede bilim dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekti. Anılır’ın Türk Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisini NASA’ya gönderdiğine dair belgenin de sahte olduğunun belirlenmesinin ardından yardımcı doçent olarak görev yaptığı Tokyo Üniversitesi, 37 yaşındaki Türk’ün doktora tezini iptal etti, üniversite ile ilişiğini kesti. Rektör Junichi Hamada, Yomiuri Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, “Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık” dedi ve Anılır’ın doktora tezini kabul eden heyet hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Anılır’ın internet sitesinde yayınladığı astronot fotoğrafının da fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunu olduğunu belirten Türk’ün, bu okullarla da bir ilişiği olmadığı tespit edildi.

TÜRKİYE ’YE DÖNDÜ

2001 yılında kendisiyle Tokyo Üniversitesi’nde eğitim aldığını söyleyen bir Türk okul arkadaşı, “Onun bir yalancı olduğunu herkes bilirdi. Ama yalanlarıyla çok eğlenirdik. Bir keresinde odasında sahte bir NASA kimliği hazırlarken bile gördük. Bu yalanlarının eninde sonunda başına bir bela açacağı belliydi” dedi. Gelişmeler üzerine daha önce Anılır’ı yere göğe sığdıramayan Japon basını özür yazıları yayınladı. Japonya Uzay Geliştirme Ajansı da, Anılır’a ait olmadığını tespit ettiği 4 makalesini kronolojik listeden çıkardı. Anılır’ın kitabını basan yayınevi ise kitabın basımını durdurduğunu açıkladı.

Hakkında belgede sahtecilik, intihal ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma açıldı. Fahri Büyükelçilik yaptığı Wakayama vilayeti Kushimoto ilçesi verdiği bu fahri elçilik ünvanını geri aldı. Anılır, hakkındaki bu olayların ardından Japonya’dan ayrılarak Türkiye’ye geri döndü.

BEN ZATEN BIRAKACAKTIM!

Anılır, kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Ben zaten işi bırakmak için başvurmuştum” ifadesini kullandı: Bir doktora öğrencisi olarak yazdığım ilk tezdi. O yüzden de alıntı yaptığım yerlere numara verip kaynak belirtme olayından haberim yoktu. Basit bir hatamdan kaynaklandı. Zaten işten ayrılmak için başvurmuştum. Astronot fotoğrafı da Houston’da eğlence için yapılmış bir fotomontajdı, biyografimde yer vermek hataydı.

ANILIR’DAN İNCİLER

* Astronotum, olimpiyat şampiyonuyum, yazarım.

* Türkiye’nin ilk resmi astronot adayı olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından NASA’ya gönderildim. 2 yıl astronotluk eğitimi aldım. (Belge ve fotoğrafı sahte çıktı)

* Beni NASA’ya Türk Hava Kuvvetleri Komutanı tavsiye etti.

* Türk Milli Kayak Takımı’nda yer aldım. Olimpiyat madalyası kazandım.

* Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunuyum. (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık mezunu)

* 2003 Sapacean Uzay Konferansı’nda bildiri sundum. (Katılımcı bile değildi)

* Japon Uzay Fiziği Departmanı Başkanıyım. (Öyle bir departman yok)

* Amerikan Onur Madalyası sahibiyim. (Birkaç bin dolara satın alınabilen bir ödül çıktı)

* Tokyo Üniversitesi’nin ilk yabancı yardımcı doçentiyim. (Başka birçok yabancı yardımcı doçent görev yapmış)

TÜRK BASININI DA KANDIRDI
Anılır, Türkiye’de birçok bilim konferansında katılımcı olarak yer aldı. Birçok TV kanalına röportaj verdi. İşte Türk basınında şimdiye kadar Anılır ile ilgili çıkan haberlerin başlıklarından örnekler:

* Japonya’daki süper beynimiz.

* İlk Türk astronot adayı

* Türk Bilim Adamı’nın Uzay Asansörü: ATA

* Uluslararası alanda yıldızı parlayan Türk bilimadamı

* Japonlar’ın Türk samurayı

http://www.radikal.com.tr/turkiye/t...urk_130_yildir_boyle_bir_sey_gormedik-1134248
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
:D fena sallamış ha bu yazıda.
Japonya’daki ‘süper beynimiz’
26 Haziran 2006 Pazartesi


Uzay Asansörü ve Altyapısız Ev projeleriyle el üstünde tutulan Tokyo Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Anılır, Japonya ile yapılabilecek birçok projeye Türkiye’nin sırt çevirmesine ve bu ülkedeki Türklere olan kanaatin değişmeye başlamasına üzülüyor.





> H. Basri Özaydın

* Doç. Dr. Serkan Anılır, Türkiye’ye gelme sebebinin gençlerle fikirlerini paylaşmaktan öte gitmediğini daha ciddi tekliflerin gelmesi gerektiğini söyledi.

İSTANBUL- “ATA” adını verdiği Uzay Asansörü Projesi ile önce NASA, ardından Japonya Uzay Havacılık Dairesi JAXA’da, takım liderliğine yükselerek, ününü uluslararası platforma taşıyan ve 30 yaşında Tokyo Üniversitesi’nde doçentlik ünvanı alan genç Türk bilim adamı Serkan Anılır, yine geleceğe ışık tutacak bir projeyle Türkiye’ye geldi. Doç. Dr. Serkan Anılır, Tokyo Üniversitesi’nde üzerinde çalıştığı, elektrik, su ve hiçbir enerjiye ihtiyaç duymadan bir yıl boyunca normal hayatın sürdürülebileceği, geri dönüşüm teknolojilerine dayalı “Altyapısız Ev”i anlatmak için geldiği İstanbul’da gazetemize çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Ciddi teklif gelmiyor
İFO Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuarı Recycling İstanbul’06 Fuarı’na katılan Doç. Dr. Serkan Anılır, edindiği bilgi ve tecrübeleri günün birinde Türkiye için kullanmak istediğini ancak Türkiye’nin henüz bu konuda bir vizyona sahip olmadığını söyledi. “Vizyonu olmayan ülkelerde başarılı olmak çok zor. Ben Japonya’da bulunarak Türkiye’ye daha faydalı olacağıma inanıyorum” diyen Doç. Dr. Serkan Anılır, “Türkiye’den bir davet gelince her zaman geliyorum. Ancak bu genellikle, gençlerle fikirlerimi paylaşmaktan öte gidemiyor. Daha ciddi bir teklif ise gelmiyor” diye konuştu.

