Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
FIFA 2018 Dünya Kupası çeyrek finalinde turnuvanın ev sahibi Rusya'yı penaltı vuruşları sonucunda 6-5 mağlup eden Hırvatistan'da Domagoj Vida gündem oldu. İlk uzatma devresinde ve seri penaltılarda bulduğu 2 golle maçın yıldızı olan Beşiktaşlı futbolcu, mücadele sonrası "Yaşasın Ukrayna" açıklamasıyla Rusların tepkisini çekti. FIFA, bu açıklamaları nedeniyle Domagoj Vida hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. FIFA daha sonra ikinci bir açıklamayla yıldız savunmacıya uyarı verildiğini duyurdu


2049667_620x410.jpg

Domagoj Vida'nın Rusya'yı eledikleri maçın ardından yaptığı tezahürat dikkat çekti.
Goal'deki habere göre, takımın scoutlarından Ognjen Vukojevic ile birlikte "Yaşasın Ukrayna! Bu galibiyet Ukrayna için!" diye bağırdığı görülen Vida, galibiyeti Rusya ile sorunlar yaşayan ülkeye armağan etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı olan Kırım'ı 2014 yılında ilhak etmesinden bu yana iki ülke arasında büyük bir gerginlik söz konusu.

Ruslar, Vida'nın bu hareketinin politik olduğunu ve FIFA kurallarına aykırı olduğunu savunuyorlar. Beşiktaş'a transfer olmadan önce uzun bir süre boyunca Ukrayna'nın köklü ekibi Dinamo Kiev'de forma giyen Domagoj Vida ise politik bir mesaj verme niyetinde olmadığını söyledi.

Sports.ru'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vida, "Galibiyet Hırvatistan için. Politika yok. Şaka var. Dinamo Kiev'de oynadığı için Ukrayna'da arkadaşlarım var. Rus halkını seviyorum. Sadece bir şakaydı." dedi.


FIFA, Rusya karşılaşmasının ardından "Ukrayna'yı öven söylemler" kullandığı gerekçesiyle Vida hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Açıklamada, Vida'nın bulunduğu görüntünün inceleme altına alındığı ve "provokasyon" yaptığı gerekçesiyle Vida'ya iki maç ve en az 5 bin İsviçre frangı para cezası verilebileceği belirtildi.
UYARI VERİLDİ
FIFA, konuya ilişkin olarak yeni bir açıklama yaptı. FIFA'dan yapılan açıklamada Vida'ya ceza değil uyarı verildiği duyuruldu. yapılan açıklamada "FIFA Disiplin Komitesi, oyuncuya paylaştığı videoyla ilgili olarak uyarı verme kararına varmıştır" ifadeleri kullanıldı.

2049667_e025b664ec789d03809f61a07ed46949.jpg


Kaynak Habertürk
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Vida bırak bu işleri sen işini yap. Bu arada değerini katladın. Seneye bizdesin kimseye vermeyiz seni.
 
Üst