Ünal Aysal'dan Deklarasyon

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ben oyle birşey demiyorum...kelime oyununa gerek yok..

eğer konusmaya cesaretin yoksa susacaksın kem küm etmeyeceksin..

Kelime oyunu yapan sensin mesajlarını dikkatli oku, eleştiriye gelemiyorsunuz.
Siz Fenerbahçe hakkında ağzınıza geleni söylüyorsunuz ama GS hakkında biri bişey söyledimi kıyamet kopuyor

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kelime oyunu yapan sensin mesajlarını dikkatli oku, eleştiriye gelemiyorsunuz.
Siz Fenerbahçe hakkında ağzınıza geleni söylüyorsunuz ama GS hakkında biri bişey söyledimi kıyamet kopuyor

haklısın sen haklısın...

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar yine söylüyorum 32 hafta 32 hafta oyun başladı 32 haftaya cok cok dikkaet edin amac 32 haftaya bize kaybetirme 33 hafta 1 puanla götürecekler kadıköy ordada bize puan kaybetirecekler fener2 puanla öne gececek 34 hafta rakibimiz zor trabzon orda hakemler devreye girecek fenerin rakibi kolay kendi evinde şampiyon yapcaklar herşey ortada fatih terim ve ünal aysal söyledikleri gizli oyunlar sonuna kadar doru zaten dün başladın bu oyuna öncede vardı ama dün tamamen devreye girildi

bu dediklerin için sebep ?

2 sezon önce 2 sezon üst üste FB son maçında şampiyonluğu kaybetti, üstelik şike yapıldı dediğiniz sezonda. birinde bursaya diğerinde Gs ye. Gs veya Bursa için kimler devredeydi? çok bilgilisin belli bunlarıda söylede tüm kamuoyu aydınlansın sayende. geçen sezon kaçıncı hafta kimler devrede idi GS için?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bu dediklerin için sebep ?

2 sezon önce 2 sezon üst üste FB son maçında şampiyonluğu kaybetti, üstelik şike yapıldı dediğiniz sezonda. birinde bursaya diğerinde Gs ye. Gs veya Bursa için kimler devredeydi? çok bilgilisin belli bunlarıda söylede tüm kamuoyu aydınlansın sayende. geçen sezon kaçıncı hafta kimler devrede idi GS için?

Gecen sezon ne yapıldı 9 puan fark sonra cıkartılar bir play off 9 puan indi yarım puana kimin icin calıştı bu senaryolar

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Gecen sezon ne yapıldı 9 puan fark sonra cıkartılar bir play off 9 puan indi yarım puana kimin icin calıştı bu senaryolar

geçen sezon playoff herkes 0 puanken konuldu. Gs değilde BJK önde olsa onunda puanı yarıya düşecekti, antepte olsa onunda yarıya düşecekti. eğer o yazılan senaryo ise herkes için yazıldı tüm 18 takım için.

Sezon sonu 9 puan farkla bitirdinizde son maçtamı geldi bu kural? yoksa Gs birinci olursa koyacaz Playoffmu dendi?

Ayrıca ben önceki yazımda çok sorular sordum hiç birine cevap vermemişsin bekliyorum cevaplarını.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
geçen sezon playoff herkes 0 puanken konuldu. Gs değilde BJK önde olsa onunda puanı yarıya düşecekti, antepte olsa onunda yarıya düşecekti. eğer o yazılan senaryo ise herkes için yazıldı tüm 18 takım için.

Sezon sonu 9 puan farkla bitirdinizde son maçtamı geldi bu kural? yoksa Gs birinci olursa koyacaz Playoffmu dendi?

Şunu birkere anlayalım türkiyede futbol üzerinde bir takım olayların döndüğü kesin bizde zarar görüyoruz sizde bunu kabullenmek lazım diğelim biz yaptık bu oyunu sizin görüşünüzle peki neden biz de zarar görüyoruz biz yapsak kendi kendimize neden zarar verelim ve ya siz biz herzaman ortamamı germemek icin cekildik ama bizi icine cekmek istediler bizim kupamızı verin diyen biz değiliz

