UEFA, Eskişehirspor ve Sivasspor'la ilgili soruşturma başlattı!

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
UEFA Disiplin Komitesi, Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında şike davası kapsamında disiplin soruşturması başlattı.

uefa_2_BDS4D.jpg


UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada cezai yaptırımlara ilişkin detaylı bilgi verilmezken, Eskişehirspor ve Sivasspor hakkında kararın 2-3 Haziran'da Nyon'da yapılacak toplantıda belli olacağı ifade edildi.

Ayrıca; söz konusu açıklamada "UEFA Avrupa Ligi Düzenlemesi'ne göre; organizasyona katılacak kulüplerin, ulusal ya da uluslararası seviyede direkt ya da dolaylı olarak maç sonucunu etkileyecek ya da önceden belirleyecek bi aktiviteye girişmemiş olması gerekiyor. Ayrıca bu durumu yazı yoluyla da UEFA'ya onaylaması gerekiyor" denildi.

kup22.jpg


AKŞAM
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Avrupa'ya kimler gidecek? Cevabı!
UEFA'nın Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından gözler UEFA Avrupa Ligi'ne katılma ihtimali bulunan diğer takımlara çevrildi.

Ligdeki sıralamasından dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan Sivasspor ile Türkiye Kupası kontenjanından dolayı UEFA Avrupa Ligi vizesi alan Eskişehirspor yapılan değerlendirmeler sonucunda Avrupa'dan men kararı ile karşı karşıya kalırsa önümüzdeki sezon Avrupa'da hangi Türk takımlarının olacağı konusu da merak edilmeye başladı.

Piyango Kasımpaşa'ya vurmuyor UEFA'dan A lisans alamayan ve sadece yerel ligdeki düzenlemeler için 30 gün süre tanınan Kasımpaşa'nın önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansı otomatik olarak ortadan kalktı. UEFA, Sivasspor'a men cezası verirse Sivasspor'un yerine önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan ilk takım lig sıralaması olarak Karabükspor olabilir ancak Karabükspor'un da 8 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe maçından dolayı UEFA'da dosyasının olması 'sıfır tolerans' ilkesini bir kez daha akıllara getiriyor.

UEFA, sıfır tölerans derse...
UEFA'nın soruşturma açtığı bir diğer kulüp olan Eskişehirspor da men cezası alırsa piyango bu kez Bursaspor'a vuracak. Men cezası verilmesi durumunda Eskişehirspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne gitme ihtimali bulunan Bursaspor'un da şike soruşturmasında 17 Nisan 2011'de Trabzonspor - Bursaspor maçıyla yer alması tedirginliğe yol açan bir başka konu oldu.

Bursaspor'a da men cezası gelirse...
UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'un ardından Bursaspor'a 'sıfır toleranstan' dolayı men cezası verirse bu kez de UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan takım Gençlerbirliği olacak.

Karabükspor ve Bursaspor
2 Haziran'da düzenleyeceği toplantıda kararını açıklayacak olan UEFA, Bursaspor ve Karabükspor'un şike soruşturmasındaki durumlarını inceler ve yeterli delil bulamazsa olası bir Sivasspor ve Eskişehirspor men cezasının ardından UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan takımlar Trabzonspor'un ardından Karabükspor ve Bursaspor olacak.

Gençlerbirliği ve Akhisar için de ihtimal var
UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'a men cezası verir, Bursaspor ve Karabükspor'un şike davasındaki soruşturmalarında men için yeterli delili bulur ya da kanaate varırsa sıfır tolerans ilkesinden yola çıkarak Bursaspor ve Karabükspor'a men cezası verir ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan iki takım ligin 9. ve 10. sırada tamamlayan Akhisar ve Gençlerbirliği olur.

SPORX
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
Biraz daha zorlansa Elazığspor Avrupa'ya gidebilirmiş. Ne ihtimaller var öyle :)
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
Aziz Yıldırım biz kimle yaptık şikeyi diyip duruyordu :p
 

Son mesajlar

Üst