Uğur Dündar'a hapis cezası

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
ugur-dundara-hapis-cezasi,sSBmHpRMYEOQmSPT9SglJw.jpg

Gazeteci Uğur Dündar, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a köşe yazısında hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hapis cezasının ertelenmesine ve 1 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmetti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Uğur Dündar'ın 5 Nisan 2014 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde yazdığı bir köşe yazısında, Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Yıldırım ve Dündar katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.
Duruşmada esas hakkındaki beyanı sorulan Dündar'ın avukatı Ceren Yakışır, dava konusu yazının bütün olarak incelendiğinde kamuoyuna yansıyan tape kayıtlarına dayandığının görüldüğünü belirterek, yazıda herhangi bir hakaret içeren ibare bulunmadığını savundu.

Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmaya son verdiğini açıklayan mahkeme hakimi, Uğur Dündar'ı Binali Yıldırım'a yönelik basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Dündar'ın hakaret eylemini alenen gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 1 yıl 2 aya çıkaran mahkeme hakimi, verilecek cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini gözeterek, Dündar'ın 11 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanığın önceden kasıtlı bir suçtan dolayı mahkumiyet kararı olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasına karar verdi.

Dündar'ın daha önceden 3 aydan fazla hapis cezasına mahkum edilmemiş olması ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu belirten mahkeme, hapis cezasının ertelenmesine ve 1 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmetti.

Kaynak

webuydu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gazetecilerin gazetecilik yapamadığı bir ülke

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Muz Cumhuriyeti resmen. Hakaret diye de bişey uydurmuşlar gazetecileri mahkum ediyorlar tutukluyorlar. Bunlar adam mı öldürmüş. Hırsızlar, katiller, pkklılar kol geziyor, 86 vatandaş ölüyor, bizim yargı saçma sapan işlerle uğraşıyor. Bide bunu baskıları savunan değişik türde insanlar var.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Ne güzel ya. Hakaret et, ceza alınca ağla. İlla herkese koruma kanunu mu çıkarmak lazım

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Ntv cezaya konu olan yazıyı yayınlamamış, sebebi ne ola ki?

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Ne güzel ya. Hakaret et, ceza alınca ağla. İlla herkese koruma kanunu mu çıkarmak lazım

Ya ağzınıza kanun, anayasa filan yakışmıyor. Hepsini tarumar edilmiş, kanun diye zırvalıyorsunuz.

Bu ülkenin CB si hergün hakaret ediyor. Ağzına geleni söylüyor sizlerde zıvanadan çıkmışçasına çok yaşa yapıyosunuz.

Ceza alanlar ağlamıyor. Ağlayan yok. Uğur Dündar'ı bende sevmem yazısında hakarette yok. Ağlıcak olsalar havuzcular gibi sürekli on şekle girerlerdi.

Zaten ülkede fiili olmayan bi koruma kanunu birileri var. Merak etme o kadar iyi korunuyor ki, paranoya seviyesinde.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ntv cezaya konu olan yazıyı yayınlamamış, sebebi ne ola ki?

Allahtan çok şahıslardan korkunca malesef böyle oluyor.

Reaksiyon puanı
10,315
Muz Cumhuriyeti resmen. Hakaret diye de bişey uydurmuşlar gazetecileri mahkum ediyorlar tutukluyorlar. Bunlar adam mı öldürmüş. Hırsızlar, katiller, pkklılar kol geziyor, 86 vatandaş ölüyor, bizim yargı saçma sapan işlerle uğraşıyor. Bide bunu baskıları savunan değişik türde insanlar var.

Ne alâ memleket ya, kalk sen birine hakaret et, onurunu, haysiyetini beş paralık et, hakkını arayınca da muz cumhuriyeti ol. paşam, nerede görülmüş bu bolluk? "Hakaret diye de bişey uydurmuşlar gazetecileri mahkum ediyorlar tutukluyorlar." yahu hayatımda bu kadar saçma ve ucube bir söz duymadım daha... ne yani hakaret uydurma bişey midir? şimdi ben sana olmadık kötü söz söyleyecem, haysiyetini, onurunu beş paralık edecem, SDN yönetimi de bana müsaade edecek öyle mi? pes dedim yahu... birinin suç işlemiş olması için ille de adam öldürmesi mi gerekiyor yani?

mesele şu kardeşcağız, ideoloji gözlüğüyle baktığında yorumların adamına göre değiştiği tek ülkeyizdir mirim. bizdense mazlum, değilse vur tekmeyi... biraz insaf, olmaz mı?

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Ne alâ memleket ya, kalk sen birine hakaret et, onurunu, haysiyetini beş paralık et, hakkını arayınca da muz cumhuriyeti ol. paşam, nerede görülmüş bu bolluk? "Hakaret diye de bişey uydurmuşlar gazetecileri mahkum ediyorlar tutukluyorlar." yahu hayatımda bu kadar saçma ve ucube bir söz duymadım daha... ne yani hakaret uydurma bişey midir? şimdi ben sana olmadık kötü söz söyleyecem, haysiyetini, onurunu beş paralık edecem, SDN yönetimi de bana müsaade edecek öyle mi? pes dedim yahu... birinin suç işlemiş olması için ille de adam öldürmesi mi gerekiyor yani?

mesele şu kardeşcağız, ideoloji gözlüğüyle baktığında yorumların adamına göre değiştiği tek ülkeyizdir mirim. bizdense mazlum, değilse vur tekmeyi... biraz insaf, olmaz mı?