Şöyle düşün siz maclarınızı aldınız normal lig biti 9 puan fark var ve play off diye birşey cıkarılmış ve siz kendini evinizde yarım puanla şampiyonluğu kaybetiniz 9 puan önde geldiniz şampiyonluk giti elinizde ne olurdu ozaman bir düşün cevap ver ben sizi suclamıyorum ki Ben futbollun başındakilerini sucluyorum TFF ama siz bizi sucluyorsunuz adil bir TFF olsa bunu yaparmı sana da bana da sus diyecek kardeşim kurallarım budur uymak zorundasın diyecek ama sen gel kural icinde kural değiştir söz de futbol icin daha iyi yaptığını düşüyorlar dar beyinliler ama halbuki daha cok kaos yaratıyorlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

2 sezon önce biz şampiyonluk yarışında bile yokduk hatılarsanız biz nerelerdeydik sizin ve trabzonun cekişmesinde bursa arada cıkıb şampiyon oldu bunu galatasaraymı yaptı biz o sezon her iki macta bursaya yenildik ve herkese hemen hemen yeniliyorduk bursayı biz şampiyon yapmadık kendi dertimizdeydik sizin trabzonla olan sürtüşmenizden dolayı kaybetiniz

Ayrıca ben önceki yazımda çok sorular sordum hiç birine cevap vermemişsin bekliyorum cevaplarını.

acaba 18 takım icin mi yapıldı sen öylemi düşünüyorsun peki 18 takım icin yapıldıysa neden bu sezonda yapılmadı neden devam adilmedi bu bir kere yapıldı cünkü 3 temmuz süreci vardı bu sürecde sizi kıyak olsun diye yapıldı 18 takım icin değil 7 yaşındaki cocuk bile bunu bilir ama halen siz var olan gözle görüneni kabullenmiyorsunuz

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Şunu birkere anlayalım türkiyede futbol üzerinde bir takım olayların döndüğü kesin bizde zarar görüyoruz sizde bunu kabullenmek lazım diğelim biz yaptık bu oyunu sizin görüşünüzle peki neden biz de zarar görüyoruz biz yapsak kendi kendimize neden zarar verelim ve ya siz biz herzaman ortamamı germemek icin cekildik ama bizi icine cekmek istediler bizim kupamızı verin diyen biz değiliz

Şöyle düşün siz maclarınızı aldınız normal lig biti 9 puan fark var ve play off diye birşey cıkarılmış ve siz kendini evinizde yarım puanla şampiyonluğu kaybetiniz 9 puan önde geldiniz şampiyonluk giti elinizde ne olurdu ozaman bir düşün cevap ver ben sizi suclamıyorum ki Ben futbollun başındakilerini sucluyorum TFF ama siz bizi sucluyorsunuz adil bir TFF olsa bunu yaparmı sana da bana da sus diyecek kardeşim kurallarım budur uymak zorundasın diyecek ama sen gel kural icinde kural değiştir söz de futbol icin daha iyi yaptığını düşüyorlar dar beyinliler ama halbuki daha cok kaos yaratıyorlar

2 sezon önce biz şampiyonluk yarışında bile yokduk hatılarsanız biz nerelerdeydik sizin ve trabzonun cekişmesinde bursa arada cıkıb şampiyon oldu bunu galatasaraymı yaptı biz o sezon her iki macta bursaya yenildik ve herkese hemen hemen yeniliyorduk bursayı biz şampiyon yapmadık kendi dertimizdeydik sizin trabzonla olan sürtüşmenizden dolayı kaybetiniz

acaba 18 takım icin mi yapıldı sen öylemi düşünüyorsun peki 18 takım icin yapıldıysa neden bu sezonda yapılmadı neden devam adilmedi bu bir kere yapıldı cünkü 3 temmuz süreci vardı bu sürecde sizi kıyak olsun diye yapıldı 18 takım icin değil 7 yaşındaki cocuk bile bunu bilir ama halen siz var olan gözle görüneni kabullenmiyorsunuz