Asya’yı kucaklayabiliriz
Japonya ile Türkiye’nin, Asya kıtasının doğu ve batı ucundaki iki büyük ülke olduğunu anlatan Serkan Anılır şunları söyledi: “Ben her zaman söylemişimdir, Türkiye ile Japonya biraraya gelip Asya’yı kucaklasa ciddi anlamda bir güç oluruz. Türkiye AB hayali ile hareket ederken, geçmiş değerlerinden kopuyor, Asya’yı unutuyor. Bugüne kadar değer verdiğimiz değerleri çöpe atıyor. Japonya bunu çok güzel takip ediyor. Japonya bunu şiddetle istediği halde Türkiye gelen tekliflere her seferinde kulağını kapadı.” Doç. Dr. Serkan Anılır Japonya’nın gözünden Türkiye’nin maalesef eski Türkiye olmaktan çıktığını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin bir bilim ve teknoloji vizyonuna sahip olmadığını görüyorlar. Türkiye’ye elinden gelen teknik ve bilgi yardımı yapıyorlar ama ülkemiz bu yaklaşımları görmezden geliyor ve sırtını çeviriyor. Asya’da Japonya’dan sonra en büyük ikinci büyük ülke Türkiye’dir. Çin kendi içinde bağımsız bir ülkedir. Japonya ile Çin’in tarihten gelen bir anlaşmazlıkları var. Bunu yapacaksa iki dost ülke yapabilir.”

> Bu ev kendine yetiyor
Binaların, su, elektrik, kanalizasyon ve ısınma gibi altyapı ihtiyaçlarının herhangi bir şebekeye bağlı olmadan karşılanması prensibine dayanan projede, evlerin altyapı ihtiyaçları, uzay istasyonlarındaki gibi geri dönüşüm teknolojileri ile çözülüyor. Projeye göre, herhangi bir kanalizasyon altyapısı olmayan binadan çıkan atık su, yüzde 100 oranında arıtılarak yeniden kullanılabiliyor. Yine binalarda ihtiyaç duyulan enerji ihtiyacı da geri kazanım yöntemleri ile karşılanıyor. Örneğin bu projede, evdeki insanların yaydığı ısı aydınlatmada; güneş panelleri, elektrik ihtiyacının karşılanmasında kullanılırken, atık sular arıtılarak tekrar içme ve kullanma suyu haline dönüştürülüyor. Bilim dünyasında yeni bir çığır açmaya hazırlanan Doç. Dr. Serkan Anılır, “Altyapısız Yaşam Üniteleri Teknolojileri” projesinin konferansı izleyen firmaların işbirliği ile Türkiye’de de hayata geçirilebilmesi hedefleniyor. Özellikle deprem kuşağı içinde yeralan ülkelerin altyapı problemiyle karşılaştığında büyük ihtiyacı karşılayacağı belirtilen Altyapısız Ev’in 5 yıl sonra asıl üretimine geçileceği ve 150 bin dolara mal olması bekleniyor.

> Uzaya anten gönderecekler
Tokyo Üniversitesi’nde 58 kişilik bir araştırma grubunun başında bulunan Anılır, üzerinde çalıştıkları üçüncü projenin ise, Japonya’nın enerji sıkıntısını çözmeyi hedeflediğini belirterek bu projeyi şöyle açıkladı: “Japonya elektrik enerjisinin yüzde 80’ini dışarıdan satın alıyor. 2008’de 500 megawatlık bir prototipini ve 2020 yılında da aslını uzaya göndereceğimiz uzay antenleri vasıtasıyla topladığımız güneş enerjisini Japonya’nın belli bölgelerine yansıtarak enerji problemini çözeceğiz.”
kaynak
 

Artvincenter

Profesör
Katılım
11 Nisan 2013
Mesajlar
2,765
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
japon tokyo drift olayları die açtım ne çıktı karşıma :)
Temel ile dursun olaylarına kaptırmış arkadaş kendini :)
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
Gülsekmi Ağlasakmı bilemedim :D Ama Japonları ve bilimum Dünyayı kandırmış adam nationalgeographic yakında belgeselini yapar bi örneğide var hatta dünya nın en büyük kalpazanı diye :D
 

ommerk

Doçent
Katılım
9 Şubat 2009
Mesajlar
539
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Dünyaya açılmış bir türkten her şey beklenir arkadaş
doğamız bu :D
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Fi tarihinin olayı. 4-5 yıldan falza.
Arkadaşımdan dinlemiştin. Gülmekten anlatamıyordu. :) İlginç olan ise uzay asansörü projesini Japonlar devam ettiriyor. :D Şaka gibi gerçekten.
 

Bowen32

Doçent
Katılım
15 Kasım 2012
Mesajlar
770
Reaksiyon puanı
3
Puanları
16
Adam yalanın kitabını yazmış :thumbdown:
 

AliA

Emektar
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
3 senelik konuyu yeni gibi piyasaya sürüyorlar. :D

Birleştirdim konuları.
 
Üst