Uğur Dündar'ın yazısını okudun mu? Ben uğur Dündar'ı sevmediğimide söylüyorum. İdeolojik bakış neresinde bunun. Hakaret eden alsın cezasını elbet. Ama bu ülkenin başı denen kişi hakaret etmiyor mu? Asıl ideolojik bakış bunu görmemek üstüne savunmaktır.

Evet şu an mahkemelerde suç uyduruluyor. Geçiceksiniz bu işleri. Cem Küçük denen adam ne hakaretler ediyor. Milletvekili gazete basıyor, bunları dövmeli diyor. Mafya babası Rize'de valilik oluru ileri miting yapıp "oluk oluk kan dökeceğiz" diyor.Bi halt olmuyor. Bu adamlar serbest bunun binde birini diyen hapis cezası alıyor ise ne diyeceksin?

Bana olmadık kötü söylesen nolacak. Muhalif olana ister hakaret ister küfür serbest zaten. Nasıl olsa bişey yapmıyorlar.

Ha SDN yönetimi bişey yapmazsa zaten basın suçları savcısına git o zaten burda hakaret yok iken bişey üretir suçlu bulur merak etme.

Birinin CB olması, vekil olması vs vs insanlara hakaret etmesine, özgürlüklerini kısıtlamasına, ihale almasına engel olmalı mı soruyorum sana.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Konuyu bilmiyorum. Başka bişe soracam. Ama hakedene laf söylenmezmi dövülmezmi. Biri benim anama küfretse ben dövsem. Ya da arabamı çizse küfretsem. Hapismi yiyeceğim ? Televizyonda pkk sempatizanlarına hakaret edersem hapismi yiyeceğim ?

Reaksiyon puanı
10,315
Uğur Dündar'ın yazısını okudun mu? Ben uğur Dündar'ı sevmediğimide söylüyorum. İdeolojik bakış neresinde bunun. Hakaret eden alsın cezasını elbet. Ama bu ülkenin başı denen kişi hakaret etmiyor mu? Asıl ideolojik bakış bunu görmemek üstüne savunmaktır.

Evet şu an mahkemelerde suç uyduruluyor. Geçiceksiniz bu işleri. Cem Küçük denen adam ne hakaretler ediyor. Milletvekili gazete basıyor, bunları dövmeli diyor. Mafya babası Rize'de valilik oluru ileri miting yapıp "oluk oluk kan dökeceğiz" diyor.Bi halt olmuyor. Bu adamlar serbest bunun binde birini diyen hapis cezası alıyor ise ne diyeceksin?

Bana olmadık kötü söylesen nolacak. Muhalif olana ister hakaret ister küfür serbest zaten. Nasıl olsa bişey yapmıyorlar.

Ha SDN yönetimi bişey yapmazsa zaten basın suçları savcısına git o zaten burda hakaret yok iken bişey üretir suçlu bulur merak etme.

Birinin CB olması, vekil olması vs vs insanlara hakaret etmesine, özgürlüklerini kısıtlamasına, ihale almasına engel olmalı mı soruyorum sana.
[MENTION=32361]SARKAT[/MENTION], ben hassaten uğur dündar özelinde söylemedim, senin bakış açın üzerine söylemek istedim.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Enginar var bir tane köşe yazarı. Bütün gün Atatürk'e hakaret ediyor, iftira atıyor. Bu adam niye bu kadar rahat da Uğur Dündar değil?

Bir sorun bakalım kendinize.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
ülkede sadece iktidardakilere hakaret etmek yasak. aksini düşünen varsa olaylara objektif gözle bakmıyor demektir.

Reaksiyon puanı
10,315
Enginar var bir tane köşe yazarı. Bütün gün Atatürk'e hakaret ediyor, iftira atıyor. Bu adam niye bu kadar rahat da Uğur Dündar değil?

Bir sorun bakalım kendinize.

Üstadım, bahsettiğin şahıs RTE döneminden önce de aynı jargona sahipti, o zamanlarda da Atatürk'e de başkalarına da atar tutardı. Onu savunacak değilim; Ne ki, Uğur Dündar'ın da sütten çıkmış ak kaşık olduğunu söylerseniz haksızlık olmaz mı? Bu adamın geçmişte haksız yere ne ocaklar söndürdüğünü, programlarına konu etmeme karşılığında ne rüşvetler aldığını bilmeyen kalmadı bu ülkede... Ayrıca belki Binali Bulut hakkını aradı sadece; ama bunun haricinde nice insanlara haysiyet cellatlığı yaptığını biliyoruz. Onun medya gücü karşısında insanların gıkının çıkmaması onun temiz, pirü pak olduğu anlamına gelmiyor elbette. Ama tabii ki konumuz bu değil, gerçi hapse atıldığı falan da yok ayrıca.

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir şey yazardım da neyse he kardeş iktidar yaptı anayasayı gitti vatan elden gitti özgürlük hak getire budamı gelecekti başımıza siz haklısınız beyler ben size bütün yüregimle katılıyorum :)