Ortamı germemek için çekildik derken neyi kastettin anlamadım? çünkü playoff sezonunun sonuna kadar playoff için itiraz etmeyende sizdiniz. fark 4,5 puana düşünce ağlamaya başlayan ve basına sayfa sayfa demeç verende sizdiniz. o sezon Fatih hocanın ve başkanınızın yaptığı basın açıklamalarını okursan görürsün. heleki birde son maçta şampiyon olaydık şuan hala onu konuşuyordunuz. başkanın bu deklareyi verirken o sezonda oyunlar döndü bilmem ne oldu diye yazar dururdu artık. TFF sezon başlamadan kural değiştirebilir ve buna birşey yapamazsız. ama bu sezon ortası yada sezon sonu tabiki yapamaz. sonuçda maraton başlamadan koşucuya kaç KM koşacağı söylenir ve koşucu kaç km koşacağını bilerek yarışa katılır. kimse size sezon başı 30 km koşacaksınız diyipde sezon ortasında 45 km ye çıkardık koşuyu demediki. sezon başında biliyordunuz ne kadar koşacağınızı. hiç gördünmü maraton koşanlarda ben 20 Km den çok koşamıyorum neden 40 km koşturdunuz beni 20. km de ben liderdir ben kazandım koşuyu diyen bir maratoncu?

playoff tek türk futbolu için yapıldı. ne gs için ne bilmem kim için. digiturk ve türk futboluna tekrar heyecan gelsin diye yapıldı.
sezon başında yapıldığı için ne sizin nede bizim konuşmaya hakkımız yok. aynı durum bizim başımıza gelseydi ve biz puanmız yarıya düştü diye tepki koysaydık o zaman siz ne derdiniz? evet haklısınız silinmemeliydi yok silmeyin playoff olmasın siz şampiyon oldunuz tamam sorun yokmu derdiniz?

Biz kimseyi suçlamıyoruz, ama her konuda suçlanmaktan bıktık artık. Fatih hocanın yolda yürürken başına taş düşse FB liler yapmıştır diceksiniz.

Bu sezon şampiyonluğu kaybetme potasına girdik diye yok oyun var, masa başı işler var yok bilmem neler dönüyor moduna girdiniz hemen. Hemen bir hazımsızlık başladı. bi düşün bakalım siz nasıl top oynuyorsunuz ve şuan olduğunuz yeri hakkediyormusunuz?

Bariz aleyhimize kararlar var, bize haksız penaltı verildi, haksız kırmızı kart verildi, haksız ceza aldık diyebileceğiniz bir maç varmı bu sene?

Tam tersi cezalarınız affediliyor. kırmızı yediniğiniz her maçta penaltı kullanmışsınız, Mersin maçında Fatih hoca tirübüne yollandıktan sonra hakemi o kadar baskı altına aldınızki adam resmen Gs forması ile maç yönetti.

2 sezon önceki şampiyonluk yarışında siz vardınız demedimki. belkide şampiyonluk yarışında olmadığınız için masabaşı işlerler uğraşmadınız. gerçi ben masabaşında kaybettik şampiyonluğu siz yaptınız demedim ama üzerine alınmışsın neden bilemedim????

Son bir soru bu playoff sezonunda sizin 9 puan fark atacağınız ve bizim 2. olacağımız bellimiydiki sezon başında adamlar bize kıyak olsun diye yaptılar playoffu? Sezon başı yapılmasının bize ne tarz bir kıyağı var playoffun anlatırsan çok sevinirim?

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Yemişim Senin Deklarasyonunu, Şampiyon olmazsak Kılıf Hazır Demeye Getiriyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Playoff düzenlemesi daha sezon başında yapılmıştı, bunu nasıl GS'nin önüne geçmek olarak değerlendiremiyorsun anlamıyorum. Ligi kimin nasıl bitireceğinden sezon başından nasıl emin olunabilir de böyle bir oyuna girişilir, bu tamamen sizin paranoyanız. GS'ye özel değil, ligde iddialı durumda olan, Türkiyedeki taraftar kitlesinin %90'ını elinde bulunduran ve yayıncı kuruluştan en çok parayı alan 4-5 kulup için yapıldı dersek daha doğru olacaktır.

Playoff'un adaletsizlikleri vardır haklısın, ama taraftar ve futbol keyfi açısından bakarsak, ben bir taraftar olarak keyif aldım. Tüm sezonu 3-5 tane derbi maçı için izliyoruz, BJK'nin gidip mersin ile yapacağı maç umrumda olmaz. Playoff sayesinde sezon sonunda bol bol derbi seyrettik ve çok keyifli oldu, sonuçta da hakeden kazandı yine.

