Üniversite bilgi...

justnow

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Günaydın herkese... Arkadaşlar yakında üniv. sınav sonuçları açıklanır. Yeğenim sınava girdi. Tercihlerden de anlamıyor falan ama Özyeğin üniversitesine gitmek istediğini söylüyor. Üniversite hakkında bilgisi olan var mı? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
@justnow tablolara baksın ösym nın acıkladıgı lys den hangılerıne gırdıgını puanlarını soyle yardımcı olayım özyeegın unıversıtesı ozel

Reaksiyon puanı
4
özel üniversitedir.yıllk fiyatı 15.000 tl den az degildir sanırım.kalite olarak adını pek duyurmuş bir üniversite degildir.madem yegenınız özel unıversıtede okuyacak maddi duruma sahip.bahçesehir,koç sabancı,bilkent unıversıtelerını de arastırsın.bunlarda özeldir.en azından kaliteli unıversıtelerdır.bahçesehir,koç,sabancı istanbulda,bilkent ankaradadır.

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
özel üniversitedir.yıllk fiyatı 15.000 tl den az degildir sanırım.kalite olarak adını pek duyurmuş bir üniversite degildir.madem yegenınız özel unıversıtede okuyacak maddi duruma sahip.bahçesehir,koç sabancı,bilkent unıversıtelerını de arastırsın.bunlarda özeldir.en azından kaliteli unıversıtelerdır.bahçesehir,koç,sabancı istanbulda,bilkent ankaradadır.

Yeditepe yide tavsiye ederim:)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
hüsnü özyeğin in kurduğu üniversite.kendisi Türkiyenin kişisel serveti en fazla olan kişiydi sanıyorum.okulu bitirince kendi şirketlerinde çalıştırma gibi bir durumlarını duymuştum.

ama [MENTION=150710]Bombacı Mülayim[/MENTION] e katılıyorum.tek sıkıntı öss de zorlanan kişi üniversitede zorlanırmı acaba?

Reaksiyon puanı
4
hüsnü özyeğin in kurduğu üniversite.kendisi Türkiyenin kişisel serveti en fazla olan kişiydi sanıyorum.okulu bitirince kendi şirketlerinde çalıştırma gibi bir durumlarını duymuştum.

ama @Bombacı Mülayim e katılıyorum.tek sıkıntı öss de zorlanan kişi üniversitede zorlanırmı acaba?

kendi şirkentinde çalıstırdıgı ögrenciler genellikle oss de ıyı puan yapmıs burslu okuyan ogrencıler.burayı tercih edenler genellikle maddi durumu ıyı olan arkadslar oluyor.e haliyle bizim gibi uiversiteyi bitirince iyi bir iş,kendini geliştirme,program,dil yazılım diileri kurslarına falan katılmasına gerek kalmıyor.mesela bahçesehir burasıda özel bazı bölümleri inglizce,mühendislik bölümleri özellikle.2007 de mesela bahçesehır elektrık elektro. müh. burslu yazsaydım geliyordu bana.ama orda okuyan ogrencilerin aileleri genellikle zengin oluyor.elemanlar okula porsche ile geliyorlar.bizde garip bı ogretmen çocuguyuz.onun için arkads ilişkilerinde sorun yasayabılıyorsun.dışlanma olasılıgın var.v.s v.s....bu yuzden koç üni.kımya muh. burslu kazanan arkadsım 1. sınıfın sonunda okulu bıraktı.bunlarıda düşünmek lazım.şöyle bide özyegin falan fasa fiso.bıtırdıgınde herhangi bir şirkete başvurdugunda dikkate bile almazlar.iş bulması zordur.neden çünkü özel üniversitedir.(yukarıda saydıgım özel üni.ler hariç)

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşe alımda özel üniversite mezunusun diye dikkate alınmaz demek çok yanlış. Özyeğin son seneler inanılmaz yükselişte olan bir üniversite. Bu sene bir sürü yeni bölümü açılıyor, hocalarının %85’i dünyada ilk 200’de yer alan üniversitelerden. Staj ve yurtdışı imkanları var diğer özel üniversitelerde böyle bir imkan yok ya da çok az. Aklında soru işareti varsa yeğeninin bu aralar tanıtım günleri varmış, haftasonu kurucu Hüsnü Özyeğin de öğrenci ve velilerle buluşacakmış.. Göz atmakta fayda var.

justnow

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler arkadaşlar, tanıtım günlerine gitmeye karar verdik biz de yeğenimle, ben akşama dek çalışıyorum diye gidemiyorduk ama akşam 19.00-21.00 saatlerine akşam tanıtım günlerini koymuşlar, bakalım kurucu Hüsnü Özyeğin ve rektörün konuşmasını da dinleyip karar veririz artık..