Ülkemizi neden tanıtamıyoruz?

Reaksiyon puanı
13
Bizim vestel venüsler neden kaliteli değil neden farklı bir işletim sistemi kullanmıyoruz/yaratmıyoruz? Çok pahalıya yaşamamızın sebebi ne? Neden birçok cinayet oluyor kafayı yiyorum ya biz nusrete czn burakla mu tanıncaz sadece ya da baklava kebabla mı? Yazık bize

Reaksiyon puanı
13
Bizim vestel venüsler neden kaliteli değil neden farklı bir işletim sistemi kullanmıyoruz/yaratmıyoruz? Çok pahalıya yaşamamızın sebebi ne? Neden birçok cinayet oluyor kafayı yiyorum ya biz nusrete czn burakla mu tanıncaz sadece ya da baklava kebabla mı? Yazık bize
Nusretin türk olduğunu bilmeyenlerde var pardon yanlış oldu ?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Söylemesi kolay. Adamlar o sistemleri geliştirirken sıfırdan başladı. Bu hale kendi alın terleriyle geldiler. Zamanında bizim ülkemizde de onlar gibi girişimlerde bulunanlar olsa belki 1-2 tane dev markaya sahip olabilirdik. Ama darbelerle, iç sorunlarla uğraşmaktan hep geri kaldık. Tabi tembel olmamızın da etkisi var. İmkanları kullanmayı bilmiyoruz. Bilenler de kullanmıyor. Armut piş ağzıma düş istiyoruz.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
teknolojik veya ürettim alanda artıyo ama oda iyi değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söylemesi kolay. Adamlar o sistemleri geliştirirken sıfırdan başladı. Bu hale kendi alın terleriyle geldiler. Zamanında bizim ülkemizde de onlar gibi girişimlerde bulunanlar olsa belki 1-2 tane dev markaya sahip olabilirdik. Ama darbelerle, iç sorunlarla uğraşmaktan hep geri kaldık. Tabi tembel olmamızın da etkisi var. İmkanları kullanmayı bilmiyoruz. Bilenler de kullanmıyor. Armut piş ağzıma düş istiyoruz.
Ucuz

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Vestel Venüsler düşük bütçeli telefonlar olduğu için kaliteli değil.
Farklı işletim sistemine yapılacak programlar için yeterince iyi yazılımcılar yok ve farklı işletim sistemine Whatsapp, instagram gibi uygulamaları uyarlatmak çok masraflı olacaktır ve belki de adamları ikna bile edemeyeceğiz
Çok pahalı yaşamamızın sebebi ülkeye ekonomimizin temeli olan örtülü paranın eskisi kadar çok girmemesidir
Cinayet diğer ülkelere kıyasla çok değil, bizim medya abartıyor
Yemeklerimiz dünyanın en iyileri, tanınmayacak gibi değil ki. İnşallah ileride teknolojik arabalarımızla ve diğer teknolojik markalarımızla da tanınacağız tek temennimiz bu

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Vestel Venüsler düşük bütçeli telefonlar olduğu için kaliteli değil.
Farklı işletim sistemine yapılacak programlar için yeterince iyi yazılımcılar yok ve farklı işletim sistemine Whatsapp, instagram gibi uygulamaları uyarlatmak çok masraflı olacaktır ve belki de adamları ikna bile edemeyeceğiz
Çok pahalı yaşamamızın sebebi ülkeye ekonomimizin temeli olan örtülü paranın eskisi kadar çok girmemesidir
Cinayet diğer ülkelere kıyasla çok değil, bizim medya abartıyor
Yemeklerimiz dünyanın en iyileri, tanınmayacak gibi değil ki. İnşallah ileride teknolojik arabalarımızla ve diğer teknolojik markalarımızla da tanınacağız tek temennimiz bu
birçoğuna katıldım ama cinayet hayır diğer ülkeler den gerçekten fazla bahsi geçen ülkeler iç savaş olan sa bir tutma adı üstünde iş savaş

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bide ucuz mal istiyoruz dandik oluyor diyoruz ama apple binlerce lira döküyoruz o parayı yerli üretici ye verseydik çoktan telefon lideri olurduk az önceki ucuz yazını yalnışlıkla yolladim

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Bir söz var karanlığa sovecegine bir mum da sen yak neyse

Güzel bi konuya değindin. Hala dünyadan 25.30 sene gerideyiz. Hatta çoğu konuda daha takip bile edemiyoruz. Sebebi de şudur. Tamamen benim fikrim.
Teşvik yok, teşviksiz yaparsın destek yok. Bilgisayar yada telefon üretirsin, kimse sahip çıkmaz 5 para etmez senin icadın. Ama diğer ülkeler öyle değil. Seni ta ordan izler keşfeder paranı verir alır ***ürür seni ülkesine. Sen de orda üretmeye başlarsın orda devam edersin. Sen üretirsin ama onun adı Apple, Canon, panasonic, yani onların markası olur.
İşte buna beyin göçü denir.