3 Temmuz sonrasında lig'in durumunu ve futbol atmosferini gözünün önüne getir, ne kombine nede ligtv satılıyordu, lig ertelenmişti. Böyle bir ortamda digiturk nasıl taahüt ettiği o büyük paraları ödeyebilir kuluplere? 1 kerelik denendi ve tam da ihtiyaç duyulduğu zamana denk geldi, ülkedeki futbol ateşi tekrar canlandı, üzerimizdeki ölü toprağını attık, taraftarlara çok keyifli bir playoff yaşatmış oldular.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yemişim Senin Deklarasyonunu, Şampiyon olmazsak Kılıf Hazır Demeye Getiriyor.

Kısaca hedef saptırma. FB şampiyon olamazda bir takım güç odaklarının oyunu sayesinde şampiyon olduk dicekmi bakalım.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=23272]baaydin[/MENTION] yapıldı yapmadı o oldu bu olmadı şu böyle olmadı benim de senin de herkesin de haklı ve haksız tarafları var yok bunların hepsi geride kaldı aslında bunların tek sebebi yayıncı kuruluşu tamam adamlar o kadar para veriyorlar bazı şeyleri kendileri belirliyor örnek bu haftadan sonra fener ve gs macları aynı gün aynı saat de olcak bunuda ayarladılar geçmişde her klüb başkanı yöneticsi hata yaptı hep geçmişe dönersek bu ülke futboll hiç birşekilde düzelmez eminimki sende bende temiz bir lig ve temiz bir futbol istiyoruz benim demek istediğimiz geçmişe bakmayalım türk futbol daha nasıl iyi olur tartışmaları yapalım her konuda herkes herkesi geçmişiyle yargılıyor bunları konuşursak hiç sonu gelmez kimse kimseyi ikna etmez

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bazıları konuyu neresiyle okuyor anlamış değilim. Başkan, herhangi bir kulübü suçlamıyor. Birilerinin (TFF, Digiturk vs) oynanan futbolu kontrol etmeye çalıştığını söylüyor. Burada amaç Galatasaray'ın şampiyon olmasını engellemek değil, amaç Galatasaray'ın erken şampiyon olmasını engellemek.

İspanya ligine bakın, Barcelona kaç hafta öncesinde matematiksel olarak olmasa da şampiyonluğunu garantiledi. Almanya liginde de Bayern Münih aynı şekilde ligin bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İtalya liginde lider Juventus ile ikinci Napoli arasında 9 puan fark var.. Matematiksel olarak Napoli'nin şampiyon olma ihtimali olsa da gerçekte öyle bir ihtimal yok. İngiltere Premier Liginde lider Man Utd. ile ikinci Man. City arasında 12 puan fark var.

Peki Türkiye de hiç erken şampiyon gördünüz mü? Şampiyon geçen sene Kadıköy'deki süper final maçında belirlendi. Kimse bu olay için Fenerbahçelileri suçlamıyor, suçlayamaz da. Tüm suç @tambjk 'nin dediği gibi sözde ligin heyecanını arttırabilmek için, gerçekte Digiturk'un kasasını doldurabilmek için çabalayan TFF'de.

Daha tüm liglerin bitmesine en az 6 en çok 10 hafta var ama çoğu ligde şampiyon belli. Bir de Spor Toto Süper Lig'e bakalım.

2012 - 2013 sezonunun 28. haftasında Galatasaray 4 puan farkla lider.
2011 - 2012 sezonunda Galatasaray ligi 9 puan farkla bitirdi ama play-offlar sonrası yarım puan farkla şampiyon oldu.
2010 - 2011 'de Fenerbahçe ligin 34. haftasında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenerek şampiyon oldu.
2009 - 2010 'da Fenerbahçe şampiyonluğu 34. haftanın son dakikalarında kaybetti. Şampiyon Bursaspor oldu.
2008 - 2009 yılında Beşiktaş şampiyonluğunu 34. haftada deplasmanda Denizlispor'u 2-1 yenerek ilan etti.
2007 - 2008 yılında Galatasaray 34. haftada Hacettepespor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Son 5 sezonun şampiyonu hep 34. haftada belirlenmiş. Ne hikmetse hiç bir takım ikinci olan takıma 33. haftada 4 puan fark atıp şampiyon olamamış.

Yapmayın Allah aşkına, kanmayın bu oyunlara. Yok heyecanmış, yok kaliteymiş.. Ligdeki 18 takım da TFF ve Digiturk'un stadyum dışında oynadığı bir oyun içerisinde kaderlerini bekliyorlar. Tüm takımlar birbirin suçladıkça TFF ve Digiturk'un bu oyunları devam edecek..

