Üniversite 2. Tercihi

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1. tercihi yapmadıgımız halde 2. tercih yapma hakkımız var mı? :helpsmilie:

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet var. 6-11 Ekim tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya ÖSYM'ye bağlı yerlerden yaptırabilirsiniz ek kaydı.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bekliyoruz bakalım.:)

reiskb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bnde bişey sorcam. ben tercih yaptım bi üniversite çıktı fakat ben orayı istemiyorum ve değiştirmek istiyorum. ben 2. tercihlerde başka üniversite yazpı oraya gitme şansım varmı. lüften yardımcı olun..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
peki bnde bişey sorcam. ben tercih yaptım bi üniversite çıktı fakat ben orayı istemiyorum ve değiştirmek istiyorum. ben 2. tercihlerde başka üniversite yazpı oraya gitme şansım varmı. lüften yardımcı olun..

Malesef öyle bir şansın yok ayrıca o üniversiteye gitmezsen bir sene daha hazırlanmak istersen puanın düşüyor.

reiskb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıllık meslek yüksekokuluna gidicem fakat paralı bi lise çıktı orayada gitme imkanım yok. daha yazılmadım. yazılmazsam bu senem boşuna gidiyor yani. :(

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
tercih edip kazandığın yani adın şu okulu kazandı diye açıklandığında iş biter...
seneye öss de aldığın puana eklenen okul puanın yarıya düşer...yani 70 ise 35 eklenir sana....
bi sonraki sene yine okul puanını tam olarak alırsın...tercih yapıp kazanır gitmezsen +2 sene daha öss maceran var...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1. Tercihi yaptim hiç bi üniversite çikmadi 2. Tercih ne zaman ve yapabiliyormuyum ? Acil cevap lütfen