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Bide ucuz mal istiyoruz dandik oluyor diyoruz ama apple binlerce lira döküyoruz o parayı yerli üretici ye verseydik çoktan telefon lideri olurduk az önceki ucuz yazını yalnışlıkla yolladim
katılmıyorum sebeb bariz ver yiyimcilik zaten üretilen cihazların ederinin cok üzerinde fiyatlara satıyorlar hani belii bir üretilen ile satılan cihaz sayısı ile biraz da kar elde ediyorlar neden cihazlar hala gelişmedi o zaman bir ara reader iyi cihaz üretiyordu piyasının üstünde şimdi geriye dönüş var demmeki insanlarda kaliteli izlenimi bırakmak önemli olan adam dünyanın parasına satıyorsa cihaza desteğinide veriyor kalitelide üretiyor

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
birçoğuna katıldım ama cinayet hayır diğer ülkeler den gerçekten fazla bahsi geçen ülkeler iç savaş olan sa bir tutma adı üstünde iş savaş
Bir Almanya Fransa kadar olmasak da Amerika ve Rusya gibi ülkelerin çok gerisinde, orta seviyelerdeyiz

Sıfırdan başlayıp bu seviyeye gelenler de zor zamanlarda geldiler bu seviyeye. Almanya'nın BMW'si Lamborghini'si ve birçok markası dünya savaşının ağır şartları altında büyüdüler. Bizim en büyük eskiğimiz teşvik yok. Yeterince teşvik ve gaz verilirse bizim bir numara olamayacağımız alan yok

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
katılmıyorum sebeb bariz ver yiyimcilik zaten üretilen cihazların ederinin cok üzerinde fiyatlara satıyorlar hani belii bir üretilen ile satılan cihaz sayısı ile biraz da kar elde ediyorlar neden cihazlar hala gelişmedi o zaman bir ara reader iyi cihaz üretiyordu piyasının üstünde şimdi geriye dönüş var demmeki insanlarda kaliteli izlenimi bırakmak önemli olan adam dünyanın parasına satıyorsa cihaza desteğinide veriyor kalitelide üretiyor
Bide o var tabi.. üretmek yerine alım satım yapmak daha kolay geliyor bizimkiler e

Bir söz var karanlığa sovecegine bir mum da sen yak neyse

Güzel bi konuya değindin. Hala dünyadan 25.30 sene gerideyiz. Hatta çoğu konuda daha takip bile edemiyoruz. Sebebi de şudur. Tamamen benim fikrim.
Teşvik yok, teşviksiz yaparsın destek yok. Bilgisayar yada telefon üretirsin, kimse sahip çıkmaz 5 para etmez senin icadın. Ama diğer ülkeler öyle değil. Seni ta ordan izler keşfeder paranı verir alır ***ürür seni ülkesine. Sen de orda üretmeye başlarsın orda devam edersin. Sen üretirsin ama onun adı Apple, Canon, panasonic, yani onların markası olur.
İşte buna beyin göçü denir.
Sevdiğim söz benim niye aklıma gelmedi..

bughraan

Asistan
Reaksiyon puanı
68
yolsuzluk dışa bağımlılık iktidar parti başlıca sebepleridir

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Benim Babam da venus kullanıyor benimde aklımdan böyle şeyler geçmiyor değil

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Arkadaşlar üretici de, üretim de çalışan da yapmak için yaparsa olacağı ne yazık ki bu olur.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Büyüklerimize sorun onlar size nedenini detaylı bir şekilde açıklasın

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Yurt dışıyla ilişkilerimiz berbat mesela Suudi Arabistandaki bir tanıdık kargoyla birşey göndermemi istedi bir tane kargo bulamadım.?

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Şimdi bu hikaye aklıma geldi ne zaman bir şey yapmaya kalksak böyle oluyor...

sinirli_adam

Asistan
Reaksiyon puanı
79
zihniyet nasil soyleyim mesala filimlerde saçma sapan komedi filimleri var bizde ama bilim kurgu gibi seylere neden giremiyoruz veya mobilde bircok turk oyunu varken neden pc de nerdeyse 3 tane firima var girisimcilik yok onun icin çok az taniniyoz malesef