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bazıları konuyu neresiyle okuyor anlamış değilim. Başkan, herhangi bir kulübü suçlamıyor. Birilerinin (TFF, Digiturk vs) oynanan futbolu kontrol etmeye çalıştığını söylüyor. Burada amaç Galatasaray'ın şampiyon olmasını engellemek değil, amaç Galatasaray'ın erken şampiyon olmasını engellemek.

İspanya ligine bakın, Barcelona kaç hafta öncesinde matematiksel olarak olmasa da şampiyonluğunu garantiledi. Almanya liginde de Bayern Münih aynı şekilde ligin bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İtalya liginde lider Juventus ile ikinci Napoli arasında 9 puan fark var.. Matematiksel olarak Napoli'nin şampiyon olma ihtimali olsa da gerçekte öyle bir ihtimal yok. İngiltere Premier Liginde lider Man Utd. ile ikinci Man. City arasında 12 puan fark var.

Peki Türkiye de hiç erken şampiyon gördünüz mü? Şampiyon geçen sene Kadıköy'deki süper final maçında belirlendi. Kimse bu olay için Fenerbahçelileri suçlamıyor, suçlayamaz da. Tüm suç @tambjk 'nin dediği gibi sözde ligin heyecanını arttırabilmek için, gerçekte Digiturk'un kasasını doldurabilmek için çabalayan TFF'de.

Daha tüm liglerin bitmesine en az 6 en çok 10 hafta var ama çoğu ligde şampiyon belli. Bir de Spor Toto Süper Lig'e bakalım.

2012 - 2013 sezonunun 28. haftasında Galatasaray 4 puan farkla lider.
2011 - 2012 sezonunda Galatasaray ligi 9 puan farkla bitirdi ama play-offlar sonrası yarım puan farkla şampiyon oldu.
2010 - 2011 'de Fenerbahçe ligin 34. haftasında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenerek şampiyon oldu.
2009 - 2010 'da Fenerbahçe şampiyonluğu 34. haftanın son dakikalarında kaybetti. Şampiyon Bursaspor oldu.
2008 - 2009 yılında Beşiktaş şampiyonluğunu 34. haftada deplasmanda Denizlispor'u 2-1 yenerek ilan etti.
2007 - 2008 yılında Galatasaray 34. haftada Hacettepespor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Son 5 sezonun şampiyonu hep 34. haftada belirlenmiş. Ne hikmetse hiç bir takım ikinci olan takıma 33. haftada 4 puan fark atıp şampiyon olamamış.

Yapmayın Allah aşkına, kanmayın bu oyunlara. Yok heyecanmış, yok kaliteymiş.. Ligdeki 18 takım da TFF ve Digiturk'un stadyum dışında oynadığı bir oyun içerisinde kaderlerini bekliyorlar. Tüm takımlar birbirin suçladıkça TFF ve Digiturk'un bu oyunları devam edecek..

ben diyorumki öyle karnından konuşarak olmaz bu işler. işte herkesi zan altında bırakırsın.

Varsa bildiğin birşey git açık açık söyle isim ver, olay söyle, belge göster. öyle bir takım, birileri gibi tabirlerle OLMAZ.

böyle karnından konuşmaya devam edersen kocaman bir kulüp başkanı olarak daha çok düşmanın ve daha çok fanatizm olur başka birşeyde olmaz.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ben diyorumki öyle karnından konuşarak olmaz bu işler. işte herkesi zan altında bırakırsın.

Varsa bildiğin birşey git açık açık söyle isim ver, olay söyle, belge göster. öyle bir takım, birileri gibi tabirlerle OLMAZ.

böyle karnından konuşmaya devam edersen kocaman bir kulüp başkanı olarak daha çok düşmanın ve daha çok fanatizm olur başka birşeyde olmaz.

aradım başkanı, belgeleri sırf seni ikna etmek için paylaşacakmış..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aradım başkanı, belgeleri sırf seni ikna etmek için paylaşacakmış..

güzel espiri :)

Sizin başkan neden acık acık konuşmadı her seferinde mahkeme de konuşacağım yer yerinde oynacak ne oldu geliyordu sadece galatasaray hakkında sacmalıyordu.