Yardım Unexpected store exception mavi ekran sorunu

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Merhabalar. Bir kaç gündür aynı sorunla savaşıyorum. 2 tane diskim var birisi ssd içinde windows yüklü olan. Diğeri hdd içinde oyunlarım var. İlk başta d diskine oyun yazmaya çalışırken mavi ekran verdi. Bugün Modlu minecraft açmaya çalışırken verdi. Minecraftın dosyaları c de. Sorun hangi diskte bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Merhabalar. Bir kaç gündür aynı sorunla savaşıyorum. 2 tane diskim var birisi ssd içinde windows yüklü olan. Diğeri hdd içinde oyunlarım var. İlk başta d diskine oyun yazmaya çalışırken mavi ekran verdi. Bugün Modlu minecraft açmaya çalışırken verdi. Minecraftın dosyaları c de. Sorun hangi diskte bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Merhabalar, acaba disklerin bütün halinde mi yoksa format sırasında 2 veya daha fazlaya bölünmüş şekilde mi ?

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
2 ayrı disk var. hdd olan eski laptopumdan çıkardım baya eski 2.5 inc'lik bir hdd.
2 ayrı diskten bahsetmiyorum bahsettiğim olay şu. 1 tane ssd'm ve 1 tane de hdd'm var fakat hdd kendi içinde 2ye bölünmüş durumda.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    20.5 KB · Görüntüleme: 94

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
bütün sürücülerin güncel mi hocam, hdd eski olduğunu belirtmişsin ondan kaynaklı da olabilir veya hiç onlarla alakalı olmayıp chipset, ekran kartı sürücülerinle alakalı da olabilir

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
bütün sürücülerin güncel mi hocam, hdd eski olduğunu belirtmişsin ondan kaynaklı da olabilir veya hiç onlarla alakalı olmayıp chipset, ekran kartı sürücülerinle alakalı da olabilir
sürücülerim güncel. Normalde yoktu böyle bir sorun. İlk defa hdd ye oyun yazarken oldu.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
o zaman direkt hdd ile kaynaklıdır hocam, konuyla ilgili microsoft'un kendi sitesinde çok güzel bir çözüm var isterseniz orada yazan çözümleri deneyebilirsiniz.
cmd ile olan çözümleri denedim. Yine de olmuştu sanırım. Ayrıca emin misiniz hdd olduğuna belki ssd sorunlu? Şimdi ikisinide crystal disk mark testi yaptım bir sorun yok gibi ikiside normal bir şekilde okuyup yazmış.

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
cmd ile olan çözümleri denedim. Yine de olmuştu sanırım. Ayrıca emin misiniz hdd olduğuna belki ssd sorunlu? Şimdi ikisinide crystal disk mark testi yaptım bir sorun yok gibi ikiside normal bir şekilde okuyup yazmış.
hocam hddye yazmadan önce herhangi bir sorun yokmuş, yazdıktan sonra oluşmuş eğer bu geçen arada etkileyecek başka bir şey yapmadıysanız sorun %97 hdd'de diğer %3 lük kısım ise driver güncellemesidir diye tahmin ediyorum

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
hocam hddye yazmadan önce herhangi bir sorun yokmuş, yazdıktan sonra oluşmuş eğer bu geçen arada etkileyecek başka bir şey yapmadıysanız sorun %97 hdd'de diğer %3 lük kısım ise driver güncellemesidir diye tahmin ediyorum
Öyle oldu ama aklımı karıştıran şey c diskinde işlem yapınca da aynı hatayı almam yakın zamanda hiç güncelleme yapmadım. Windows otomatik güncelliyor ekran kartı da güncel bilemiyorum.