Ülker, çikolata devi Godiva'yı satın aldı

Bu konuyu okuyanlar

mila12

Dekan
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
Ülker, premium çikolata ve çikolatalı ürünler markasına sahip dünya çikolata devi Godiva'yı 850 milyon dolara bünyesine kattı.

20 Aralık 2007 tarihinde imzalanan anlaşmayla Godiva tüm uluslarası iştirakleri, markaları, tesisleri, ticari sır ve patentleri ile birlikte Türkiye'nin gıda devi Ülker Şirketler Topluluğu'nun bünyesine girdi. Ülker'in çikolata alanındaki başarısını pekiştirecek olan Godiva satın alması, aynı zamanda ilk kez bir Türk Şirketi'nin dünya çapında sektöründe lider bir markaya sahip şirketi satın almasıyla da Türkiye'nin ve Türk şirketlerinin globalleşme anlamında katettikleri yol açısından da büyük önem
taşıyor. Ülker Bisküvi-Çikolata-Kek Grubu Başkanı Ali Ülker konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bölgesel güç olma yolunda önemli adımlar atmış olan Ülker'in daha önce gerçekleştirmiş olduğu yurt dışı yatırımların yanı sıra, Godiva gibi bir dünya devini bünyesine katması işine verdiği değerin en önemli göstergelerinden biridir. Konusunda uzman ve premium çikolata üretimi ve pazarlaması hususunda lider Godiva'nın bir Türk firması tarafından satın alınmış olmasını çok önemsiyoruz. Müşterilerine her zaman yenilikler sunan, hizmet kalitesiyle ve lezzetiyle lider Ülker, dünyaya açılmadaki öncü rolünü bir kez daha sergilemiştir" dedi.

1926 yılında Brüksel'de çikolata ustası Joseph Daps tarafından Lady Godiva'nın efsanevi hikayesinden ve kişiliğinden esinlenilerek kurulan Godiva tam 80 yıldır birinci sınıf çikolata üretiyor. Tüm dünyada yaklaşık 450 butik ve 9 bin 300 satış noktasıyla hizmet veren markanın ürün gamı premium çikolatalardan bisküvilere, kahveden kakaoya, çikolatalı içeceklere, kekten çikolatalı barlara kadar uzanıyor. Amerika'daki ilk butiği 1972'de New York Beşinci Cadde'de açılan Godiva halen ürünlerini Kuzey Amerika, Japonya, Pasifik Kuşağı ve Avrupa'yı kapsayan dört ana coğrafyada tüketicilerin beğenisine sunuyor. 2007 yılını yaklaşık 500 milyon dolar ciro ile kapatan Godiva 1966 yılından bu yana Amerikalı Campbell Soup Co. firmasının bünyesinde bulunuyordu.


Kaynak:http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Economy&id=A211201B&date=21Aralik2007
 

mavinok.ta

Dekan
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
6,285
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
heyt be! işte bu helal olsun sahiden ayrıca yoluda açık olsun Ülkerin :)
 

tertunc

Dekan
Emektar
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
7,204
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
bir Türk firması tarafından satın alınmış olmasını çok önemsiyoruz
 

m1903

Profesör
Katılım
15 Ağustos 2007
Mesajlar
2,870
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Talha Ertunç dedi ki:
bir Türk firması tarafından satın alınmış olmasını çok önemsiyoruz
Ben önemsemiyorum,şimdi napacaksın.Çoğul konuşma.
 
Üst