Ufak bir program yapmam gerekiyor

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stajımı tamamlamam için ufak bir program yazmam gerekmekte bana yardımcı olursanız sevinirim.

Genel olarak programın mantığı:Benim 8-10 tane yazıcım var ve bu yazıcıların her ay ne kadar çıktı aldığını elle girişini yapıcam Örn eylül ayı 1 numaralı yazıcıdan 3000 çıktı almışım ama ekim ayında 150 çıktı almışım bana aradaki farkları verecek.
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]Sıra no[/TD]
[TD]Seri no[/TD]
[TD]Yazıcı Modeli[/TD]
[TD]Lokasyon [/TD]
[TD]Kopya tipi[/TD]
[TD]Geçen ay[/TD]
[TD]Bu ay[/TD]
[TD]Fark[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]------[/TD]
[TD]hp ---[/TD]
[TD]Kütüphane[/TD]
[TD]renkli[/TD]
[TD]600[/TD]
[TD]780[/TD]
[TD]-180[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Yukarıdaki tablo Örnektir.Bu işlemin yanı sıra bir önceki ayın değerini hafızasında tutacak ve Geçen ay,bu ay ve fark kolonlarının altına genel toplam değerlerini verecek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
hangi dilde yazılacağını da söyleseydin keşke? :) [MENTION=226668]Forward[/MENTION]

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendimi Cisco cihaz üzerine geliştirmekteyim.CCNA Sertifikam bulunmakta kendimi yazılımda geliştirmeyi düşünmüyorum.Ancak stajı geçmek için buna ihtiyacım var.

Yani Yardım etmek isteyen arkadaşlar yardım eder.Etmeyen arkadaşlar burada kargaşa yaratmazsa sevinirim.Hata bende, durumu daha ayrıntılı açıklamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
madem elle gireceksin excelde işini görür :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Madem öyle, en kolay yoldan tarif edelim.

Öncelikle üzerinde çalışacağın veritabanını belirle (access veya sql server. tercihan access :) )

şimdilik iki tablo işini görecek gibi, yazıcı tanımları ve sarfiyatlar gibi.
yazıcı tanımlarında

yazıcı_id
marka
model
seri_no
vs.
vs.

artık ne bilgiyi tutmak istiyorsan.

sarfiyatlara gelince;

kayit_id
yazici_id
yıl
ay
miktar

şeklinde tablolara ihtiyacın olacak. 1 nci ve 2 nci tabloya bilinen kayıt ekleme, silme, düzeltme işlemleri yapacaksın. 2 nci olanda tek fark 1 nci tablodan yazıcı seçtireceksin.

bu işlemleri yapan 2 ekran tanımladın mı, gerisi raporlama ile kolayca hallolur. bunları yapmak ile başlayabilirsin.

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Madem öyle, en kolay yoldan tarif edelim.

Öncelikle üzerinde çalışacağın veritabanını belirle (access veya sql server. tercihan access :) )

şimdilik iki tablo işini görecek gibi, yazıcı tanımları ve sarfiyatlar gibi.
yazıcı tanımlarında

yazıcı_id
marka
model
seri_no
vs.
vs.

artık ne bilgiyi tutmak istiyorsan.

sarfiyatlara gelince;

kayit_id
yazici_id
yıl
ay
miktar

şeklinde tablolara ihtiyacın olacak. 1 nci ve 2 nci tabloya bilinen kayıt ekleme, silme, düzeltme işlemleri yapacaksın. 2 nci olanda tek fark 1 nci tablodan yazıcı seçtireceksin.

bu işlemleri yapan 2 ekran tanımladın mı, gerisi raporlama ile kolayca hallolur. bunları yapmak ile başlayabilirsin.
Yardımların için teşekkürler burada asıl ihtiyacım olan aslında VB kodları yada C kodları .Ama db bağlantısıda olması gerekeceği için verdiğin bilgilerde önemli saol desteğin için.